A nemzetgazdasági tárca arra számít, hogy folytatódik a kedvezõ tendencia a munkaerõpiacon a következõ hónapokban, és Magyarországon a munkanélküliségi ráta várhatóan 5 százalék alá csökken, a kormány célja változatlanul a teljes foglalkoztatottság, mondta Varga Mihály. Varga Mihály hangsúlyozta, hogy a foglalkoztatási adatok a rendszerváltozás óta nem voltak ilyen kedvezőek, azóta nem dolgoztak még ennyien Magyarországon, így a magyar foglalkoztatáspolitika új korszak küszöbén áll. 2010 óta 633 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma, és a bővülés összetétele is kedvező, hiszen 402 ezer új munkahely a versenyszférában jött létre, közölte a miniszter. Mint mondta, ma Magyarországon 4 millió 340 ezer ember dolgozik, a szám 2010-ben mintegy 3,8 millió volt. A közfoglalkoztatás 162 ezerrel, a külföldi foglalkoztatás 69 ezerrel növelte a foglalkoztatottak számát. Így a munkanélküliségi ráta 11,6 százalékról 5,1 százalékra csökkent, a munkanélküliség a 2000-es évek elején volt ilyen...

Forrás: origo.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Perwool
Kevesebb a munkanélküli, többen dolgoznak ??
És hol B+ ???
Milyen nagy gyár jött ide mostanában ???
Közmunkában igen, de azt a szociális rendszerhez kellene számolni, ugyanis segély helyett van, de ugyanúgy adóforintokból van ...
Igazából a KSH (Fidesz dumához mit lehet szólni? Szar az egész. A legfrissebb elemzések szerint Európa legutolsó gazdasága a miénk. Ami működik, az nagyjából a nyugati autógyárak, a magyar bérmunkaerővel, a többi egy nagy trágya. A munkanélküliség csökkenése a világ legnagyobb meséje. Beleszámolják azokat is, akik külföldön dolgoznak?? Ez az ő eredményük??? Bár nem kis részben miattuk léptek le...(közel 1 millióan) A közmunkásokat? 50 ezerért? Persze az átlagbérekbe nem számolják bele őket...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
Miska az ,,újkor,, akkor kezdődik, mikor ti kinyújtjátok a bocskort, ott fent a lámpavasakon, akkor valóban újkor köszönt hazánkra!!!
Nil
A fenébe- a cím alapján már reménykedni kezdtem hogy lemondanak!
F_Viktor
Ezt az új korszak propagandaszöveget két évente eljátsszák, csak más szavakat formálnak hazug szájukkal!
F_Viktor
@Perwool: Mint hozzáértőhöz, lenne egy kérdésem:
Volt munkatársam munkanélküli lett év elején (két legnagyobb magyar geofizikai cég egyik napról a másikra megszűnt, kb. 5-600 ember került utcára. Ennyit a 600 ezer új munkahelyről...).
Annak ellenére, hogy 550-600 ezer forintos bruttó fizetése volt, 70 ezer forint körüli segélyben részesült, s mindezt is csak 3 hónapon keresztül folyósították neki. Utána nagy semmi (sőt, neki kell TB-t fizetnie!). Még közmunkára sem jogosult.

Kérdezném, ez tényleg így van ma Magyarországon?
Ezek után ő még benne van a munkanélküli ellátásban, a statisztika részét képezi?
kakaósbögre
nem értem ezt a Vargát.simán leáll faszságokat beszélni pedig megüzentem neki hogy arra itt vagyok én...
F_Viktor
@Mirabilis: Írod:
"Nem a munkaerő hiányról kéne már beszélni inkább?"

Akkor be kellene már most vallaniuk, hogy 2018-ban, a választások után nyuggerkorhatár emelések következnek (felső korhatár a csillagos ég!), cél hogy a szorgosan dolgozó kisembereket a munkahelyről vigyék a temetőbe. Két legyet ütnek egy csapásra, csökken a munkaerőhiány, + nem kell nyuggerjárulékot fizetniük.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.