Bár a választási kampányban még az ellenkezőjét ígérte, Nagykovácsi polgármestere szembemegy a népakarattal.

Hiába tiltakoznak ugyanis kézzel-lábbal a helyiek, ha minden a tervek szerint halad, hamarosan egy 4000 négyzetméteres, vagyis a plázastop-határt tízszeresen felülmúló CBA bevásárló- és szolgáltatóközpont épülhet a település közepén – írja a Népszabadság.

A nagykovácsiak átverve érzik magukat: azt mondják, a korábban független irányítású településen a Fidesz éppen azzal az ígérettel vette át a hatalmat 2014-ben, hogy megakadályozza a plázaépítést. Ráadásul az önkormányzati választást alig 50 szavazatos többséggel nyerő polgármester is azzal kampányolt,

hogy ha ő győz, akkor nem lesz pláza Nagykovácsiban.

Az 5800 választásra jogosult polgár közül már közel kétezren írták alá a petíciót a bevásárlóközpont ellen.

A Népszabadság úgy tudja, az önkormányzat

évi 12 millió forintért (havi 800 ezer forint plusz áfa) irodát is bérel majd az új plázában, miközben most a saját tulajdonú ingatlanában működik.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Már a bábával is ezt tette, elől várták, házul jött, és szar is lett...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Már a bábával is ezt tette, elől várták, házul jött, és szar is lett...
Hellcat
A választópolgárokat ismét arconköpte a fidesz...remélem nem felejtik majd el.
nevemnick
Miért is kell ezen csodálkozni?
A magyar narancs jól működik...
Aki Én
Már nem is mondom, de az első gondolatom az volt, hogy biztosan egy nagy CBA lesz benne.
justhpeter
Ha a lakosság eltűri, akkor rendben van, de majd akkor sem kell tiltakozni, amikor ennél is jobban hülyének nézi őket a polgármester.
Toby
Gondolom, eléggé tűzálló lesz, mert ha nem...
simmering73
Mert megérdemlik. Tetszettek volna ésszel szavazni. Akkor, amikor.
KERKA
persze, arról nem szól a fáma, hogy ez a telek, Nagykovácsi legszebb részén, egy frekventált területén van. üdülő övezetnek számít, valamikor ide költöztek ki a nagyvárosból a tehetősebb emberek, hogy élvezzék a csendet és a jó levegőt. Most szívhatják, mert az ABC minden koszával és zajával ott lesz az orruk előtt.
Tetszettek volna előre gondolkodni, amikor egy Fideszesre szavaztak, és öröm mámorban úszott a település a fideszes győzelemben.
n.
papa.49
@KERKA: Gondolom pont ők voltak akik lelkesen megszavazták a szívatós polgit))))))))))))))
Desischado
Mit várt bárki is? fideszes, lételem a hazugság! Remélem, a nagykovácsiak emlékezni fognak erre a választáskor!
karma1
@Pálinkafőző Rézüst: @justhpeter: Fijjug, azert nem egeszen igy muxik ez... Sajnos, igazatok van - ezt 100 % -ig elismerem! De en ismerem Nagykovacsit, ott vegulis nem tul sok ember lakik, viszont meg ha osszefognak is, akkor is. mit tudnanak tenni? Annyian nincsenek, hogy egy jol szervezett akcioval folyamatosan meg tudnak akadalyozni a munkagepek felvonulasat, akkor pedig automatikusan eletbe lep az "erosebb kutya b*szik " cimu orokervenyu igazsag, vagyis barmit csinalhatnak a Nagykovacsiban elok, a tulero es a gepek ellen fizikailag nem tudnak tenni semmit sem.
Mondjuk, Nagykovacsiban pont annyi ertelme van egy plazanak, mint Twiggyre 38DD melltartot adni, de ha egy fideszes elhatarozta magat, akkor orban teljes mellszelesseggel tamogatni fogja ot.
Csak azt a csekely dolgot felejtik el, hogy a kihasznaltsaga jo, ha 50 %-os lesz, mert az emberek nagy resze nyaralokent jar oda, es mint ilyen, meg Budapesten vasarol be, a lakohelyehez kozelebb levo boltokban.
De ugy latszik, a fide$$ gazdag, es annyit tud vesziteni, amennyit csak akar, - mert ez veszteseg lesz magasfokon. (Plane, ha meg az ottlakok is bojkottalni fogjak, mert CBA).
karma1
A sogornomek ott laknak, 25 eve van egy paranyi kis nyaralojuk az erdo szelen, nem is Nagykovacsi foutcajaban. De ok kezzel-labbal tiltakoztak ezellen az epitkezes ellen, a legkedvesebb szomszedaikkal egyutt, akik telen-nyaron ott laknak. Ok sem akartak ezt, ok nem szavaztak a fide$$-re... Most megis szivni fognak, bar meg mindig nem akkorat, mint akik Nagykovacsi foutcajan laknak...
KERKA
@papa.49: 19.04 Bizony -bizony, a lelkes fideszes aktivisták éjjel-nappal agitálták a luxus falut, hogy milyen jó lesz nekik a Fidesz győzelme. Eljő a Kánaán.Hát visszanyalt a fagyi. Nyalni lehet, de nem mindegy, hogy mikor és kinek.:)))))
Arról sem szól a fáma, hogy ezen a telken eredetileg egy bölcsödét akartak építeni, tekintettel a megnövekedett lakossági létszámra, de úgy látszik, az nem olyan nyereséges, mint egy CBA áruház
Ez vagyok
@KERKA: A bölcsöde már megépült tavaly ősszel, amellé jönne a polgármesteri hivatal és a CBA príma. Nagy telek, még egy uszodát is terveznek.
Ez nem a főutcán van, hanem azzal párhuzamos második és harmadik utca közé esik.
Ez vagyok
@karma1: A falu főutcáján a legnagyobb bolt most is egy CBA.
A lakosok többsége már nemcsak nyaralóként él ott, mert a zártkerteket is belterületbe vonták és sok kalyiba helyén már családi házak vannak. Továbbá két nagy szántóföldet is belterületbe vontak, melyeknek kb. fele már beépült. A 90-es évek eleji 2ezer lakos helyett 8ezren lakják a falut.
Én nem szavaztam a jelenlegi polgármesterre. Csak szólok, a hsz-t egy tárgyilagos ismertetőnek szánom, mielőtt még fidesztrollnak titulálnátok. A tiltakozó listát én is aláírtam.
KERKA
@Ez vagyok: Köszönöm az információt:)) Való igaz, én 3 éve jártam ott, egy LEGÓ kereskedésben, örülök, hogy elkészült a bölcsöde.
karma1
@Ez vagyok: Tavaly nyaron jartam ott, a sogornomek pici nyaraloja korul valoban 3 szintes kacsalabon forgo hazak vannak, es korulotte is egyre tobben mar ott elnek eletvitelszeruen. Nem arrol van szo a cikkben sem, hogy nem kell egy nagy bevasarlokozpont Nagykovacsinak, hanem a mod, es a becsapottsag. Az. hogy valaki ugy kerul pozicioba, vezeto beosztasba, hogy azt igeri, hogy NEM lesz CBA, es abban a pillanatban, hogy bekerult a zsiros poziciojaba, fordul egyet, es szembekopi sajatmagat. Igy meg rosszabb , mert nem 2000, hanem 8000 embert vagott at.
Nagykovacsit fejlodik, - erthetoen - es ez nagyon jo, de ha az emberek akarata ellenere tortennek arrafele dolgok, akkor az egyaltalan nem jo.
kukac50
A legtöbb Fideszes átveri a szavazóit! A parlamentben csak Orbán álmait szavazzák meg a mi érdekünkben egy kurva szót sem tudnak kinyögni! Érvelni más véleményen lenni meg nem is mernek mert ahhoz gyáva nyulak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.