Középtávon, 4-5 év alatt 20-25 százalékos árnövekedés jöhet a kiskereskedelemben – mondta zárt ajtók mögött Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Népszabadság információi szerint.

A láncoknál tavaly és idén kiharcolt, több helyen is kétszámjegyű béremelést csak rövidebb ideig tudják lehet lenyelni, aztán a termékek drágításával hárítanak a vásárlókra.

Míg a korábbi években a hatalmas munkaerő-felesleg miatt a munkaadók könnyedén lesöpörték a javaslatot, most a cégek kötéllel fogják a munkavállalót.

Az összes termék, szolgáltatás árváltozását mérő infláció a mostani 0 körüli szintről jövőre 2, majd 3 százalék fölé gyorsulhat előrejelzések szerint.

Cikkünk megjelenése után a Nemzetgazdasági Minisztérium helyesbítést küldött, melyben cáfolják a Népszabadság értesüléseit. Ezt írják:

Valótlan az az állítás, miszerint Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának májusi ülésén arról beszélt, hogy tárcánk 20-25 százalékos kiskereskedelmi áremeléssel számol a következő években. A valóság ezzel szemben az, hogy az ülésen ilyen kérdés nem merült fel, és tárcánknak nincsenek ilyen várakozásai.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nevemnick
Amit egyszer a fideszes kormány tagad, az biztos, hogy bekövetkezik. (Igaz, hogy az előző kormányoknál is így volt, de közel az nem volt ennyire ,,husbavágó") Amit meg megvalósít, abban nincs köszönet.
Ezek az emberek csak addig a pillanatig voltak hitelesek, míg be nem rakták a seggüket a parlament széksoraiba. Onnantól kezdve egytől-egyik hiteltelenek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
@emerencia: A szegényeket, munkanélkülieket és a közmunkásokat kihagytátok! Egyébként a hír tuti igaz, mert amit ez a tetves tolvaj banda tagad, arra mérget lehet venni, hogy megvalósul!
Yoda69
@Yoda69: Nem kellene a nyugdijasokat nyuggereknek, a mozgasserulteket rokkantaknak nevezned.
Egyebkent sajnos valoban ok vannak a legrosszabb helyzetben.
Yoda69
@justhpeter: Nem kellene a nyugdijasokat nyuggereknek, a mozgasserulteket rokkantaknak nevezned.
Egyebkent sajnos valoban ok vannak a legrosszabb helyzetben.
Az elozo felrement :)
emerencia
@Desischado: Én @justhpeter: tegnap 17:34 -re válaszoltam, igyekezve tőle finomabb elnevezéssel illetni az érintetteket. Nem véletlenül tettem hozzá +ban, hogy a "többieknek sem könnyű az életük".
aremy
@emerencia: és tényleg ugyan azok de szerintem ezek rosszabbak.és nagyon tetszik ez a nóta.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.