Egyre nagyobb a munkaerőhiány, így egyre több egyetemi hallgató dolgozik – közölte a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetségének (DiákÉSZ) főtitkára az M1 aktuális csatorna vasárnapi műsorában.

Simon Balázs elmondta: míg a 2008-as válság idején az egyetemisták egyötöde sem dolgozott, most majdnem ötven százalékuk munkába áll.

Ennek oka, hogy a cégek igénye megnőtt, különösen nyáron, amikor szabadságra mennek alkalmazottaik – tette hozzá.

Jelenleg országosan 138 ezren vállalnak munkát iskolaszövetkezeten keresztül, a diákok évente több mint 20 millió órát dolgoznak

- közölte a főtitkár.

Simon Balázs megjegyezte, hogy bizonyos területeken, így például az idegenforgalomban (strandok üzemeltetése, fesztiválok szervezése) akár a húsz-harminc százalékot is elérheti a diákmunkások aránya, a kereskedelemben és az iparban azonban nem jellemző ilyen magas érték. A tanulók a gazdaság minden szegmensében megjelennek, elsősorban azonban alacsonyabb végzettséget igénylő, akár betanított munkát bíznak rájuk.

A főtitkár kiemelte, hogy a diákok javadalmazása idén intenzíven felfelé mozdult el. Míg korábban az iskolaszövetkezetek nem tudtak minimálbér fölötti összegeket kínálni a diákoknak, Budapest környékén már kizárólag annál magasabb jövedelmet kapnak.

69 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nil
Senkit nem zavar hogy azért kapják meg a melót a diákok mert rájuk ás adótörvények vonatkoznak? Velük jobban járnak a cégek? Mint a közmunkásokkal is.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kakambuki
Fizessék meg őket aztán nem lesz, illetve nem ekkora. Ez még senkinek nem jutott eszébe véletlenül sem??
nyanya001
Lehet szidni a külföldi multikat, a magyar CBA sem különb,
éppúgy szarért húgyéért dolgoztatja az alkalmazottait,
de a magyar vállalkozók sem különbek, itt mindenki csak a saját zsebét
tömi. Már évekkel ezeelőtt kellett volna ennek a korménynak (is) foglalkoznia
ezzel a témával, de ezek csak a saját zsebük tömésével, lopással, lenyúlásokkal
vannak elfoglalva.
Peller Anikó
@kakabuki: jó, csak akkor pénct kellene nyomtatni és/vagy emelkednek az árak.

Mert az a pénz ami rendelkezésre áll az kell a lopásokhoz sőt az is ami nem.
Nil
Meg is látszik a mostani egyetemisták tudásán hogy tanulás helyett dolgoznak.
Nil
Senkit nem zavar hogy azért kapják meg a melót a diákok mert rájuk ás adótörvények vonatkoznak? Velük jobban járnak a cégek? Mint a közmunkásokkal is.
Peller Anikó
Az egyik fele dolgozik a másik fele drogozik (na lyó, kocsmászik)
Desischado
Mert az egyetemistákon is lehet spórolni! Kell a pénz a fideszes fiúknak!
Yoda69
Korabban mar irtam, most megismetlem:
NEM A MUNKAEROHIANY NAGY, HANEM A FIZETES KICSI.
Emeljek 4-5 szorosere a fizeteseket ozonleni fog a hasznalhato munkaero az orszagba, es velhetoleg a kozel egymillio magyar zome is hazater.
Csak ez senkinek nem all erdekeben. Legfokebb a fideSSnek nem.
gulyasgyula
@Nil: Az imádott USA-ban ez már régen így van és ezen senki nem háborodik fel ..A közép iskolások dolgozhatnak a TESCO-ban ??? Legalább tudja milyen a munka ..
gulyasgyula
@Yoda69: Szerintem meg már 3szoros fizetésért is haza jönnének ..Nem állom ám a legtöbb fiatalnak a családtól távoli munka ..
1magyar
Vannak egyetemisták akik azért dolgoznak, hogy kifizessék az albérletet és fenntartsák magukat, de a gazdag szülők gyerekeinek nem kell dolgozni.
Nem szórakozásból dolgoznak a gyerekek. Gazdag gyerek meg Ibizán nyaral vagy drogozik
Nil
@gulyasgyula: Én akkor se mennék Amerikába ha ingyen mehetnék. Régen is meg lehetett tapasztalni a munkát- de szülők dolgoztak a gyerekek tanultak.
Most ilyen álláshirdetések vannak: munkaidő 8-16 óráig. Csak nappali tanulói jogviszonnyal rendelkezők jelentkezését várjuk.
El kellene gondolkozni ezen. hallgató nem jár be, nem tanul, csak levizsgázik. És ők lesznek következő vezetők. Találkoztam már velük - borzasztó a tudatlanságuk és hatalomvágyuk. Ja! és szakértőnek tartják magukat, pedig csak papírjuk van.
Nézd meg jelenlegi vezetőinket - jogi diplomával milyen vacak törvényeket alkotnak
Nil
@1magyar: a szüleik meg nem kapnak munkát. Én már gondolkodtam azon hogy elmegyek valahova nappali tagozatra.
1magyar
@Nil: Nagy hazugság a munkaerőhiány! Bár meg kell hagyni van némi fellendülés. A diákok egyébként többet kapnak mint egy közmunkás vagy egy felnőtt dolgozó.Lehet, hogy van valami adókedvezmény cégeknek?
Peller Anikó
@nil: no no, tökéletes törvényeket alkot (mert egyvalaki alkotja, a többi csak bólogat). Néha ha ha csikorognak a kerekek akkor pelepiszkítunk egy kicsit és még tökéletesebb lesz a szar törvényük. Úgy értem nekünk szar, nekik meg tökéletes.
Nil
@1magyar: van nem is kicsi - plusz nem kell szabadságot adni vagy táppénzt fizetni - jobb mint a munkaerő kölcsönzés (az is undorító intézmény)
Szókrakész
@1magyar: 1200 forintos órabért, míg egy melós az 5-600 forintot.
Szégyen és gyalázat.
A szakképzetlen diák annyit kap, míg a szakképzett dolgozót fel se veszik, vagy ha igen, akkor vizeletért-székletért.

A támogatások, adókedvezmények, a részleges bejelentés, ... a mérvadó.
1magyar
@Szókrakész: @Nil: Nem csak a koruk miatt vannak előnyben, hanem még sok más miatt is kedvezményt kapnak az államtól.
Diszkrimináció.
gulyasgyula
@Nil: Az írásoddal tökéletesen egyetértek ..Magam is találkoztam ilyennel és még azt hiszi hogy Ő tényleg valaki ..Sajnos néhány beosztottja is az Ő szintjén van és ezek támogatják ..Nevetséges és egyben szomorú ..
Nil
@1magyar: leírtam a kedvezményeket
Szókrakész
@Nil: "Nézd meg jelenlegi vezetőinket - jogi diplomával milyen vacak törvényeket alkotnak"

A törvények 80%-a Made in Brüsszel.
Mielőtt azt hinnéd, hogy házi főzet.
Nil
@Szókrakész: tehát Brüsszel tiltja meg hogy több pénz jusson az oktatásra, az egészségügyre, ők írták át a Munkatörvény könyvét, ők tiltják meg hogy megfizessék a munkánkat és ők köteleztek arra hogy építsünk stadionokat, Felcsútra kisvasutat,csak a haverok nyerjenek pályázatokon, stb
Jó neked
karma1
@nyanya001: Az alacsony munkabereket nem a multik adjak, hanem hos vezirunk allapitotta meg a ber- (es letminimumot is) a banyaszbeka segge alatt. Miert adnanak ok tobbet egy nmagyarnak, ha a magyart a sajat kormanya is szare'-hugye' dolgoztat? A magyar fiatal meg elmegy Angliaba, Nemetorszagba esetleg egy szakmaval diplomaval, de az alapoktol kezdve ugyanannal a Tesconal, Sparnal 3-szor annyit kap, mint otthon. (Mivel a Tesco ott is a minimalber szerint fizet). Nana', hogyha lehet sporolni a munkabereken, akkor hulye lenne nem mestersegesen alacsonyan tartani a bereket. (Ugyis kifizet a magyar kormanynak egy v@lag penzt ado formajaban, mert nalunk nincs is annyi adonem, ugyebar).
A diakok - mindegy, hogy egyetemi , vagy gimnaziumi, de nem teljes statuszuak,- azok tobb mint masfelszereset kapjak a munkabernek, amit egy felnott dolgozo kap, akinek ebbol esetleg tobb gyereket, vagy /es szulot kell eltartania. Nana', hogy egymas utan mondanak fel a dolgozok ezeknel a multiknal.
karma1
@1magyar: Tudok olyan sracrol, aki ezen az oldalon is szokott blogolni, hogy a Sparban dolgozik, a bele kilog, orankent 500 forintert, mig egy egyetemista sokkal konnyebb melora 800-at kap.
Ettol a cegtol egyszerre 23 ember mondott fel, es el is ment. Mit gondolsz, 23 ember egyszerre valo felallasa utan nem keletkezik munkaerohiany? Mert a tobbieknek kellett a munkat atvenni, mindenfele plusz juttatas nelkul.
Diakmunka mindig is volt, lesz, es ez igy van nagyon jol. DE: amikor en dolgoztam nyarakon, akkor a diakmunka zsebpenz volt, es joval kevesebb, - teljesen erthetoen- mint a fomunkaidoben, egesz evben dolgozoke.
Igenis van munkaerohiany, mert nem talalsz jo szobafestot, asztalost, vizvezetekszerelot, vagy eppen jo szakorvost, meg sokszor privat rendelesen se. Noverhiany es apolohiany is van.
Nem biztos, hogy egy kozmunkast szeretnek a betegagyam mellett latni, akit valami gyorstalpalo felcserkepzon oktattak ki, hogy tudja, melyik a beteg eleje, vege.
Vagy te igen?
Yoda69
@Szókrakész: 2.34-re
Ezt a baromsagot honnan szedted? A torvenyeinket 100%-ban a fideSS agyament tarsasag eszeli ki. Egy majom (nem jut eszembe a neve, mert annyira jelentektelen) az iPadjan irta az alaptorvenyt mikozben Brusszelbe utazgatott. Ezek irtak a mutyi es foldtorvenyt, ezek irtak torvenyt a nyugdij penzek ellopasara. Sot olyan torvenyt is hoztak, hogy amit elcsesznek es Brusszel megbuntet minket erte azt az adofizetoknek kell fizetnie. Lasd pl. rogan a szomjednajan jatszott at egy 500 millios tendert, amiert most 300 millios birsagot kell fizetnunk.
Szoval ne hazudozz itt ossze vissza arrol hogy Brusszel irja a torvenueink 80%-at, mert 1 darabot sem ir. Terelsz, hazoduzol, es ferditesz jo szokasodhoz hiven.
micfild
@1magyar: Járulékot nem kell fizetni a diákok után. Nem kell sem munkavállalói sem munkaadói járulékot. Az én két gyerekem is dolgozik a suli mellett. Ráadásul több az órabérük. Ilyenkor nyáron többet tudnak keresni mint én. Szolgalmi és vizsgaidőszakban csak azért nem mert nem tudnak 168 órát dolgozni havonta.
1magyar
@micfild: Gondoltam, hogy ilyen oka lehet. Hirdetésekben is olvasni, hogy diák pénztárosokat keresnek a multik.
1magyar
@karma1: Tökéletesen egyetértek ebben veled. Bár a betegágyamra nem gondolok, én álmomban szeretnék meghalni, nem kórházi szenvedéssel, bepelenkázva.
micfild
@1magyar: nem csak a multiknál vannak diákmunkások. a fiam pl informatika cégnél dolgozik...- mérnök informatikus lesz. a lányom pedig egy telekommunikációs cégnél. mindkettőnél nem ők az egyetlenek akik diákmunkában dolgoznak ott. a telekommunikációs cégnél konkrétan rengetegen vannak diákok
Yoda69
Nem a multik hozzak a torvenyeket, hanem orban. A multik csak allalmazkodnak a torvenyekhez.
karma1
@1magyar: Szegenykem, soha ne juss abba a helyzetbe, hogy egy korhaz gondatlansagara legyel raszorulva. Kulonben en is szepen el szeretnek aludni...:o))
gulyasgyula
@karma1: NE HARAGUDJ AMIÉRT BELEJAVÍTOK AZ ÍRÁSODBA DE TÉVESEN IRTAD ÚGY ÉRZEM ..NEM ""HŐS VEZÉRÜNK "" HANEM 26-ÉVE URALKODÓ HŐS VEZÉREINKNEK RÉSZE VAN ABBA HOGY ILYEN ALACSONYAK A BÉREK MAGYARORSZÁGON .. GYURCSÁNY NEVŰ VEZÉRÜNK URALKODÁSA IDEJÉN MAGA MAGA ZARÁNDOKOLT EL GYŐRBE ÉS MEGKÉRTE AZ AUDI-T HOGY NE ADJANAK MÁR OLYAN MAGAS BÉREKET MERT EZ ""BÉRFESZÜLTSÉGET OKOZ "" A FIAM SAJÁT BŐRÉN TAPASZTALTA GYURCSÁNY ÁLDÁSOS TEVÉKENYSÉGÉT..EZZEL NEM AZT AKAROM MONDANI HOGY ORBÁN NEM VOLT HŰ ELŐDEIHEZ //..EGYIK KUTYA - MÁSIK EB ..//
Peller Anikó
@gyula: köszönjük a napi betevő gyurcsányozást, de nem értek egyet, akarommondani kettőt.

Beragadt a sift? Kettő: az egyik kutya de a másik egy baromállat. A béreket nem lehet esztelenül emelni, mert inflációt gerjeszt és kinyírja a gazdaságot, lásd Meggyesi féle béremelés pl.

A baj akkor van amikor a béremelésre fordítható összeg rendelkezésre áll de azt mindenestől ellopják. Ellopják a nyugdíjadat, ellopják alólad a földet, ellopják az egészséged, ellopják a gyerekeid oktatását mert az kártékony, legyen inkább a fiatalság birka és ne kutya mert az ugat.
karma1
@gulyasgyula: Eloszor is: kerlek, ne kiabalj csupa nagybetuvel, valamint a latasom is kivalo. Azt megcafolni - de megerositeni sem tudom - hogy szerinted Gyurcsany elment volna az Audi gyarba, azzal a celzattal, amit emlitesz.

Ha viszont allitasod valos, es juj, Gyurcsany ilyen nagyon rossz ember volt, akkor orban, aki beigerte a teljes valtozast, mi a kurva nenikejeert nem emelte fel a bereket, koztuk a minimalbert???
Erre varom a valaszodat, mert ha "emuttnyocevezel" (akar bujtatottan is), akkor vedd tudomasul, hogy a mini focihuszar uralkodik HETEDIK eve, a mihez tartas vegett.
Ezalatt az ido alatt pedig semmi mast nem csinal, csak lopja minden csatornan az adofizetok es az Unio penzet, mikozben agyonkozmetikazott, mestersegesen alacsonyan tartott statisztikai adatokkal probalja leplezni az oriasi hianyt.
Probalj belinkelt adatokkal megerositeni, hogy orban emelni akarta a minimalbert, vagy hogy visszaadta-e a 13. havi nyugdijat, amit tenylegesen orban vont meg - a Bajnai kormany 2009-es javaslatara, de nem ok vezettek be.)
micfild
@gulyasgyula: 2002ben meg orbán zarándokolt le győrbe és adott az audinak még + 5 év adómentességet... egy új audiért cserébe.

de azt a nyavalyás MTt mégiscsak a fideSS változtatta olyanra hogy a munkavállalók jogai gyakorlatilag megszüntek.
gulyasgyula
@Peller Anikó: , karma 1,micfild .!!::Egyikőtöket se szeretném megbántani de ragaszkodom az egyik kutya - másik eb véleményemhez ..2003és a 2006-évi költségvetési egyensúly javító adókról //nézzétek meg az adótörvényeket.// Koromnál fogva baloldali érzelmű voltam , örültünk a Gyurcsány berobbanásának a MSZP szineiben mivel láttuk Megyesi gyengeségét , vagyonos fiatal nem lesz korrupt ..Tévedtünk, csalódtunk ..Az eredmény Orbán 2/3-da ami nem azt jelentette hogy Orbán szerettük ennyien hanem Gyurcsányt utáltuk ..Vagyis Gyurcsány nyerte meg Orbánnak a választást ..Az eredményt érezzük ma is ..Én ugyan megpróbáltam jó választ adni de ez szerintem se sikerült ..Csalódás volt az egész rendszerváltás ..Mondhatom nem ilyen lovat akartunk ..Ti fiatalabbak döntsetek jobban és okosabban ..
Peller Anikó
@gyula: uff, "vagyonos fiatal nem lesz korrupt ..Tévedtünk"

Megtennéd, hogy néhány pontban összehasonlítod Gyurcsány és a mai klientúra korrupcióját?

Utáltad a Gyurcsányt? Magadról állítasz ki bizonyítványt. Mit utáltál rajta? Azt amit belevert a fejedbe a cibán? Azt. És képes vagy tíz év elteltével is ezzel a butaságoddal büszkélkedni. Vagy talán az öszöd?

A választásokat a cibán nyerte meg, mert kicsinálta Gyurcsányt. Mindenkit kicsinál.

A Gyurcsány bűne, hogy mamlasz, balek, ügyetlen. De a korrupciójára kíváncsi vagyok, várom.
micfild
@gulyasgyula: én az ún baloldal.. vagy mi- sarát abban látom, hogy hagyták idáig fajulni a helyzetet. hogy nem csináltak semmit a fideSS ellen. hogy most is hallgatnak mint az a bizonyos a fűben... és most sem csinálnak semmit.
gulyasgyula
@Peller Anikó: Már hetven év felé látod és érted hogy nincs külömbség ..Egy KISZ -tikár képzőben jártak csak Gyurcsány benősült az Apró Antal családjába és a vagyont a Piroska mama szerezte a unokának és a dédunokáknak ..Én nem írtam semmit az Öszödi beszédről , de utálatom azért mert én rájuk szavaztam ezért a dupla csalódás mikor Bajnainak "gebinbe " adta az országot a Szekeres meg a Lendvai nyomására..Én az Orbánt nem szerettem , ma se szeretem csak jelenleg nincs jobb a politikai palettán..Gyurcsányt nem az Orbán csinálta ki ..Ő politikai öngyilkos lett csak most fel akar térni halottaiból ..Gyurcsány nem mamlasz és nem is ügyetlen csak egyszer gyenge volt ..Sajnos aki korrupt az zsarolható és most megint veszélyes utat választott ..Van egy 1.5 milliárdos üzlete Brüsszellel és ezért ha kell eladná az országot , igaz van aki kevesebbért is ..Anikó egy jó tanács .ítélj jól látod a dolgokat de legyél megfontoltabb és keres magadnak helyet a közéletben ..A hozzád hasonlók viszik előre az országot..
gulyasgyula
@micfild: Sajnos ez igaz ..Az a baj hogy Gyurcsány mikor hatalmon volt se merte megkérdezni Orbánt .Pl 2002 két forduló között mikor Orbán látta hogy veszit gyorsan privatizált 12 állami gazdaságot és az egészet titkosították ..Miből költött ellenzékben milliárdokat a Felcsuti stadionjára , Kaja Ibrahim , Jozip tot , Slett Csapa köztartozásos cégei stb ..Majd a történészek egyszer megírják ..
Peller Anikó
@gyula: nézd Gyula akkor figyelj most rám,

1. KISZ titkárképzőbe járt, bűn ?
2. benősült, bűn?
3. mama szerezte a vagyont unokájának, bűn?
4. utálod azért mert rá szavaztál ??
5. Bajnainak gebinbe adta az országot ??
6. "jelenleg nincs jobb a politikai palettán" Ez nem igaz, mindegyik jobb ! Milliomod részét sem loptak vagy lopnak.
7. "Gyurcsányt nem az Orbán csinálta ki" De igen! Az öszödi beszédet addig nyomta le a torkodon amíg elhitted és még ma is szent meggyőződésed. Agymosásban óriás a cibán.
8. "Ő politikai öngyilkos lett" Megint az öszödi beszéd, ez volt a balekság, mamlasz, azt hitte bízhat párttársaiban amikor a párt tele volt árulókkal. Érted Te egyáltalán mi volt az öszödi beszéd? Pont erre várt a magyarság és ezt fordította ellene a cibán, szétveretve Budapestet.

9. "Sajnos aki korrupt .."

Már mindent leírtál csak azt nem, hogy mitől , miért és mikor volt korrupt.

És mennyivel volt korruptabb, mint a mostani gárdisták.

Ha ezt nem válaszolod meg megnyugtatóan akkor csak a saját kimosott agyadat teregeted elénk.

A jó szavakat kösz, de azt gondolom a Te eseted tipikus ezért nagyon fontos megtudni miben és mennyire volt/van korrupt Gyurcsány Ferenc.
gulyasgyula
@Peller Anikó: Ne gondold Anikó hogy én egy habzó szájú Gyurcsány gyűlölő vagyok aki mást se csinál mint Gyurcsány dolgait lesi ..Amit felsoroltam azt jelenti hogy egy fészek alja Orbánnal , egyformán jár az eszük , egy kiképzést kaptak..Ha Orbán nem megy neki a médiának , főleg az RTL-nek akkor most fele annyi fidesz ügyről nem hallanánk ..Híd már el hogy Gyurcsányt nem Orbán csinálta ki ..Kicsinálják Ők saját magukat ..Most éppen Orbán következik ..Ez politikus sors ..A korruptságról annyit hogy szépen fejezik ki magukat "" minden törvényes csak nem etikus " Miért nem lépsz be a Gyurcsány csapatába .??.Hogy nekem elég volt belőle egyszer attól még ő se rosszabb a többinél ..Diplomás barátaim vannak akik olyan viszonyba vannak Gyurcsánnyal hogy még a magán telefon száma is megvan nekik ..Én már ki vénültem a közéletből de Te még fiatal vagy lépj be Gyurcsány-hoz lehet hogy Ő lesz aki Orbánt váltja ..A politikában minden lehetséges ..Mindenhez értő ""fotel politikussal tele az internet // lassan már én is az leszek // Ti fiatalok ne itt politizáljatok ..Vidéken is vannak Gyurcsány-nak emberei és szaporodnak én láttam legutóbb ..Ha valós neveddel vagy fen akkor a legközelebbi Gyurcsány gyűlésen figyelni foglak , mert én ott leszek ha nem is én leszek a bólogató János // meg szoktak hívni // azért még érdekel mi történik körülöttem ..Aki ennyire tiszteli Gyurcsányt mit Te annak ott a helye mellette , segítsetek neki ..
Peller Anikó
@gulyasgyula: OK, szóval nem volt korrupt. Akkor ennyiben maradhatunk.
gulyasgyula
@Peller Anikó: Nem akarlak megbántani se feleslegesen vitatkozni de minden politikus megvető , vagyis korrupt ..Néhány éve egy "kormányhatározat "" amit valamelyik politikusnál lobbizott ki a gázszolgáltató 462ezer forintomba került .Ez is a korrupció egy formája de tele van vele körülöttünk a világ ..Nekem már az apám is vállalkozó volt és is az voltam most a fiam viszi tovább a céget , mégse vagyunk milliárdosok ..A sok milliárdos nem munkával szerezte a milliárdokat hanem korrupcióval ..Láss ne csak néz ..
Peller Anikó
@gyula: kicsit mintha eltévelyegtél volna és összetévesztetted a megvetést a megvesztegetéssel. A Gyurcsány Ferencről kértem Tőled információkat amennyiben anyagi előnyszerzés céljából, magyarul néhány ezer millió forint ellenében vagy megszerzése érdekében (és csak emiatt) olyan döntéseket hozott amit egyébként nem tett volna.

Ez korrupció. A megvetés nem az. A magvetés sem. És a többi politikus sem ő.
gulyasgyula
@Peller Anikó: ..Anikó ! Te ennyire naiv vagy ? Egy politikus -se olyan buta még Gyurcsány se hogy ne lenne törvényes alapja annak amit csinál ..Ha így vesszük akkor jelenlegi kormányunk se vesz részt korrupt ügyletben ..Ezért nem lehet elszámoltatni egy politikust se ..Te véletlennek tartod hogy Gyurcsány cége vizsgálja 1.5 milliárdért évente az Uniós pénzek felhasználását ..Az is véletlen hogy Gyurcsány az Unió betelepítési politikáját támogatja ??..Ugye ez törvényes vagyis nincs korrupciónak nyoma se .?? Anikó Te a fellegekbe jársz ..Azt se látod ami ott van előtted ...
Peller Anikó
@gulyasgyula: Azt kértem tőled Gyula, hogy mutasd meg mire alapozod a korrupciós vádakat Gyurcsány Ferenc ellen.

A válaszaidból világos, nyilvánvalóan semmire.

Röhejesek az érveid. A gondolatmeneted alapján bárki azaz bárki vizsgálná a Gyurcsány cége helyett a bármit, akkor az is korrupció lenne. Elfogult vagy, nem kicsit. Meggyőződésem, hogy Neked fogalmad nincs mi az a korrupció.

A korrupció az, amikor a Gyurcsány Ferenc lefizeti az úniós potentátokat abból a célból, hogy a megbízást ő és csakis ő kapja meg, senki más.

Tudsz erről információkat, erről a lefizetésről vagy nem tudsz?

Mert ha nem tudsz akkor fejezzük be ezt a képzelődős szerencsétlenkedést és vádaskodást és ehelyett nézd meg a lexikonban mit jelent a korrupció. Nem azt ami a Te kimosott agyadban él.

A jelenlegi kormány valóban teljes gőzzel törvénykezik a harácsolás érdekében, ezzel egyetértek. De hol láttad ezt Gyurcsány Ferencnél?
gulyasgyula
@Peller Anikó: ..Mivel kezd az irásod személyeskedő lenni tényleg hagyjuk abba . csak annyit a korrupciót ne az értelmező szótárba keresd ..Neked még kell néhány év néhány csalódást hogy meg értsd a politikába nincs fehér meg fekete ..Az Orbán is mindent a törvényesen csinál mint az elődei ..Nem Gyurcsány fizet hanem neki fizetnek amiért eladja , eladta az országot ..Nem vagy Te szerelmes Gyurcsányba ???
Peller Anikó
De :)

Na lyó, viccen kívül, "neki fizetnek amiért eladja , eladta az országot"

Ezt kérem tőled, többedszer, mielőtt mindenfélét összehordasz, világosíts fel minket, kinek adta el az országot, melyik részét adta el konkrétan, nem elég az érzelmeidet idevetíteni mert ezek elég súlyos vádak.

Feltételezem, hogy tudsz valamit, ezért kérem a vádakat alátámasztani.

Ki, mikor, hol, hogyan vesztegette meg a szerelmem, uram és pancsolóm, milyen törvényeket hozott ennek érdekében és csakis személyes gyarapodásának érdekében.

Ez mindannyiunk érdeke, hogy ezeket a korrupciós vádakat tisztázzuk.
karma1
@gulyasgyula: Soha nem allitottam, hogy a regi rendszerben minden es mindenki jol kormanyzott, mert ilyet elottunk soha senki nem csinalt: szocilizmusbol visszafordulni a kapitalizmusba, DE: A legtobben azert szavaztak a fide$$-re, mert orban VALTOZASOKAT igert, azt igerte, hogy nem fogja ugyanazokat a hibakat elkovetni, amit az elodei!
Ehhez kepest hol tartunk ma?
Elo horthyzmusnal, nacista alapelvek vallasanal, rasszizmusnal, es annal, hogy orban es a sleppje 9stromanjai) MINDENT ellopnak, defoleg azt a penzt, amit Magyarorszagon az adofizetok befizetnek, es amit Brusszelbol kapunk.
Vagyis sokkal rosszab statuszba rakta az orszagot, mint amiben volt. Indulaskor a 28 orszag felso harmadaban vagyunk, mara viszont a csuti torpe sikeresen lekuzdotte mindenben Ma.o.-t a 28. helyre.
Es most varja, lesi a felminositest a Moody's-tol...
Pedig mar a kozmunkasokkal, az eroszakos sorozasokkal a feudalizmus fele kacsintgatunk...

Es ne kiabalj, kapcsold ki a caps lock-odat...
karma1
@Peller Anikó: 22.16-ra: Bocs, de en behaltam Rajtad...:o))) Mar az sem erdekel, hogy havazik es rohadt hideg van itt...:o)))
karma1
@gulyasgyula: 09.56-ra: Ne haragudj, de ANiko egyaltalan nem szemelyeskedett, nem volt durva, csak mar nagyon sokadszor tett fel Neked egy higgadt, vilagos kerdest, amihez en is csatlakoznek: tenyleg, ha tudsz EGYETLENEGY linket is benyomni arrol, hogy Gyurcsany hol, mikor, kik altal hagyta magat korrumpalni, vagy melyik Gyurcsany stroman gazdagodott meg a kornyeken nagy hirtelen, es hogyan, mibol???
Ez egy rendkivul szimpla, egyszeru kerdes: de altalaban minden fide$$ fan ugyanigy hatral ki ez elol a kerdes elol: ugyanis NINCS ilyen link!
Ha viszont megis van, akkor itt az ido es a hely, hogy eltakaritsunk MINDEN korrupciot.
gulyasgyula
@karma1: ..01.14 ..Valamit félre érthettem amiért elnézést kérek ..Gyurcsány hol, mikor kérdésre adok 2 választ ..1. Az okos politikusaink mindig valós köntösbe bujtatják a kitalált munkáért , túlárazott juttatásokat ..Ezért ők ártatlanok ..2 ..Idézet Gyurcsánytól ""Én voltam a pártnak az elnöke , sok helyről vándorolt oda pénz , Európából nem nagyon ,ahonnan meg vándorolt jobb ha nem tudják ""Mond ilyet egy tiszteletre számító politikus ?? Olvassátok el a VIKIPÉDIÁN az életét aztán itéljétek meg magatok hogy sáros vagy nem ..
Szókrakész
Akkor lesz itt igazi munkaerőhiány, ha már a politikusaINK FELE IS DOLGOZNI FOG.
Peller Anikó
Kösz gyulus, most már tisztán látunk, végre megtudtuk Gyurcsány Ferenc bűneit.

1. ártatlan
2. mondott valamit.
Peller Anikó
@sokrakész: Jaj, Sók, a félbevágott politikus már nem tud dolgozni, nóóórmáális?
Pöpec
@gulyasgyula: Ne haragudj Gyula, Te ritka nagy marha vagy. Mentség erre a 70 éved. Őskomcsi vagy Te is, hiába tagadod. Mikor szocializálódtál egyáltalán, lefogadom kisdobos és úttörő is voltál meg KISZ.-es, onnan jöttél ahonnan Gyurcsány és orbán. És még Te mondod, hogy közös alomból származnak az említettek! Veled együtt!
Remélem meggyőztelek állításod tarthatatlanságáról.
Még egyet: szerinted 2/3-al most könnyebb lopni, vagy a Gyurcsány-érában volt könnyebb?
Neked már nagyon kéne egy szemész is, meg Cavinton demencia ellen...
Benyeltél 460 ezret, ezért vagy dühös? Hallhatjuk a sztorit?
Bringás
Itt a példa, hogy halad az ország! Kell a munkaerő, végre beindult a termelés, a gazdaság kezd talpra állni!
Nem kellett hozzá más, csak az, hogy a Fidesz kormányozzon! 2018-ban is nyerünk! Magasan!
Pöpec
@gulyasgyula: Mégegy Gyula! Gyurcsány uniópárti. Az unió jogi berendezkedése - kivéve Magyarországot - jogállami demokrácia. Ez azt jelenti, hogy hatalommegosztás van: fékek-ellensúlyok, független állami szervezetek, ellenőrzés, adók ellopásának megakadályozása.
És mi van orbán alatt? Maga alá söpört minden állami szervet. Elpusztított maga körül minden függetlenséget, a jogállam meghatározást - Alkotmánybíróság 20 éves munkáját - hatályon kívül helyezte, már teljhatalomra tör, leválthatatlanságra. Ha csak ez utóbbit nézzük, már az akasztófa jut eszembe. Te meg Gyula, a legjobb vezetőnek tartod! Most inkább nem minősítelek, mert kimoderálnak. A legenyhébb kritika, hogy birka vagy. Kapitális, hatalmas.
Pöpec
@Bringás: Még mindig bóvliban vagyunk, csacsika. Elfelejtetted?
Bringás
@Pöpec: Azt se felejtsük el, hogy ez a kategória független a gazdasági teljesítményünktől, ez politikai üggyé emelkedett! A magyargyűlölők elintézték, nehogy felminősítsenek abba a kategóriába, amiért már megdolgoztunk, inkább mesterségesen aláznak!
Pöpec
@gulyasgyula: Ugye Te az a vállalkozó vagy akit ha leszednek az állami csöcsről, tönkremész. Vagy nem ezért tülekedtél korábban a Párt párt körül, Gyula? Gyurcsány meg akarta szüntetni a gyakorlatot, hogy a párthívek brutális anyagi előnyöket élvezzenek, és ezt megsínyletted, Gyula? Akkor már értem, hogy fújsz rá. Tán át kéne menned a fideszhez, hátha fölnyalod magad pár millióra - utoljára. Én drukkolok neked Gyula, családbarát az a kormány, nekik elhiheted.
Ma már nem leszek, ezért nem tudok válaszolni ha írnál. Tán holnap.
silber13
@Bringás: Kell a munkaerő, végre beindult a termelés, a gazdaság kezd talpra állni!
Nem kellett hozzá más, csak az, hogy a Fidesz kormányozzon!"
Hihihi! nem lennének itt a külföldi autógyárak, mehetnél legelni a hegyi kecskéid közé!
Valóban nem kellett más, csak gogy a fityisz kormányozzon. Menten a siralom völgyébe értünk, köszönhetően a narancsos rabló bagázsnak..
Bringás
@silber13: A szoci- libsi kormányzás alatt még ez sem volt! Csak lopás, rablás, leépítés, kótyavetyélés!
silber13
@Bringás: Van még ilyesmi a tarsolyodban te szerencsétlen, vagy rohansz a pártszékházadba új municióért?:-)))
gulyasgyula
@Pöpec: Nekem már nincs szükségem se Gyurcsányra se Orbánra 11-éve nyugdíjas vagyok , vállalkozó voltam mivel rendesen fizettem a nyjárulékot annyi a nyugdíjam hogy sok fiatal örülne annyi fizetésnek amellett a befektetéseim is folyamatossan szép hozamot hoznak ..Azért érek rá ilyen haszontalan dolgokra mint ez az írogatás ..
gulyasgyula
@Pöpec: ..Na pöpecke több írásodban is olyan hangnemet engedsz meg amitől be telt a pohár ..Ha nem tudsz érvelni jobb ha halgatsz ..Ha nem AKKOR A JÓ KURVA ANYÁDDAL BESZÉLJ ÍGY AKI SZEMEDBE FINGOTTA A PUDERT MEG RÁSZOKTATOTT A TEJRE ..
Aki Én
@gulyasgyula: Tehát ha holnap hoznak egy olyan törvényt, hogy orbán családja mindent visz, akkor az már rendben is van. Ok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.