A Fidesz szerint politikai hisztéria zajlik a Városliget körül. A kormánypárt az MTI-nek szerdán küldött közleményében úgy fogalmazott: "az ellenzék csak balhézni tud, de építeni nem".

A Fidesz-frakció szerint ha a baloldalon múlik, akkor Budapesten semmilyen fejlesztés és felújítás nem történt volna az elmúlt években, "kormányzásuk alatt hagyták lepusztulni a Városligetet és a főváros más természeti, építészeti értékeit is".

A mostani fejlesztéssel a Városliget szebb, zöldebb, fásabb lesz, a főváros legszebb parkjává válik – ígérte a nagyobbik kormánypárt, hangsúlyozva, hogy csökken a betonfelület, a zöldterület nagysága nő, több fa és cserje lesz, a kivágott fákat pedig többszörösen pótolják.

Kiemelték a közlekedési múzeum megújítását is, közölve, hogy a régi, rossz állapotú épület bontása után megkezdődik az alapításkori állapot helyreállítása. A múzeum térszint alatti bővítésével a felszíni területe csökken, így ezer négyzetméterrel nagyobb lesz a parkfelület – jegyezték meg, hozzátéve, hogy az eddigi aszfaltozott parkolók nagy részének helyén is zöldfelületet hoznak létre.

A Fidesz szerint ezekből is látszik, hogy a tiltakozásoknak semmilyen alapja nincs, azok kizárólag politikai célokat szolgálnak.

"Az ellenzéket és aktivistáikat" arra kérte a kormánypárt, hogy "fejezzék be a hírhamisítást és a hisztériakeltést" a Városliget ügyében, ne akadályozzák a jogszerű munkálatok folytatását.

A Városliget Zrt. szerdán közölte az MTI-vel, hogy elkezdték bontani a Városligetben a Hungexpo irodaházakat, kiürítik a területet. Az MTI helyszínen tartózkodó munkatársa azt látta az Olof Palme sétányon, hogy már szinte az összes tiltakozó aktivista a kerítésen kívül van, és sok rendőr veszi körül őket. A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt írta a police.hu oldalon, hogy senkit nem állítottak elő, tizenkét emberrel szemben viszont szabálysértési feljelentést tesznek.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gyuszipapa587
Őszintén nincs egy értelmes ember a fideszesek közt akkor mire lehetne számítani, ők csak a saját érdekeikre figyelnek hogy induljanak a beruházások és az arra kiírt pénzeket letudják nyúlni!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Bringás
@Sziszifusz: Milyen bűncselekményt vizionálsz? Nem történt bűncselekmény, így bizonyíték sincs, minden törvényes!
Sziszifusz
@Bringás: 13:40
Ilyen biztos vagy abban, hogy nem történt bűncselekmény ? Miből ered ez a bizonyosság ? Ja ... a vakhit !
Várjuk ki a történet végét !
Semmi sem tart örökké, így az Orbán rezsim sem. Egyszer eljön az idő, amikor független ügyészség és bíróság járhat el az ügyben. Reméljük, hogy még az elévülési időn belül megindulhat az eljárás.
human
Persze, a diákokat is annak idején bajnai gárdázták. Ezek az édesanyjukkat is lehazaárulóznák, ha nem azt főzné mait ők szeretnének.
gyuszipapa587
Őszintén nincs egy értelmes ember a fideszesek közt akkor mire lehetne számítani, ők csak a saját érdekeikre figyelnek hogy induljanak a beruházások és az arra kiírt pénzeket letudják nyúlni!!!
esdi
@gyuszipapa587: Ők egy család. KIbeszélés nincs. Osztozás van.
Bringás
Na a drogos kis szerencsétlenek bebukták a hőbörgést! Drogtanyát védeni törvényt szegve és azt a libbant firkászok még támogatják is, na ez a bűncselekmény! Rémhírterjesztés, uszítás, a közvélemény manipulálása!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.