Nem kapnak lakást, erdőbe menekülnek a fehérvári romák – olvasható az atv.hu-n. Székesfehérváron ötven családot akarnak kilakoltatni, állítólag azért, mert

kell a hely másoknak.

Egy nyolctagú családnak kevesebb mint egy hónapja maradt, hogy kiköltözzön a lakásból. A családanya azt mondja: nem tudja, hol fognak lakni szeptembertől. Próbálnak lakást bérelni, de folyamatosan visszautasítják őket.

Sokan a városszéli erdőben találtak menedéket. Egy önkéntesekből álló csoport igyekszik lakást találni a romáknak, de nagyon nehéz dolguk van:

„Több családnál történt az, hogy próbáltunk albérletet keresni számukra, ahol esetleg tudnák a lakhatásukat fenntartani, de mikor megtudták, hogy roma nemzetiségről van szó, nem adták ki a lakásaikat”

- nyilatkozta az ATV-nek az egyik önkéntes.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
...roma származásuk miatt nem találnak albérletet vagy a roma szokásaik miatt ?...mert azért nem mindegy...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jancsipapa
@Vosztok: Így van . És nem a származásuk a probléma ,hanem az életvitelük ...
Jozefina
Tessék az elnéptelenedett vidéki falvakba telepíteni az arra érdemes romákat. Ott lehetőségük lenne bizonyítani, hogy képesek normális életre is. Háztájiban megtermelhetik a napi élelmiszer szükségletük nagyobb részét!!!
Bringás
Megint megy a sajnáltatás! Erdőbe kellett "menekülniük": Miért is menekültek? Kitették őket, mert nem fizettek semmit?
Aki Én
Ugyanakkor vannak olyan romák, akik a budai várba költöznek...
Hát hol itt az igazság???
szettevette
Én egyáltalán nem csodálkozom. Nem elég, hogy jól lelakják a lakást, albérletért egy idő után elfelejtenek fizetni, aztán a tulajdonos olyan nagyon nem szólhat, hiszen jön az erős rokon, és a tulajt esetleg sötétben baleset éri! Kinek hiányzik ez?
szettevette
És az sem lenne igazságos megoldás, hogy kapjanak "tanácsi" lakást. Mert egy normális magyar család először a feltételeket teremti meg, aztán jöhetnek a gyerekek. És csak annyi gyermek, akiket saját erőből el tud tartani, és fel tud nevelni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.