Fennakadtak az Európai Bizottság ellenőrei azon, hogy a Közgép Zrt.-t kizárták a közbeszerzésekből. Annyira, hogy a győr-gönyűi kikötőfejlesztési projektből 25 százalék visszafizetést javasolnak – írja a VG.hu.

Több mint egymilliárd forintot bukhatnak a magyar adófizetők azon, hogy a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Közgép Zrt.-t tavaly kitiltották a közbeszerzési piacról. A Világgazdaság információja szerint az uniós támogatású projekteket vizsgáló brüsszeli ellenőrök ugyanis a győr-gönyűi kikötőfejlesztési beruházás esetében 25 százalék korrekciót javasolnak. Magyarul a támogatási összeg negyedének a visszafizetését látnák indokoltnak. A nettó 6,89 milliárd forintos fejlesztés tenderkiírás szerinti 94,5 százalékos támogatásintenzitását figyelembe véve ez bő 1,6 milliárd forintot jelent.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
Mindent egy politika érdekében, mindent ha kell veszni hagyni. Emberi értékeket, tisztességet, becsületet. A Fidesz mottója ez, no meg az egyéni érdekek. Az örökös harc, ellenségkép, kint és bent, a nyughatatlanság, fenntartása, a végtelenségig. Ide jutottunk
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tutajos
Fórumtársak!
Jobban tennénk, ha azzal a 80% választópolgárral kezdenénk el "foglalkozni", akik nem mentek el szavazni!
Merthogy nekik is köszönhetjük azt, hogy ezek az emberszabású (Ál)keresztények gátlástalanul lerészegedhettek a hatalom gyakorlásában!
Jelen sírdogálásunk sehova nem vezet!
"Na, ugye!"
.
Az ember olyan csimpánz, aki seggrészeg lesz a hatalomtól.
/ Kurt Vonnegut /
karma1
@RonaGyuri: Ugy gondolom, o a Lala...:o))
Ha most elmarasztaljak Magyarorszagot azert, mert a Kozgepet annakidejen kizarta a tenderekbol, akkor azert sajnos a magyaroknak kell fizetnie annak az ugyes torvenynek megfeleloen, hogy orban bevette az Alapkatyvaszba azt, hogyha veletlenul a kormany rossz dontest hozna, es ezert valamilyen buntit kene barkinek fizetni, akkor azt nem a budzsebol veszik ki, hanem erre egyszeri adot - vagy hosszabb idore vonatkozo adofizetest - vethet ki a kormany a zemberekre. (Valoszinu, ezt elorelato modon a paksi bovitesre varhato buntikre talaltak ki, de fog mukodni ez masra is).
@Macskaszem azt kerdezte - szerintem_, hogy amit a G-day-ig buktunk, mert Simicska is tularazott tendereket nyert, kicsalva ezzel az emberek penzet, amit az emberektol vettek el, azt hogyan kapja vissza a nep? Erre irtam en, hogy azt a penzt akkor lehet majd orbanekon kovetelni, ha vegre valaki birosag ele allitja oket Magyarorszagon.
karma1
@szép új világ: Tul sok illuziom nincs, de azt feltetelezem, ha Simicska volt az esz, akkor minden egyes tranzakcional levedte a sajat szerepet. (Ugy csinalhatott, hogy ot szemely szerint ne lehessen megfogni).
Azt hiszem, annakidejen orban - nem leven annyi esze, mint Simicskanak - annyira meg volt mamorosodva a korlatlan hatalom lehetosegetol, hogy egyaltalan nem figyelt arra, hogy Simicska mit csinalt a sajat reszevel, es hogy hogyan vedte le magat? (Valoszinu ezek lehettek az aprobetus zaradekok a szerzodeseken. )
Mondom, ha tett bele egy ilyen "feket" Simicska a sajat uzletelesebe, es esetleg vadalkut is hajlando kotni, akkor lehet, hogy kap egy kifizetheto penzbirsagot, egy irasbeli ejnye-ejnyet, meg esetleg masfel ev felfuggesztettet, es futni hagyjak. Ekkortol viszont en mar nem kotnek Sinmicskara eletbiztositast, mert orban mar regen nem riad vissza az ellensegei kivegzesetol.
nezelodo
Orbán sosem rejtette véka alá, hogy a választók farkával fogja verni a csalánt. Még talán az alkotmányba is belefoglalták, hogy a rossz döntéseiknek az elszenvedői az adózó polgárok lesznek. És erre sem, és sok más disznóságára sem szisszent fel a birkanyáj, csak béget tovább.
human
@nezelodo: Igen. Ha jól emlékszem alaptákolmány 4. módosításában benne van, hogy az ország lakossága adóval sújtható, ha a kormánynak büntetést kell fizetnie az EU felé.
human
Nemrég egy hasonló eset történt, ahol szintén eltűnt 1,5 milliárd és a mi adónkból fizetik vissza az elkövetők.
Mi is történt Farkas Flórián vezetése alatt a roma önkormányzatnál?
1. Eltűnt 1,5 milliárd
2. Farkas Flórián átigazol Orbánhoz tanácsadónak milliós fizetéssel látszólag maga mögött hagyva az önkormányzatot és az 1,5 millárdos lopást. (Egy hangfelvételről azért kiderült, hogy vasmarokkal továbbra is ő parancsol az ORÖ Farkashoz hű vezetésének.)
3. Mikor az újságírók Lázártól azt kérdik, hogy Farkast felelősségre vonják-e, ezt Lázár cigányozásnak veszi és védelmébe veszi Farkas Flórit.
4. Orbán azzal a kommunikációs trükkel áll elő, hogy az ORÖ fizesse vissza az 1,5 milliárdot. Hogy miből? Természetesen abból a pénzből, amit az állam ad nekik, azaz a MI ADÓFORINTJAINKBÓL.
5. Közben kiderült, hogy úgy néz ki az ORÖ nekiállt kimenteni a vagyonát, hogy ne foglalhassa le az állam.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.