Az MSZP országgyűlési képviselője szerint a hulladékgazdálkodási rendszer ellehetetlenítése miatt néhány hét múlva a települések többségéről nem tudják majd elszállítani a szemetet a közszolgáltatást végző cégek.

Szabó Sándor szerdán Budapesten sajtótájékoztatón azt mondta, április 1-jétől kellene működnie a központosított hulladékgazdálkodási rendszernek, de az állami mamutcég, a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő (NHKV) Zrt. nem tudja ellátni számlázási feladatait.

Kifejtette: két hónapja csak ez a cég jogosult a közszolgáltatási díj beszedésére a lakosságtól, és ő osztja el a pénzt a szolgáltatást végző cégek között. A rendszer azonban nem működik, a cégek két hónapja nem tudják, mennyiért dolgoznak, és csak a jóindulatukon, gazdasági tartalékaikon múlik, hogy zökkenőmentesen biztosítják a szolgáltatást – mondta.

Szabó Sándor megjegyezte, a katasztrófa elkerülése érdekében az NHKV annyit tett, hogy pályázatot hirdetett a cégeknek az előlegre, de ez az összeg nem több mint az előző negyedév közszolgáltatási díjának 10-60 százaléka, ami nem elég a cégek működésére.

Véleménye szerint ha nem avatkoznak be a rendszerbe, akkor csődbe fognak menni a hulladékszállítást végző cégek.

Az ellenzéki politikus elmondta, a hulladékgazdálkodási rendszer problémáinak azonnali megoldására kedden frakciótársaival országgyűlési határozati javaslatot nyújtottak be a parlamentnek. Ebben egyebek mellett a problémák azonnali rendezését kérik, illetve az állami cég megszüntetését, a hulladékgazdálkodás visszaadását az önkormányzatoknak.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
@Mobil123: Nápolyban a Camorra maffia csoport kezében volt a szemétszállítás. Az utcán halomban álltak a szemetek.
www.hetek.hu/uzlet/200806/szemet_egy_ugy
Mobil123
@human: Hát Nálunk meg a fidesz maffia kezében . Nincs különbség.
human
@Mobil123: Én is némi párhuzamot vélek felfedezni.
Mobil123
@human: Ez igen komoly párhuzam . :-( Belefulladunka majd a szemétbe és az azzal járó patkány invázióba ) Szép kilátások .
human
@Mobil123: Először arra gondoltam, hogy Orbánék csak nem hagyják a szemetet az utcán, mert az szavazatvesztést jelent. Aztán eszembe jut, hogy az egészségügy és az oktatás is le van sajnálva a részükről és a keménymag szavazótáboruk még annak is tapsol. Úgy hogy nem elképzelhetetlen, hogy az mszp aggodalma jogos lehet.
Bringás
Ha le is áll a szemétszállítás, azért az MSZP-t még elviszik! :-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.