Elsőfokú ítéletében elmarasztalta kedden Magyarországot az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB), megítélése szerint ugyanis a magyar hatóságok indokolatlanul rendelték el egy iráni menedékkérő fogva tartását.

Az O. M. néven említett férfi 2014 júniusában érkezett Szerbia felől Magyarországra, ahol menedékkérelmet nyújtott be. A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal június 25-én elrendelte őrizetbe vételét, a szökés kockázatára és arra hivatkozva, hogy személyazonosságát nem tudták megerősíteni. Augusztus 22-én a férfit szabadon engedték, és októberben a menekültstátust is megkapta.

A menekült azzal a panasszal fordult a strasbourgi székhelyű bírósághoz, hogy a magyar hatóságok önkényesen és indokolatlanul rendelték el a fogva tartását.

Az Európa Tanács égisze alatt működő EJEB keddi ítéletében kimondta, hogy Magyarország az ügyben megsértette az Emberi Jogok Európai Egyezmény cikkelyét a szabadsághoz és biztonsághoz való jogról.

A strasbourgi bírák ítélete szerint a magyar államnak a jogsértés miatt 7500 euró kártérítést és 3395 euró perköltséget kell kifizetnie a felperesnek.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Január
Reméljük, hogy nem precedens értékű az ítélet, mert akkor az orszég fizethet az incognitóban érkező menekülteknek.
Nem is olyan rossz üzlet - nekik Egy-két hónap koszt-kvártély és két milla - ilyen nincs sehol csak Európában.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Toby
Csak a szokásos gengszterlandi "demokrácia" meg a mérhetetlen nagy fosás!
1magyar
Iránban perelje a sah-ot amiért ideengedte a gazdasági bevándorlót!!! Nehogy már mi fizessünk nekik!
wagabund
akik bármiben is igazat adnak egy iráninak, akinek nincsenek okmányai, azok még nem éltek ott..

érdekes ez a bíróság...itt ejrópában kinyaljuk a seggét a panaszosnak,-(aki nagyon bátor lett)- ha valamilyen csoda folytán visszatoloncolnák az iráni határig, ott egyből tarkólőnék...
Január
Reméljük, hogy nem precedens értékű az ítélet, mert akkor az orszég fizethet az incognitóban érkező menekülteknek.
Nem is olyan rossz üzlet - nekik Egy-két hónap koszt-kvártély és két milla - ilyen nincs sehol csak Európában.
aremy
@1magyar: kit pereljen Iránban?vazze olyan fekete a fejed belül mint a Macskád.
1magyar
@aremy: Csak úgy találomra írtam valamit amit pereljen, de igazából azt gondolom takarodjon a picsába innen az országból, soha ne lépje át a határunkat!
aremy
@1magyar: találomra ezzel az a baj hogy a nagyon nárciszok is találomra és nem a tényekre van tekintettel
1magyar
@aremy: Ennyi pénz egy magyar, munkában megrokkant ember több évi járadéka, ez meg idejön kukáliából és követelőzik?
Otthon lehet követelőzni ahol letett valamit az asztalra ahonnan zabálni akar!
Yoda69
Na ezt is fizethetik az adofizetok,
Thank you orban geci viktator
papa.49
@Yoda69: Nálad a pont ők elbasszák a nép fizet, ki van ez találva!!!
fekete
Ahmed Mohamed perelt,deportalni oket Achtung -e'khoz!Emberi jogait megsertettek,az anyuk...
justhpeter
Ezeket a büntiket itthon beszedi Orbán a rokkantaktól, az egészségügytől, az oktatástól és mindenkitől aki szembe jön. Mentességet csak a felcsúti gázmester kaphat.
1magyar
Nem szabad kifizetni, hiszen nem is európai állampolgárral történt! De egyébként meg a strasbourgi-i bíráknak kell repülővel odaszállítani a papírokkal és identitással nem rendelkező kétes elemeket!!!
teuton
@1magyar: Valahogy nagyon furcsa felfogasod van a JOG-rol! Aki a jogot megserti, azt megbüntetik es fizetnie kell! A gond itt csak az, hogy nem az fizet, aki megsertette a jogot, hanem minden adofizetö! De hat igy van ez, ha a többseg birka es a jogsertest tudomasul veszi...
teuton
@Január: Ha nem tetszik, akkor tessek kilepni az EU-bol! Ja, amikor a prenz jön, azt be lehet zsebelni, de ha jogsertesert büntetes jön, akkor mocskos Unio?
Bringás
Az a strasszburgi csürhe, ha nem kap észbe, mi pereljük be őket!
teuton
@Bringás: MI? Kiralyi többes? Vagy skizifren vagy? Probald meg bepereln Brüsszelti, ne csak szajhös legyel! Ja, hogy semmifele fogalap ra nincs? Nem zavar, hogy a nepszavazas is EU-törvenybe ütklzik, tehat semmi jelentösege nincs? Az nem zavarja a birkakat, hiszen ök fizetik...
wagabund
csak úgy mellékesen...a zunijóból jövő pénz az nem véletlenül jön...nem azért, hogy sültgalambként a szánkba repüljön, hanem a gazdag, volt gyarmatfosztogató, unijót alapító országok ezt a pénzt a kódis, szegény keleteurópai országok részére felzárkóztatás címén szavazták meg..
...napersze felzárkózni sosem fogunk...nem várnak meg...jó..jó...talán a fosztogató, élősködő migránshadak egy kicsit fékezik őket, de még mindig jobban dübörög náluk a gazdaság...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.