Közvetlenül a magyar-belga meccs után két tucat kopasz jelent meg a Közlekedési Múzeumnál, és elkezdték kordonokkal körbevonni az épületet, hogy a Ligetvédők ne tudják tovább akadályozni a Liget-projekt részeként startoló gigaberuházást.

A tiltakozók észrevették az akciót, és megpróbáltak bejutni a szerintük közterületnek számító, körbezárt területre. A felek között dulakodás alakult ki, majd győzött a túlerő.

A helyszínre hívott rendőrök csak meghallgatták a feleket, a Városliget Zrt. pedig  a 444.hu megkeresésére azt választolta, kopaszok bevetésére pedig azért került sor, mert:

"Az épület megbontása közben a munkaterület fokozottan élet- és balesetveszélyes, ezért is döntött úgy a Városliget Zrt., hogy a helyszínt biztonsági okokból a mai naptól elkeríti."

Továbbá leszögezik: egyetlen fát sem szükséges kivágni a bontásnál, de a később kezdődő építkezés során az érintett fákat egy jól bevált technológiával átültetik majd a parkon belül.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
Valahogy ez a történet ugyanaz ami az országban zajlik csak kicsiben. Tudják a pestiek, hogy egy park úgy szép, ha zöld és a természetben érzi magát az ember. De pár tucat emberen kívül senki nem hajlandó tenni is valamit. Talán ez lesz 2018-ban is. Mindenki inkább marad a seggén és a kopaszok kormánya marad hatalmon.
magyarbakancs
@human:Szerinted változni fog itt valami?
A most érettségizők 20-30 év múlva oda kerül, a politikához ugyan azt fogja csinálni, mint a maiak.
Ebben nőt fel, ezt látta.
Soha nem változik itt semmi.
human
@magyarbakancs: Én is attól tartok, hogy kiöregednek azok akik még tudják, hogy miért volt rendszerváltozás. És újra abba a hibába esik az ország, hogy a rend ígéretéért cserébe feladja a demokráciát és a jogállamot.
Bringás
Ligetvédők? Kopaszok?
Miféle civilek ezek?
Csizmás Kond
Minden szép minden jó...nadekéremszépen hová jutunk ha átépítést fakivágást útkarbanrartást kis zöld emberkék fognak akadályozni ?
...mindenki a maga igazáért harcol de ha minden újítást megakadályoztak volna ma is jurtában laknánk.
eszegfu
Jogos önhatalom -- amire az őrök hivatkoztak -- amennyiben a szükségesnél nagyobb, az már jogellenes. Nem lehet megállapitani hányan tiltakoztak és mennyi őr volt... a videón csak 1 ember hangját lehetett hallani és legalább 3 őr lehetett (ennyi elemlámpát láttam). A "rendőri segédletettel" -- ahogy a Városliget Zrt nyilatkozta -- nem lehetett igaz, hiszen a tiltakozó kérte, hogy hivják oda a rendőröket, az őrök pedig felkérték a tiltakozót: menjen a rendőrautóhoz. Valami azért csak nem stimmel a történetben...
justhpeter
Menjen oda tízezer ember és gázoljon át a kopaszokon. Oszt Jónapot !
human
@justhpeter: Nekem is ez jutott eszembe. Ha ilyen kevesen védik a ligetet az simán ki lesz betonozva.
human
Továbbra is az a véleményem, hogy a liget projektben nem a múzeum és nem a liget számít Orbánéknak. Egyetlen téljuk, hogy a GDP-t mesterségesen növeljék. Ez az államadósságot is látszólag csökkenti. 70 milliárdról indult a tervezett költség és már 200 milliárdnál tart. Szóval a történetben a liget és az emberek szerepe sokadlagos. Minél többet, minél gyorsabban elkölteni a lényeg. Ennek legegyszerűbb módja minél több betont kiönteni valahova. Orbánt soha nem érdekelte a környezetvédelem, mert abból nem tudott nyerészkedni sem politikailag sem anyagilag. Az egészségügy és az oktatás is pont ezért van mostohán kezelve.
human
@Csizmás Kond: Nem a faluszéli fejlesztést akarják megakadályozni, hanem a betondzsungel zöld szigetét védik. Ha egy már beépített területen lenne bontás és múzeumnegyed kialakítása nem tiltakoznának. Szóval próbálkozásod beállítani a tiltakozókat, úgy hogy a fejlődést akarják akadályozni eléggé sántít.
aremy
@Toby: ezért nevezem az ovit NÁRCISZnak mert az de nagyon ugye bringás.
aremy
@human: nem elkölteni hanem el lopni.
aremy
@Csizmás Kond: a te karban tartásod ellen nem tiltakoznának a zöld manók te nagyon nagyon.
Csizmás Kond
@human: Na és a betondzsungel ellen miért nem tiltakoztál ?
human
@Csizmás Kond: Te most mit is kérdezel? Talán ott kellett volna lennem Budapest minden egyes kockakövének lerakásakor? A végén még én leszek a felelős az üvegházhatásáért is?
Térjünk már vissza a valóságba. Te fejlesztésnek nevezed a liget projektet.és a fejlődés ellenlábasainak a ligetvédőket. Csakhogy a logikád alapján a fejlődés érdekében minden fát ki kellene vágni a világon és betonnal kiönteni mindent, mert a fejlődés a minden. Aztán megfulladsz a betonszagú világodban és nem érted miért.
Csizmás Kond
@human: ..a másik oldalon már leírtam ...itt is megismételem...semmilyen program mellett nem agitálok csak igyekszek a jelenben élni...sokakkal ellentétben.
Itt és kint az utcákon is csak a hőbörgés hallatszik, mert akik itt már unják a nyafit kimennek és a járdákra festegetenek...unalmukba, vagy másegyébért.
...és igen szerintem te is építetted a dzsungelt és az fejlődésnek tartottad...most meg hisztizel egy felújításért...
human
@Csizmás Kond: Hát ebben hatalmasat tévedsz. A szabadidőmet túrázással töltöm és felháborít mikor mondjuk egy teniszpályát látok meg a hegyoldalban. Az ilyen elmebeteg építményeket a természetben olyanok építik, mint te, akik ezt fejlődésnek tartják aztán óbégatnak, hogy a vadak kárt tesznek erdei nyaralójukban.
Csizmás Kond
@human: Soha nem teniszeztem...asztali teniszt is csak gyerekkoromba...amúgy szerintem azért túrázol mert fojtogat a múltbeli alkotásod...:)...a betondzsungel...:)
most olvasom az újabb fejleményekt és képek is vannak amint az ablakokon mászkálnak a kis zöld emberkék...na ehhez mit fűznél hozzá ?...mert gondolom így képzeled el te is védeni a természetet...falramászással...:)
human
@Csizmás Kond: Mi ez a zavaros betondzsungel gondolatmenet? Tőlem ráállhatsz erre, csak nincs semmi értelme.
Hol lehetne jobban harcolni a természetért ha nem a frontvonalon. Szerinted hol a frontvonal, ha nem ott ahol éppen most vannak? Talán valamelyik közigazgatási hivatal sorszámkiadó automatánál kellene ácsorogniuk, várniuk egy évet mire foglalkoznának velük, de akkorra már át van építve minden és okafogyottá válik a beadványok? Neked persze biztos ez lenne a jobb. A kormány is ilyenekkel szokta megvezetni a társadalmat. Miért is kellene tüntetni, mikor lehet beadványozni, panasszal élni, feljelenteni amivel semmire nem ment még senki.
Csizmás Kond
@human: ...vagyis akkor a múzeum átépítése teljesen fölösleges és hülyeség...???
Bringás
Mi lesz, ha a "kopaszok" elnevezés után majd a "ligetvédők", mint "erőszakos drogosok" lesznek megemlítve?
Ül annyira, mint a "kopaszok" megbélyegző címke!
human
@Csizmás Kond: Megpróbálom elmagyarázni. Kíváncsi vagyok, hogy megérted-e. A teljes liget projektet az elejétől fogva kritikával illették, mert a liget ligetesítése helyett egy múzeumnegyed kiépítésébe fogott a kormány. Ennek hozadéka a liget túlterhelése, hiszen ha oda összpontosítják a turisztikai látványosságokat az azt szolgáló építmények, ellátó járművek és turistacsoportok tömegei megtörik a liget jelleget. Mivel a liget annál szebb, minél természetesebb, ezért a további ligetromboló építkezések megakadályozására civil ellenállás szerveződött.
Az NER nélkül átvert (se nemzeti konzultáció, népszavazás) liget projektet ebben a formában meg kell akadályozni. Ha valamit meg akarsz akadályozni azt általában érdemes már az elején megtenni, mert később már olyan szintű lesz a rombolás, hogy nem lesz mit megvédeni. Ennek első fázisa a múzeum lebontása, aminek akadályozásával lehet az egész liget projektet megakasztani.
human
@Bringás: A kopaszokról tudjuk, hogy kopaszok. A ligetvédőkről honnan tudod, hogy drogosok? Összejártok?
Bringás
@human: A történet picit sántít! Van pár alak, akinek a liget projekt nem tetszik. Nem voltak tömegmegmozdulások, gyakorlatilag a többség úgy van vele, építkezzenek!
Tehát egy komoly beruházást ne tegyünk meg, mert van írd és mond öt ember, aki odacsámpáskodik hőzöngeni?
Nem tudom, érted e ennek a lényegét?
Bringás
@human: Aki hőzöng és odaláncolja magát az ablakrácshoz, annak elég módosult tudata kell legyen!
eszegfu
2012. óta "zajlik" a Liget Projekt, ami egyre "nagyobb ivü" elképzeléseket, már-már utópisztikus dolgokat tartalmaz. Az "egyeztetések" során semmilyen "zöld", vagy kerületi érvet mondhatnám lesöpörtek... igy most "erőből" fogtak hozzá, ezért van ez a tiltakozás. Az is biztos, hogy a mai napig még fogalmuk sincs a KONKRÉT tervről, vagyis melyik megvalósitásába kezdenek bele, 10 milliárd helyett már 200 milliárdnál tart a tervezett költségvetés, és ahogy "duzzad" a terv ugy tünik, hogy az 5,7 %-os beépitettség helyett (jelenlegi) kb. 13 % körüli lesz. Vagyis, ha "muzeumi negyed" lesz, akkor szerintem is elvesz a városból "zöldet", ami igy sem tul jó, hiszen Bp. (525 km2) területének nem egészen 5 %-a a zöld terület.
human
@Bringás: Tényleg borzalmas és félelemkeltő. Ehhez képest az a 10-15 kopasz a választási irodában szimpatikus óvodás kiscsoport volt.
Bringás
@human: Drogosék pedig olyan kis helyesek csak épp a rendőröknek álltak ellen. A választási irodában pedig nem történt erőszak. Kik akkor az erőszakosak?
human
@Bringás: Hihetetlen. Mik nem előfordulnak egy tüntetésen.
Csizmás Kond
@human: ..szerintem meg csak túl lihegetitek az egészet...belemelegedtetek a kormányellenességbe és nincs az a dolog amibe ne kapnátok hibát...röviden ennyi...
Amúgy neked van jobb ötleted vagy csak te is kórustag vagy ?
human
@Csizmás Kond: Hogy van-e ötletem? Azt gondoltam ezt ki tudtad olvasni a válaszaimból.
Igaz, hogy a tájépítészeknek kötelező volt leadni épületekkel tarkított tervet, de mivel többjük nem értett egyet ilyen mértékű beépítéssel megengedték nekik, hogy valódi ligetesítési irányba mutató pályázatot is beadjanak. A tájépítész szakma ennyit tudott kiharcolni. Persze ezt lesöpörték az asztalról Orbánék, mert így csak 10-20 milliárdba került volna az egész épületek nélkül. Épületekkel meg 200 milliárd amiről meg te is tudod miért szimpatikusabb a kormánynak.
Csizmás Kond
@human: ...tehát 200 milla...gondolom ebbe benne van az is amit a kubikos, a kőműves és a kopasz bakter kap..vagyis ha nagyobb a projekt nagyobb a munkálat akkor több a munka és több a munkahely...ez nem tetszik neked vagy az hogy akkor kevesebb falramászó lesz ha dolgozni is tudnak ?
human
@Csizmás Kond: Te most komolyan sportot akarsz űzni a terelésből?
Csizmás Kond
@human: én terelek ???...te kerülöd a választ é még neked áll fentebb ?
azt megértem hogy nincs válasz...mert mindenki kerüli a kényelmetlent csak azt nem hogy ha nincs azért miért engem okolsz ?...gondolom miért...ha munkahely lesz hiányozni fog a falramászás...:)
human
@Csizmás Kond: Olyan hülyeséget írsz, hogy nem méltatom válaszra. De lehet nem tudod mit kérdeztél.
idézlek: " több a munka és több a munkahely...ez nem tetszik neked"
Most ekkora kerek hülyeségre miért válaszoljak. Most vagy egyszerűbb vagy mint gondoltam, vagy ahogy írtam, terelsz.
Csizmás Kond
@human: ...azért csak válaszoltál...:)
amúgy fogalmam sincs hogy mi volna a helyes, és soha nem is szóltam bele ilyesfajta dolgokba, mert tudom hogy hol a helyem és hogy nekem abba nincs beleszólásom...csak egy szerény általános véleményt írtam amiből ez kerekedett ki...:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.