A statisztikai hivatal számai feketén-fehéren megmutatják, hogy legtöbbször nem a gyorshajtás a felelős a súlyos balesetekért. Miközben milliárdokat költ el a kormány új sebességmérők vásárlására, s további milliárdokat fizetnek büntetésként a gyorshajtás miatt megbírságolt autósok az államkasszába, statisztikai adatok igazolják, hogy az egészre szinte alig lenne szükség.

Forrás: karrendezes.eu
Feltöltő: letoltokozpont.hu
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mangu
Végre egy valóságot tükröző kimutatás. Ritka az ilyen. Én még kiegészíteném azzal, hogy alapvetően a gépjármű vezetésre alkalmatlan, jogosítvánnyal rendelkező gépjárművezetők tömkelege a tényleges oka a baleseteknek. Ma már alanyi jogon jár a jogosítvány bárkinek.
Az üzleti érdek mindent felülír - üzemanyag fogyasztás, pénz büntetés kiszabás a jogosítvány bevonás helyett.
Csizmás Kond
ez egy politikusi szöveg...
- ' 3.215 eset (az összes baleset 20,49%-a) azért történt, mert a sofőr nem megfelelően alkalmazkodott az útviszonyokhoz"
..hát persze a gyorshajtás nem csak a táblán feltüntetett értékek túlhaladása hanem az is ha egy nem megfelelő útviszonyokhoz képest nem tudsz idejében megállni vagy elkerülni a balesetet
- "335 eset (2,13%) azért történt, mert a sofőr nem jól alkalmazkodott a forgalmi viszonyokhoz"
...ugyanaz a mese...
- " 399 eset (2,54%) azért következett be, mert az időjárási és látási viszonyokhoz nem volt jó a sebesség megválasztása "
...szintén ugyanaz a mese...
ha egy táblán a megengedett sebesség 40km az nem azt jelenti, hogy a zebrához azzal a sebességgel szabad menni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.