Fiatalok vízicsatáztak a kánikulában egy villámcsődület során a fővárosi Vigadó tér szökőkútjánál. 

Durvul a hőség: kitört a harc a szökőkútban Budapesten!

Úgy tudjuk senki sem sérült meg, de nem is úszták meg szárazon.

Durvul a hőség: kitört a harc a szökőkútban Budapesten!

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csa-csa
mondjuk egy szökőkút nem éppen erre való!
Mézike
@csa-csa: Na és? Nem ártottak vele senkinek, jól érezték magukat. Ennyi.
namihami
@Mézike: Csak esetleg sajátmaguknak.
Ezek a nyilt szökőkutak (is) melegágyai, pláne ilyen forróságban, a HPV, herpesz, bőr- láb- és hüvelygombáknak és egyéb hasonló finomságoknak.
Bizonyára hallottál már a fenti eseményekről strandok és egyéb fűrdőhelyek vonatkozásában, ahol esetleg még vigyáznak is a víz tisztaságára.
Nézz meg egy eü. kimutatást a fenti nyavalyák terjedéséről. Ráadásul qrva nehéz kikezelni, sőt, van amit nem is igazán lehet .
Mézike
@namihami: Csak nézd meg hogy ezek pont nem vízben fertőznek. van gugli. a haverunk nem?
namihami
@Mézike: Nem tudom, hogy a gugli mennyire haver, de hidd el, hogy a fent jelzett fertőzések midegyike igenis fűrdővízben is terjed. Szerinted miért írnak elő minden strandon és egyéb ilyen helyen pl. zuhanyozást a medencébe csobbanás előtt?
Egyébiránt, kérled hidd el, szakmaközeli a dolog...
Mézike
@namihami: Csak egy linkecskét küldj nekem hogy a vízben terjednek. nem a strandon hanem a vízben!
namihami
@Mézike: Csak üsd be a gugliba, hogy ""gombás és egyéb fertőzések"" és rengeteg találatot fogsz kapni rá.
Ha egy strand vize, aminek tisztított a vize és még így is hordozója mindezen gyönyörűségeknek, akkor miből gondolod, hogy egy köztéren, út mellett, a porban, piszokban, szmogban lévő szökőkút jobb állapotban van?
Hidd el, hogy a strand, a maga fertőtlenítőrendszerével, még mindig jobb körülményeket biztosít, mint egy köztéren álló akármi, amiben a városi kosztól akár a kutyahúgyig, mindent megtalálhatsz. Pl. Blaha Lujza tér..., ahol a t. kutyatulajdonos fürdeti a kiskedvencet. Láttam...
karma1
@namihami: @Mézike: Meg mielott nagyon komoly sebeket ejtenetek egymas hamvas lelken, ezert idelinkelem ezt a cikket...

www.kisalfold.hu/gyori_hirek/vita_a_barokk_teri_furdozesrol/2108406/

De azt megjegyzem, hogy nalunk az eszaki szigeten, ahol joval melegebb az eghajlat, nyaron pedig fullaszto a hoseg, mert oriasi a paratartalom, ez a pacsalas teljesen termeszetes.

A fent belinkelt cimben nem is igazi medences szokokutrol beszelunk, tehat @namihami altal emlitett ragyak es egyeb fertozeseknek a veszelye szerintem a 0 fele tendal.

Meggondolando viszont, hogy peldaul a fovarosban a Dagaly strandfurdot alakitjak at az uszo VB celjaira, ami Budapest legnagyobb es legnepszerubb strandja volt. (Nepfurdonek is hivtak). Tovabba erosen megtiltottak a szentendrei banyatavak melletti furdozest is, igy gyakorlatilag nem sok husolesi lehetosege van ma egy budapesti lakosnak.
En is elitelem persze, hogy meztelenul beengednek barhova is egy totyogost, aki meg veletlenul sem szobatiszta, szoval, persze, vitathato , de talan megsem tuzzel-vassal-torvennyel irtando...

(Mit hivnak most Vigado ternek? Bocsiiiii...:o((((
wagabund
@karma1: a vigadó előtti teret! bocsííí:)))

Térkép, beír, hogy vigadó tér, és máris csodát látsz ...
Fradigege
jujj, de jó a buli. Szabad a csóóóK! Bicskéről a migráns fiúk kellemeset szórakoztak volna. Legközelebb őket is hívjátok! Anyu, apu örülni fog. Bízhattok bennem.
Mézike
@namihami: No akkor kerestem én neked.
www.google.hu/?gfe_rd=cr&ei=dalvV-fKGMfR8gf-m6OwBA#q=v%C3%ADzben+terjed%C5%91+fert%C5%91z%C3%A9sek+

Baktériumok , vírusok. de gombák nem. A nyirkos helyet kedvelik de a vízben nem élnek meg.
A legtőbb bőrgomba a zuhanyzókban, Pl. Kórházak, strandok zuhanyzóiban fertőz. De nem a strand vízében.
Hüvelygomba.www.femina.hu/egeszseg/5_meglepo_ok_a_visszatero_huvelygomba_hattereben

Herpesz.
www.bien.hu/egeszseg-es-eletmod/testi-egeszseg/a-herpesz-terjedese-okai-es-kezelese-minden-amit-a-virusfertozesrol-tudnod-kell/115985

HPV.
azipatika.com/napi_egeszseg/noi_bajok/cikkek/hpv_mitol_lett_olyan_fontos_ez_a_harom_betu/20070405110429

Ha neked ez szakmaközeli dolog akkor igen csak melléfogtál!

Ezt monnyuk @karma1: is próbálta értésedre adni.
karma1
@wagabund: Nem fogod elhinni , az en gepemben is benne van a gugli map, de a Vigado ter nekem eloszor is a hajokikotot jelenti, ugyanis a Vigado elott a Dorottya utca terul el. 16 evvel ezelott NEM volt ott szokokut, viszont erdekes modon most egy bazi nagy szokokut kerekedett oda, amiben allitolag fel Budapest csereli ki egymaskozt a huvelygombait.
Azer jo, hogy az embernek legalabb a gugli a barattya, ugyi?...:o)))))
karma1
@wagabund: Ne haragudj, de asszem, csak azert kerdeztem, mert a ket kepen sehogy sem jon nekem ossze a Belvaros, Dorottya utca, Vigado epulete, de ennyi fat egyszerre a Dunaparton sem talalok, mert azokat gondosan kiirtotta orbanvitya motorosfureszes kis csapata, nehogy a verebek leszarjak a VW buszt, asszem...Meg mnindig azon torom a fejemet, hogy az elso kep hol a gyaszban keszult, mert az epulet merete valahogy egyaltalan nem felel meg a Belvarosnak. 2-es villamos nem jar arra valamilyen rejtelyes okbol? Hmmm...
wagabund
@karma1: megint elragadott a gyűlölködés nyikorgó talyigája..

...hogy lenyugodj, elmondom..a felső képen balra fent lenne a Duna, balra az a cikornyás épület az ÁSZ...középen a szökőkút, a kettő között a sok kivágott fa...

szmájli
:-)

ha mégsem, akkor a négyes metró alagútjában vagyunk..

most büszkén iszom egy kávét(sok tejjel)...de mégsem lattét..
itt az ablakom előtt 34,5 Cfok van..
wagabund
@Fradigege: várd ki a végét...ennek a szökőkútnak hamar híre megy...Bicskéről a piros vonat Kelenföldig, ott M4, aztán a Fővámtérről már csak egy ugrás a kettes csingával...

remélem ezt(is) olvassák a szervek, és kellő erővel lesznek ott...
karma1
@wagabund: Draga Baratom! Ha tudnad, hogy en mennyire nem vagyok gyulolkodo, akkor mar jo lenne a napod ettol is!...:o))) Inkabb elnezest kerek, mert en voltam a hulye: valahogy mindig autoval jartam nagyon regen azon a kornyeken, es most nem ugrott be a kep! De igazad volt, megneztem a guglin, es ugy mar mindjart mas volt a leanyzo farfekvese...:o))))
Es orulok annak, hogy meg a kavet is hasonlo tipusban "szeressuk"...:o)))) Vigyazz az egeszsegedre, iktass be rengeteg citromos vizeket, mert a kiszaradas a legalattomosabb dolog a vilagon...(Es vonjal le 40 fokot, mert en most annyiban eldegelek, keso osz leven...:o)))) Baratsagosan pattog a tuz, es mar holnap van...:o))))
(Mar akartam irni, hogy megtalaltam, de kozben konyvet is olvasok a neten...:o)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.