Az MSZP nettó 100 ezer forintos minimumkeresetet sürget Magyarországon.

Gúr Nándor, az ellenzéki párt alelnöke pénteki budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy az országban szélesedik és mélyül a szegénység, miközben a visegrádi négyek másik három államában csökken.

Mint mondta, a minimálbér a többi visegrádi országhoz képest jóval alacsonyabb Magyarországon, nettó 73 ezer 815 forint, miközben a szlovákoknál 107 ezer, a lengyeleknél 110 ezer és a cseheknél is 100 ezer forint felett van.

Az átlagkereset nettója 180 ezer forint, miközben a másik 3 országban 45-60 ezer forinttal magasabb – tette hozzá a szocialista politikus, akinek közlése szerint a 2004-es uniós csatlakozáskor a bérszintek együtt voltak.

Gúr Nándor értékelése szerint a változáshoz a kormánynak a "mohóságáról" kell lemondania és nem a munkavállalókra kiróni többletjárulékot, amit a "haverok között" oszt szét, hanem azt bérként odaadni az embereknek.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
Hát ha még a tisztelt cikkíró tovább kutakodott volna, akkor azt is tudná, hogy ma Budapesten egy középvégzettségű közalkalmazott átlag nettó bére 110-120 ezer ft, ami 50 ezerrel alatta van az ő általa vízionált 180 ezer nettótól.
bene
@Hellcat: Köszönöm a válaszodat :) Megbízni akkor tudnék bennük ha tényleges számítás van mögötte nem pedig csak egy kerekszám, ami szépen hangzik. Azt érzem, hogy az összes párt arra játszik hogy szépen megosszanak bennünket. Mi meg veszekedjünk egymással és közben nincs gazdasági fejlődés :)
Szókrakész
"Gúr Nándor értékelése szerint a változáshoz a kormánynak a "mohóságáról" kell lemondania és nem a munkavállalókra kiróni többletjárulékot, amit a "haverok között" oszt szét, hanem azt bérként odaadni az embereknek."

A munkaadó fizet ennyit vagy annyit.
Ha nem akar egyik napról a másikra milliárdos lenni, akkor fizet a melósnak.

Az egykulcsos adórendszert is be lehetne szüntetni.
Nehogy már egy milliós fizetésű is ugyanannyi adót fizessen, mint a minimálbéres!!!
Csak ugye, ha ezt az egykulcsost visszavonnák, az egyenlő lenne a fidesz instant bukásával
Hellcat
@bene: Hát ilyen alapon egy kimutatás eredményének se nagyon kell hinni. :)
Eriksson
Tetten érhető Gúr Nándor, újabb uszító szándéka. Nem kell ahhoz pénzügyi végzettség, hogy tudjuk: a minimálbér emelésével csak a szegénység lesz konzerválva, sőt kiterjesztve, mert minden ilyen eset után az infláció ehhez mérten emelkedik. S akinek ennél kisebb vagy csak ennyi a jövedelme, annak még kevesebb lesz a vásárlási lehetősége, kevesebből kell megélnie.
bene
@Hellcat: Kedves Hellcat, köszönöm a válaszodat. Én szeretnék bízni bennük, mert nem járja hogy mindíg átvernek bennünket (persze addig amíg ki nem vonulunk az utcára :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.