Nem kapnak lakást, erdőbe menekülnek a fehérvári romák – olvasható az atv.hu-n. Székesfehérváron ötven családot akarnak kilakoltatni, állítólag azért, mert

kell a hely másoknak.

Egy nyolctagú családnak kevesebb mint egy hónapja maradt, hogy kiköltözzön a lakásból. A családanya azt mondja: nem tudja, hol fognak lakni szeptembertől. Próbálnak lakást bérelni, de folyamatosan visszautasítják őket.

Sokan a városszéli erdőben találtak menedéket. Egy önkéntesekből álló csoport igyekszik lakást találni a romáknak, de nagyon nehéz dolguk van:

„Több családnál történt az, hogy próbáltunk albérletet keresni számukra, ahol esetleg tudnák a lakhatásukat fenntartani, de mikor megtudták, hogy roma nemzetiségről van szó, nem adták ki a lakásaikat”

- nyilatkozta az ATV-nek az egyik önkéntes.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
...roma származásuk miatt nem találnak albérletet vagy a roma szokásaik miatt ?...mert azért nem mindegy...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
...roma származásuk miatt nem találnak albérletet vagy a roma szokásaik miatt ?...mert azért nem mindegy...
oncogito
Ilyenkor a roma képviselők hol vannak?
A jobb körülmények között élő romák miért nem segítenek albérlettel, befogadással?
papa.49
Vajon miért is nem kapnak sehol albérletet???
Lehet, sőt remélem hogy ők pont a kivételek, de az emberek félnek, és inkább nem adják ki a lakást nekik...
karma1
Azert ez nagyon erdekes, csak egy rovid mondat az indoklas a kilakoltatasra: "kell a hely masoknak"

Vagyis eddig hol lakott ez az 50 csalad? Csaladi hazban? Alberletben? Csurben? Garazsban?
Megjegyzem, egy kis bajszos is igy kezdte: kell a hely masoknak... (a feher arjaknak...meg az eletter... es akkor erdekes modon hirtelen rengeteg zsidonak kellett elhagynia az otthonat).
Igaz, ez beleillik nagyon is jol a horthysta vilag visszahozasaba...
Cicamama55
@Csizmás Kond: Nagy igazságot írt, mert ez a nem mindegy!
1magyar
@papa.49: De a "tesvíreik" jönnek milliószámra onnan délről, az nem zavar? Ezek pedig már magyarul beszélnek, ide születtek.
1magyar
Egyébként az önkormányzati lakások bérbeadásánál nagy buli aki kap,annak még az ükunokája is benne lakik, jogosult lesz rá még ha egyébként anyagilag jól áll is.
Vosztok
@karma1: Ejnye! Kihagytad a gázkamrákat.
bencemacska
@1magyar: Szerintem a ma bérbeadott önkormányzati lakásokra ez már nem vonatkozik. Ma már meghatározott időre szól a szerződés.
ila51
@bencemacska: Régebben is így volt , 5 év , és pont azért hogy a kezdő házasok könnyen induljanak az életbe. Előtakarékosságot kellett vállalni , és persze fizetni a rendes költségeket. Ha ezek közül valami nem volt teljesítve , rosszhiszeművé váltak. Különböző szociális lehetőségek voltak könnyítésnek , csak menni kellett kuncsorogni...azzal is el lehetett húzni az időt. Most már érhető , hogy sokan öröklakásnak gondolták , és végső megoldásnak.
bencemacska
@ila51: Az 1magyar által leírtak igazak voltak az előző (szocializmusnak nevezett) rendszerre, még albérlőt sem lehetett kitenni!!!
ila51
@bencemacska: Hajjaj albérlők. Van itt a szinten egy lakás. A férfi kihalt , megörökölte a lánya. Kiadta albérlőknek. Még eddig csak horribilis ráfizetése volt. Volt pedig próbálkozása a 4 év alatt kb 8x. Mindig fel kell újítani , egyszerű tisztasági meszelés nem elég. Itthagyva a közüzemi hátralékok , lakbér tartozások. Nem irígylem egyeltalán érte.
ila51
@Szeparepa2: mert ha legalább el volnának szeparálva maguknak egy kupacba , bánná a fene , hogy hogy ajvékolnak. De szét vannak hintve , közbe közbe , nehogy elfelejtsük Őket.
Aztán a kimosdott devlák eljönnek péntek , szombat éjszakára a romnyikkal , és itt dáridóznak egész éjjel alattunk a borozóban. Kiállnak füstölni , hangoskodni a kimondott udvarunkba , jön be a nyitott ablakon a szaguk , rühellem Őket , és a többi 46 lakás tulajdonos is.
kkalman
A Flóri, az, az áldott, jó ember, a Farkas, ilyenkor hol van? A saját fajtájáért nem csinál semmit, de lopni, nagyban, legalább megtanult.
Kovács Gizella
@kkalman: El is tűnt mint az aranyóra.
Ki tudja hol lehet ?
Clavigo
Budán a Karmelita kolostorban biztos lenne hely...Egy nagyon dzsuker Tesónak már sikerült bepuposkodnia...A Flóri segít...
kkalman
@Kovács Gizella: ma, 22:38 Az aranyórát is vitte magával. :-)
jancsipapa
@Vosztok: Így van . És nem a származásuk a probléma ,hanem az életvitelük ...
Jozefina
Tessék az elnéptelenedett vidéki falvakba telepíteni az arra érdemes romákat. Ott lehetőségük lenne bizonyítani, hogy képesek normális életre is. Háztájiban megtermelhetik a napi élelmiszer szükségletük nagyobb részét!!!
Bringás
Megint megy a sajnáltatás! Erdőbe kellett "menekülniük": Miért is menekültek? Kitették őket, mert nem fizettek semmit?
Aki Én
Ugyanakkor vannak olyan romák, akik a budai várba költöznek...
Hát hol itt az igazság???
szettevette
Én egyáltalán nem csodálkozom. Nem elég, hogy jól lelakják a lakást, albérletért egy idő után elfelejtenek fizetni, aztán a tulajdonos olyan nagyon nem szólhat, hiszen jön az erős rokon, és a tulajt esetleg sötétben baleset éri! Kinek hiányzik ez?
szettevette
És az sem lenne igazságos megoldás, hogy kapjanak "tanácsi" lakást. Mert egy normális magyar család először a feltételeket teremti meg, aztán jöhetnek a gyerekek. És csak annyi gyermek, akiket saját erőből el tud tartani, és fel tud nevelni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.