Bayer Zsolt szélsőjobboldali "újságíró", a Fidesz ötös számú párttagkönyvének tulajdonosa Ferenc pápáról írt véleményt. Ebben az egyházfőt "demens vénembernek" és "gazembernek" titulálja.

"Gazember, vénember" – Ocsmányul gyalázta a pápát Bayer Zsolt

A szerző pont a pápa korábbi kijelentését hagyja figyelmen kívül, miszerint súlyos hiba összekeverni az iszlám vallást az Iszlám Állammal, a muzulmánok ugyanis szintén elítélik a terrorszervezet tetteit, és harcolnak a működése ellen.

Ennek ellenére Bayer cikkében egyenlőségjelet tesz a terrorizmus és az iszlám közé, és kijelenti, hogy Ferenc pápa teljesen alkalmatlan a posztja betöltésére.

Az író Ferenc pápa azon kijelentésén akadt ki, amikor azt mondta: amikor kezébe veszi az újságot, minden nap arról olvas, hogy erőszakos cselekmények történtek Olaszországban. "Az egyik megöli a barátnőjét. A másik az anyósát. És megkeresztelt emberekről van szó” – hangoztatta az egyházfő vasárnap este, amikor hazautazott Lengyelországból Rómába.

Bayer szerint ez akkor is "elmebeteg állítás" lenne, ha a megkeresztelt katolikus Jézus segíts! üvöltéssel ölné meg a barátnőjét vagy az anyósát. Itt a nacionalista, szélsőjobboldali nézeteit büszkén hirdető író hosszasan sorolja, hogy milyen körülmények között lehetne egy kalap alá venni a keresztények bűntetteit az iszlám vallásúakéval, pont azt elfelejtve, amire az általa "demens vénembernek" nevezett Ferenc pápa hívta fel a figyelmet, miszerint nem lehet egyenlőségjelet tenni a terrorizmus is az iszlám vallás közé.

A teljes írást egészségügyi okokból inkább nem idéznénk.

122 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
Ez már az a szint, aminél ezt a lényt nem lehet embernek nevezni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Vosztok
Ha egy vén gazemberről valaki azt állítja, hogy vén gazember, azon csak az mosottagyúak tudnak felháborodni.
világlátó
@Bringás: Én nem bánom. Lássuk mire jut a többség. Mert az eddigi kisebbségi / tag- és szimpátia létszámában a kevesebbek / már megmutatták mire voltak képesek.Jól elintézték az országot.Talán a többség, azaz a hazai lakosság nagy számú választóközönsége, majd megmutatja a helyes utat. Az előbb olvastam itt valakitől, hogy ez jól bevált módszer. Ha a kormányokat nem lehet jobb belátásra bírni, a népet kell megcélozni, mert ugyebár a népet nem lehet leváltani.Ha a népet ügyesen manipuláljuk, , maga arculatára formált kormányt választ, az pedig a nép tenyeréből eszik, úgy gondolkodik és dönt ahogy a népe. Az arab tavasznak nevezett " demokratizálódó " országokban azóta polgárháború dúl, százezer számra tódulnak Európába. Mi pedig gyűlöljük, utáljuk őket és kerítéssel, rendőri, katonai erővel tartjuk őket távol.A többség , az akkor szerencsés, ha van vezetésére alkalmas ember, embercsoport. ha van koncepció nem csak rögeszmés hatalomvágy.
nemfideszes
@Vosztok: Ha pedig egy büdös parasztról, mint zsótika, valaki azt állítja, hogy büdös paraszt, akkor azon csak az olyan rokon lelkek tudnak felháborodni, mint te.
Idióta seggfejek, mégis mit kellene tennie a pápának, mint a szereteten és a megbocsájtáson alapuló keresztény egyház fejének? Hirdessen "keresztes hadjáratot"? Uszítsa tovább az embereket az Iszlám ellen, hogy még nagyobb legyen a gyűlölet, és még több legyen a konfliktus, és az áldozat? Hogy aztán ezt meglovagolva az Iszlám Állam és más terror szervezetek még könnyebben, és még több embert tudjanak a soraikba szervezni?! Másfél milliárd iszlám vallású él a földön, ergo a terrorizmust csak együtt lehet legyőzni, akár tetszik akár nem.
De mennyivel is könnyebb elviselnie a fájdalmat az áldozat hozzátartozóinak, ha mondjuk egy "keresztény" náci Breivik mészárolja le a hozzátartozóját, és nem egy iszlám terrorista?
Vizual
@Tódor: Tudod ha egyet is értek Veled az nem jelenti azt, hogy ne nevén nevezzük a gyereket. A KDNP olyan amilyen. És KDNP. Ettől még utálom és nem Gipsz Jakabot utálom ha nem ezt a hazug és senki KDNP-t. Igen, csürhe.
Tódor
@Bringás: többség vagy te az apád retkes faszában te patkányszarból naponkikelt geci.
Tudod, dádá.
oncogito
@nemfideszes: - én utálom Bayert és teljesen más miatt vetem meg a pápát.
A r.katolikus egyház nyakig telve van tévtanokkal, bűnnel és istentelenséggel. Mint a többi történelmi nagy egyház.
Tehát függetlenül attól, hogy a pápa vén, vagy fiatal- egy ilyen egyház vezetője félreviszi az embereket, a hitet, Isten tanításait.
Hogy mindenkit szeretni kell és megbocsájtani? Közhely. Ha felbukkan egy gyilkos, pedofil, vagy ilyesmi, szinte forr a fórum a sok irgalmatlanabbnál irgalmatlanabb büntetési módok ajánlgatásával. Ilyenkor nem gondolnak a "szeretett" pápára, meg arra, amit hirdet?
Ismét csak arról van szó, hogy politikai ellentét. Amit az egyik politikus mond, azt a másik párt szimpatizánsa kihajítja az ablakon és a pártszimpatizáns meg szentírásnak veszi.
Mindent már csak ezen két oldalon láttok - pedig az igazság nem pártszimpatizáns.
Indulat helyett hol van a józan ész?
Igen, az iszlám vallás hívei sosem fogják igazából elfogadni a másfajta vallást. Családon belül sem, hát még idegennél. És minél többen vannak, annál inkább.
Az un. keresztények sem értenek szót egymással, de legalább nem gyilkolják egymást vallási okból.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.