Van olyan egyetemi tagozat, ahol 24 orvostanhallgatóból mindössze 2 tervez az országban maradni a rezidensi éveit követően. Nagy forráshiányt tapasztalnak, ezért a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete aláírásgyűjtésbe kezdett. Petíciójukkal el szeretnék érni, hogy a Visegrádi Négyek többi államának átlagához mérten a jelenlegi négy százalékról a GDP hat és fél százalékára emeljék az egészségügy finanszírozását – írja a HVG.

Nem (elsősorban) fizetésemelést akarnak

A Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete petícióját három nap alatt 11 ezren írtak alá:

Egyetértek azzal, hogy a minőségi betegellátás, a betegbiztonság kialakítása, és a korrupció nélküli egészségügy megteremtése érdekében a mindenkori magyar kormány Nemzeti Ügyként kezelje az egészségügyet, és ennek részeként az egészségügyre fordított közkiadásokat a bruttó hazai termék (GDP) minimum 2 százalékával emelje 3 éven belül

 A szervezet szerint éves szinten 600 milliós hiánnyal küzd az egészségügy, és nem elsősorban fizetésemelésre, hanem sürgős, minőségi változásokra lenne szükség a kórházakban. 

Menekül, aki csak teheti

A Nyugat.hu-nak nyilatkozó orvos szerint borzasztó állapotok vannak. 40-50 betegre jut egy ápoló, az agyonterhelt nővérek pedig sírnak a kimerültségtől. 

Egy fiatal orvostanhallgató elmondása szerint a frissen végzett doktorok tizede sem tervezi, hogy Magyarországon praktizál majd. 

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Kedves fiatal orvosok, forduljatok bizalommal az orbánci, hatvanpusztai luxus-panaszirodához, vagy az MNB "egészségügyi alapítványához" - amely nem létezik !
Mobil123
Egy fikarcnyit sem csodálkozom rajta. :(((
justhpeter
Többek között ezért is kell rögtönítélő bíróság elé kerülnie a fideSS-kdnp-nek.
nyanya001
Sok milliárd forint elmegy az adófizetők pénzéből Orbán Viktor kedvenc sportjára, a futballra. Nem számít, hogy nagyon kevesen járnak meccsekre. Nem számít, hogy az oktatásból és az egészségügyből sok milliárd forint hiányzik, a drágábbnál drágább és nagyobbnál nagyobb stadionok gombaként nőnek ki a földből.

Most Zalaegerszegen láthatjuk, hogy a foci mindennél fontosabb, az egészségügynél is.

A Zala Megyei Kórházban egy kb. 6 milliárd forintos beruházás zajlik. A megyei napilap nemrég megírta, hogy a kivitelezés 85%-os készültségi fokon leállt, forráshiány miatt. Hiányzik 1,2 milliárd forint a munkálatok befejezéséhez.
dkzalaegerszeg.files.wordpress.com/2016/03/lec3a1llkc3b3rhc3a1z1.png?w=294&h=196
Eközben város másik felén gőzerővel zajlik a stadion bővítése/ felújítása, közel másfél milliárd forintból. Felháborítónak tartjuk, hogy amíg a zalaegerszegiek és Zalaegerszeg környékiek egészségére és a pózvai osztályok beköltöztetésére nincs pénz, addig 1-2000 néző kedvéért 8000 fős stadiont építenek.

Hát így mentette meg az egészségügyet Orbán Viktor.
Retteghet mert ennek nem lesz jó vége !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.