Jolly többé nem a király! A Fővárosi Törvényszéken nem jogerős részítélet született: Tarcsi Zoltán, művésznevén Jolly lopta a kis Grofóval sikerre vitt nótát.

A No roxa áj dal eredetijét Dirnberger Tímea Kamy jegyzi, aki 2007-ben le is védette az Artisjus-nál Cigánylány néven – írja a Blikk.

Bár az énekesnő engedélyt adott Tarcsi Zoltán Jollynak a zenei alap felhasználására, de a mulatós, aki nemrég a Muzsika Tv műsorvezetője lett, sajátjaként jelölte meg.

Korábban azt állította, hogy átdolgozta a zenét. A bírósági szakértők azonban megállapították, hogy az eredeti nótát sajátította ki magának, a két mű dallama, felépí­tése, zenei tempója, hangszerelése és hangneme is azonos. Csak a dallam mellékszólamában vannak apró különbségek.

A bíróság nyilvános bocsánatkérésre kötelezte a mulatós királyt, valamint arra, hogy tüntesse fel Kamyt a dal szerzőjeként. Jollynak sérelmi díjat is kell fizetnie, 200 ezer forint nem vagyoni kártérítést. Az énekesnek a youtube-ról is el kell távolítania a klipet. Jolly fellebbezhet az ítélet ellen.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Ettől a cigánytól nem vártam mást...tisztelet a kivételnek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.