Nem engedett fel egy nőt a trolibuszra a sofőr, mert nem babakocsiban vagy a karján vitte a gyermekét, hanem egy hátára akasztható babahordozóban – írja a Szegedma.hu.

Azt mondta a trolivezető, hogy megnyomorítja a gyermekét azzal, hogy a hátán hordozza egy egyébként szabványos babahordozóban. Arra kérte Katalint, hogy vegye ki a gyermeket a csatos hordozóból, mert veszélyezteti a gyerek életét, ha így utazik.

Nem engedett fel egy nőt a trolibuszra a sofőr, mert babahordozóban vitte gyermekét

Fotó: Gémes Sándor

A Szegedi Közlekedési Kft. ügyfélszolgálatán panaszt is tett, ahol azt mondták neki, hogy nem tiltja semmi, hogy babahordozót használjon. Ezt mondta a lapnak a Szegedi Közlekedési Kft. ügyvezetője is. Majó-Petri Zoltán szerint a babahordozót használó kismamák saját felelősségükre viselhetik bármelyik típust, az elöl vagy háti hordót egyaránt, nincs semmilyen szabály, ami tiltaná, hogy trolibuszra vagy villamosra szálljanak. Hozzátette, hogy a kollégái elkezdték az ügy kivizsgálását.

A járművezető előzetesen annyit nyilatkozott, hogy arra kérte a kismamát, hogy üljön le, és vegye az ölébe a gyermekét, mert balesetveszélyesnek tartotta, hogy a babahordozóban utazzon a gyerek

– mondta Majó-Petri Zoltán. Hozzátette, természetesen az utaspanaszok kivizsgálása kapcsán arra is van lehetőség, hogy az utast és a járművezetőt külön-külön, vagy akár együtt is meghallgassák.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
Ezek a bab hordozók nem igazán tesznek jót a gyerekeknek. Már láttam olyat amikor a gyerek össze görnyedve el aludt az anyuka meg észre sem vette. Mert épp a piperebolt cucc között keresgélt és állandóan le föl hajolgatott.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
magyarbakancs
Édesanya nem gondolt bele, ha véletlenül hirtelen fékez, a troli hanyatt esik, mi történik?
Vagy valaki fékezés közben reflexszerűen kapaszkodik, és a kisgyerekben kapaszkodik meg?
Nem tudom helyes volt -e a sofőr döntése de egykét kérdést azért felvet.
Butautáló
@magyarbakancs: A buszon utazók nagy többsége arccal a menetirány felé utazik. Vagyis nagyobb eséllyel esik hasra. A gyerek így nagyobb biztonságban van a hátán. Ha meg leül, nyilván nem fogja a hátán tartani a kicsit. De nem ez itt a lényeg! A sofőr a saját dolgával törődjön! Vezessen biztonságosan, ha lehet nagy fékezgetések nélkül! Ezért kapja a fizetését nem azért, hogy okoskodjon az utasaival akik amúgy az utazásért fizetnek nem a köcsög sofőr baszogatásáért! Amúgy mindig akad ilyen nagyképű f@szkalap, aki kényszert érez, hogy a hatalmát kimutassa. Közben meg csak egy sofőr!
ila51
Bizony vannak ilyen önhatalmú sofőrök. Egy távolsági buszon utaztam Szeged Orosháza között , mikor egy ember rosszul lett lekéredzett , könnyíteni magán. Mondta a sofőrnek menjen tovább , ne törődjön vele. A sofőr nem hagyta annyiban , mondta hogy annyit várunk , nem hagyja ott...pedig az sem volt a munkaköri kötelességében...csak emberséges volt.
magyarbakancs
@Butautáló:A menet iránnyal szemben utaznak igaz, de a kapaszkodok, a busz oldalán vannak így általában az ajtókkal, ablakokkal, háttal állnak.
Nem olyan régen volt egy ilyen esetem ahol hirtelen fékezett a busz, mert egy kedves személyautó sofőr kivágott a busz elé.
Kezét, lábát törte 2 ember, meg agyrászkodást kaptak pedig kapaszkodtak.
Igaz sok felvértezett szuper barom busz sofőr van, ki azt hiszi, ha kormány van a kezében, akkor mindent szabad neki.
Butautáló
@magyarbakancs: Az is megfordult a fejemben, miért jobb ha a nő a kezében fogja a gyereket és közben a szemével kapaszkodik...ha már a sofőr elvtárs nekifutásból ugrál a fékpedálra... :)))
magyarbakancs
@Butautáló: Az is egy kérdést mért nem adják át a helyet egy gyerekes anyukának, idős embernek, bottal közlekedő, vagy mozgás sérültnek?
verum
@Butautáló: - a sofőr bizony a gyerek biztonságával törődött és nagyon jól tette!
Egy hirtelen fékezésnél meglehet, hogy az anya hasra esik, de a mögötte levő meg a gyerekre.
Gondolkozz, mi is lehet ebből?
Csizmás Kond
Ha már a bkv ennyire törődik az utasok egészségi állapotával akkor az babautazási szabályokat törvénybe kéne foglalni, és ne egy sofőrre bízni annak megítélését.
Mangu
@Butautáló: Tudod migránskám, én már 40 évvel ezelőtt utaztam "külföldön" busszal több országban is, ahol csak annyi utas szállhatott fel, amennyi ülőhely volt és le kellett ülni. Nem kellett egy órát várni a következőre, mert perceken belül ott volt a következő. Van más példa is a bugyromba, a Japán. Ott meg az anyuka lett volna teljesen kiborulva ellentétes felhanggal, hogy begyömöszölik gyerekestül a metróba. Egy biztos, ez a szülő felelőtlen, mint a többség a gyermekével szemben. Ezek szerint neked még nincs gyereked, de ne is legyen.
Butautáló
@verum: Ezen kívül, ha öreganyámnak vasból lett volna a kereke, ő lett volna a villamos!
Butautáló
@Mangu: Ilyen stílusban annak írogassál kisköcsög, aki először kikeverte a kakaódat!
verum
@Butautáló: - tehát szerinted nem kell egy kisgyerekkel előre felkészülni minden eshetőségre?
szaboria1
Ezek a bab hordozók nem igazán tesznek jót a gyerekeknek. Már láttam olyat amikor a gyerek össze görnyedve el aludt az anyuka meg észre sem vette. Mert épp a piperebolt cucc között keresgélt és állandóan le föl hajolgatott.
Butautáló
@verum: Mikor mondtam én ilyet? Mi történt, valamit belekevernek a vízbe Magyarországon? Mindenki rácsapott a gyerekhordó-témára, mint gyöngytyúk a meleg takonyra! A cikknek nem is ez a lényege! Ez arról szól, hogy egy kiskunbüdösfütykösi tajbunkó család vadbarom sarja nem átallotta megtagadni egy kisgyerekes magyar nőnemű állampolgártól a járműre való felszállást! Tette ezt egy olyan indokkal, amire (a cikkben olvasható) semmiféle jogszabály nem létezik! Tehát csak azért csinálta, hogy este otthon hatszor kiverje a bránert magára, mert ilyen kegyetlenül tökös legény volt! Ez egy semmivel sem mérhető, nulla ember hősködése volt a nagy semmire!
micfild
@verum: Gondolkodom--- mi lenne ha anyuka leülhetne és ölbe venné a kicsit... leülhetne, mert akadna aki átadja neki a helyét-
verum
@micfild: - de a hátán a "batyuval" ez sem az igazi. Nekem is volt pici a gyerekem és sosem számítottam arra, hogy átadják a helyet, mert az én gondom a gyerek. Ha átadják jó, ha nem, nekem kell megoldani a biztonságos utazást.
verum
@Butautáló: - ha a gyerek számára veszélyes az utazás módja, akkor bizony jól tette, hogy nem engedte. Köszönet jár érte.
Igen, egyébként meglehet, belekevertek valamit a a vízbe Magyarországon, mert trendi lett a közönségesség.
Butautáló
@verum: Reménytelenül elfideszesedtél Te is! Nem érdekel a továbbiakban mi a véleményed, ugyanis simán átugrottad a legelső és legfontosabb kérdésemet! Sőt tulajdonképpen nem mondtál semmit, csak a magadét fújod. Hányok már ettől! A stílus ismerős de én inkább maradok a magam közönségességénél!
verum
@Butautáló: - elég egyetlen ellenvélemény és máris "elfideszesedtem".
Tudod mit, az ilyen magadfajta mentalitás pont hogy fideszes!
De legyen neked hited szerint - a közönségességtől meg amióta az eszemet tudom elfordultam.
1magyar
Az biztos, hogy a sofőrnek semmi köze, hogy veszélyezteti a gyerekét a szülő, de a szülőnek ha ennyi esze van, senki nem tud észt adni nekik.
Látom, hogy a hidegben a főutcán sétálgatnak babakocsival, a gyerek megfagy és szívja az autók által kipöfögött szennyes levegőt.
Dr. Felipe
"A járművezető előzetesen annyit nyilatkozott, hogy arra kérte a kismamát, hogy üljön le, és vegye az ölébe a gyermekét, mert balesetveszélyesnek tartotta, hogy a babahordozóban utazzon a gyerek"

Most akkor felengedte a buszra vagy nem engedte fel?
wagabund
nincs új a nap alatt...a saját unokám is úgy akart beülni a kocsimba, hogy a hátán volt a gyerek ebben a vázas tartóban.

új világ van, szoknunk kell.
fekete
Igaza van a jarmuvezetonek. Ez a lokott burzsuj szisztema,ahol hatul,elol lotyog szegeny gyerek,
ahelyett,hogy a kezukbe fognak,vagy kocsiba tennek.89-utan hamar megtanultak a burzsuj
hulyiteseket,nem hogy fejlodnenek,hanem helyete butulnak.
ila51
Most ez nem idetartozik , pár éve meg a póráz váltott ki megdöbbenést , emlékszel ?@wagabund:
wagabund
@ila51: ja, én is híve voltam, de senki nem merte használni...a szomszéd ügyvéd viszont a macskáját viszi le sétálni egy szép piros pórázon...a gyerekei meg szaladgálnak ki az útra..

még a háti- gyerektartónál maradva...a legjobb amikor elöl száll föl az anyuka, és nem megy hátra, mert mindjárt leszáll(csak négy megálló) addig forgolódik, mert valamiért mindenáron ki akar bámulni...képzelheted, mint elefánt a porcelánvboltan...tarol mindenkit...
Fradigege
Baromira ráérünk. Lángol az IQ. Ne nyomd le a gázpedált, mert környezetszennyezést követsz el és a rákos daganatokhoz hozzájárulsz ezzel. Ha nem akarsz egyedül meghalni, menj buszsofőrnek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.