Egyre nagyobb a munkaerőhiány, így egyre több egyetemi hallgató dolgozik – közölte a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetségének (DiákÉSZ) főtitkára az M1 aktuális csatorna vasárnapi műsorában.

Simon Balázs elmondta: míg a 2008-as válság idején az egyetemisták egyötöde sem dolgozott, most majdnem ötven százalékuk munkába áll.

Ennek oka, hogy a cégek igénye megnőtt, különösen nyáron, amikor szabadságra mennek alkalmazottaik – tette hozzá.

Jelenleg országosan 138 ezren vállalnak munkát iskolaszövetkezeten keresztül, a diákok évente több mint 20 millió órát dolgoznak

- közölte a főtitkár.

Simon Balázs megjegyezte, hogy bizonyos területeken, így például az idegenforgalomban (strandok üzemeltetése, fesztiválok szervezése) akár a húsz-harminc százalékot is elérheti a diákmunkások aránya, a kereskedelemben és az iparban azonban nem jellemző ilyen magas érték. A tanulók a gazdaság minden szegmensében megjelennek, elsősorban azonban alacsonyabb végzettséget igénylő, akár betanított munkát bíznak rájuk.

A főtitkár kiemelte, hogy a diákok javadalmazása idén intenzíven felfelé mozdult el. Míg korábban az iskolaszövetkezetek nem tudtak minimálbér fölötti összegeket kínálni a diákoknak, Budapest környékén már kizárólag annál magasabb jövedelmet kapnak.

69 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nil
Senkit nem zavar hogy azért kapják meg a melót a diákok mert rájuk ás adótörvények vonatkoznak? Velük jobban járnak a cégek? Mint a közmunkásokkal is.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
silber13
@Bringás: Kell a munkaerő, végre beindult a termelés, a gazdaság kezd talpra állni!
Nem kellett hozzá más, csak az, hogy a Fidesz kormányozzon!"
Hihihi! nem lennének itt a külföldi autógyárak, mehetnél legelni a hegyi kecskéid közé!
Valóban nem kellett más, csak gogy a fityisz kormányozzon. Menten a siralom völgyébe értünk, köszönhetően a narancsos rabló bagázsnak..
Bringás
@silber13: A szoci- libsi kormányzás alatt még ez sem volt! Csak lopás, rablás, leépítés, kótyavetyélés!
silber13
@Bringás: Van még ilyesmi a tarsolyodban te szerencsétlen, vagy rohansz a pártszékházadba új municióért?:-)))
gulyasgyula
@Pöpec: Nekem már nincs szükségem se Gyurcsányra se Orbánra 11-éve nyugdíjas vagyok , vállalkozó voltam mivel rendesen fizettem a nyjárulékot annyi a nyugdíjam hogy sok fiatal örülne annyi fizetésnek amellett a befektetéseim is folyamatossan szép hozamot hoznak ..Azért érek rá ilyen haszontalan dolgokra mint ez az írogatás ..
gulyasgyula
@Pöpec: ..Na pöpecke több írásodban is olyan hangnemet engedsz meg amitől be telt a pohár ..Ha nem tudsz érvelni jobb ha halgatsz ..Ha nem AKKOR A JÓ KURVA ANYÁDDAL BESZÉLJ ÍGY AKI SZEMEDBE FINGOTTA A PUDERT MEG RÁSZOKTATOTT A TEJRE ..
Aki Én
@gulyasgyula: Tehát ha holnap hoznak egy olyan törvényt, hogy orbán családja mindent visz, akkor az már rendben is van. Ok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.