Rendkívül népszerű lett a blogposzt, amelyben a szerző leírja, miért nem marad az országban. 1. Mert a magyarok sokkal több munkával jóval kevesebbet keresnek, mint az európaiak nagy része. 2. Mert a jövedelmet terhelő adók mértéke a legmagasabbak közé tartozik Európában. Ehhez képest az állam által nyújtott szolgáltatások színvonala nem is hasonlítható mondjuk a németországi állapotokhoz. Ahhoz, hogy viszonylag tűrhető egészségügyi szolgáltatásban legyen részünk, le kell fizetni az orvosokat. 3. A 3-as metró állapota. 4. Az intézményesített lopás és korrupció mintapéldái: a nemzeti dohányboltok. 5. Az állami pénzből finanszírozott politikai propaganda – a menekülteknek és a Brüsszelnek üzengető plakátok. 6. A haverságalapú kapitalizmus. Amíg Simicska jó cimbora volt, ő kapta az állami megbízásokat, amióta harag van, Orbán baráti és családi köréből kerülnek ki a tendernyertesek. 7. Az ellenzék: a pártok, akik a választási törvény Fidesz-általi átírása után is ugyanúgy...

Forrás: 24.hu
Feltöltő: Horizont
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kamazuka
@RonaGyuri: Bácsi!
Kaposvári bérrabszolgaként állíthatom!
125 ezer havont,és ezt 400 munkaórában,
És legálisan!
Erre már lehet gombot varrni!
RonaGyuri
@Horizont: a gyér fizetés persze ige, de a tényleges munka???
RonaGyuri
@kamazuka: vannak persze példák, de az általános? A pénz csekély volta persze igaz
Toby
Rengeteg pénzt vesz le az állam a munkabérből
2016-04-12 - Szerző Albert Ákos
Hiába alacsony az SZJA, a járulékok magasak, az állam pedig másfélszerannyi pénzt tesz el a munkabér után, mint az OECD-átlag.
Megjelent az OECD 2014-es jelentése az adóékről, ami a munkát terhelő összes adót, járulékot mutatja a teljes munkaköltség százalékában. A 444 összeszedte a tanulmányból a legérdekesebb részeket.
Ezek szerint a magyar adóék 49 százalékos, amelynek a kisebb része az SZJA, a járulékok sokkal nagyobb súllyal szerepelnek benne. Azaz hiába beszélt Orbán Viktor korábban arról, hogy Magyarországon alacsonyak a munkát terhelő adók, a magas járulékok miatt a magyarok mégis kevesebb pénzt vihetnek haza.
Adóék-összehasonlítás terén három ország áll Magyarország előtt: Belgium, Ausztria és Németország. Eközben Lengyelországban például 35,6 százalék, Szlovákiában 41,21 százalék az adóék, de Csehországban és Szlovéniában is csak 42 százalék. Így tehát a magyar adóék még a viszonylag bőkezű családtámogatásokkal és a családi adókedvezményekkel együtt is magasnak számít, a magyar állam pedig másfélszer annyit vesz el a munkabérből, mint az OECD átlag.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.