Már két-három héttel ezelőtt felhagyott a vasárnapi boltzárral kapcsolatos aláírásgyűjtéssel az MSZP – nyilatkozta Gőgös Zoltán a Magyar Idők csütörtöki számában.

A szocialisták elnökhelyettese kifejtette: azért döntöttek így, mert már látnak arra garanciát, hogy a kormány nem vonja vissza a vasárnapi nyitvatartást. Szerinte ugyanis

korábban Lázár János és Semjén Zsolt is félreérthetően fogalmazott a témával kapcsolatban, ezért akarták népszavazással három évre bebiztosítani az üzletek vasárnapi nyitvatartását.

Gőgös elmondta, az Alkotmánybíróság is elutasította beadványukat, így az lekerült a napirendről. 

Az állami földek eladásával kapcsolatos, valamint a cégvezetők kétmilliós bérplafonjáról szóló népszavazási kérdésekben az MSZP továbbra is gyűjti az aláírásokat. Eddig 150 ezret sikerült összeszedniük.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

36
Na, csak kerüljön erre és menjen be egy boltba mszp, vagy fidesz képviselő. Kap kést a hátába! Nagyjából ez a kereskedők véleménye.
human
Nem is tudom. Valahogy abszurd számomra, hogy az mszp garanciát lát a fidesz részéről bármiben. Kár, hogy nem közölték, hogy miben látnak garanciát. Érdekelne.
nemjoezigy
Miért nem lehet kompromisszumban gondolkodni?
Legyen vasárnapi nyitva-tartás, mert a vásárlók igénylik, de csak délig, mert az eladók is emberek, többnyire családdal, és a hét 'legértékesebb' időszaka a vasárnap délután-este!
Erre jó lenne, ha a munkaadók 'jönnének rá', kihagyva a kormányt, mert az csak nyerészkedni akar mindenen!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.