Seszták Miklós lát lehetőséget egy újabb rezsicsökkentésre. A nemzeti fejlesztési miniszter a Figyelő című hetilap csütörtöki számában megjelent interjúban azt is elmondta, hogy nem zár be a Déli pályaudvar.

Seszták Miklós elmondta, hogy

az eddigi rezsicsökkentés eredményeit szeretnék megőrizni, és tovább folytatni.

Véleménye szerint meg kell nézni, hogy hatékonyabb szervezeti rendszerben van-e mód továbblépésre. Hozzátette: lát erre lehetőséget.

Az újabb rezsicsökkentés mértékéről nem akart nyilatkozni, mivel nem ismert az uniós kötelezettségszegési eljárás eredménye, a gázárak alakulása, valamint a szinergiák költséghatékonyságának mértéke sem.

Közölte:

a kormányzat egyelőre nem számol a Déli pályaudvar bezárásával.

Három jelentős, a budapesti vasúti közlekedést érintő projekt indul, bővítik a Kelenföldi pályaudvart, amit részben a 4-es metró miatti kötelezettséggel, részben a várhatóan épülő nagykórházzal indokolt. A második projekt a Nyugati pályaudvar és a Nyugati tér rekonstrukciója, és sort kell keríteni a Keleti pályaudvar felújítására is – mondta.

A Délivel kapcsolatban az a döntés, hogy a MÁV működésével össze nem függő, vagy feleslegessé vált tevékenységek – így a raktározás – elköltöztetésével tehermentesítsék a pályaudvart, mindez a személyszállítást egyelőre nem érinti.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

oncogito
Az egészségügy után most az energiaszolgáltatók lesznek szétrombolva.
A gazdaság tovább dübörög, mint az úthenger...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
telegdilaci
Tudnám javasolni,ha nagyon szeretnének rezsit csökkenteni,a víz áfáját,27%-ról 5%-ra levinni!
pbalage
ha csak 1000 forinttal több a fizetés, ugyanott járunk, és nem éhenkórász, lila meg sárgaboxokért kuncsorgó ország lennénk.
Ugyanaz a pénz, de ez a rezsicsökkentés emberileg megalázó.
eszegfu
Egyszerüen: NEM GONDOLKODNAK a rezsicsökkentés hivei! A kéményseprést azért vette át a katasztrófavédelem, mert "veszélyes üzem"... igaz, hogy ezentul ingyen van, de 2 évenként (a régi "fizetős" évenkénti ellenőrzés volt). A szemétszállitás államilag meghatározott dija miatt ezek a cégek már nem alakithatták szolgáltatásuk árát a piachoz és veszteséggel vég/felszámolták magukat. (Most aztán jött a "nagynemzeti kukacég", akiktől a 2016. II. n.évi dijat már jul.-ban meg kellett volna kapnunk... aug. első napjaira igérték... és még mindig semmi.) Tehát a rezsicsökkentés miatt a kéményseprés, és a szemétszállitás dijának ÁFA-jától, a társasági adótól + az ottani munkavállalók járulékától és SZJA-tól elesik a költségvetés és egyuttal magára vállalja mindezeket, azaz duplán rosszul járnak. Nem gondolhatja senki sem, hogy ez a rezsicsökkentés nem ütött lukat a költségvetésen és nem kell majd valami másból pótolni?! Esetleg uj adóból, régi adó kiterjesztéséből, vagy akár az e.ü., vagy az oktatás keretéből "lecsipve"... És akkor most csak 2 dologról beszéltem!
justhpeter
Most Seszták szélhámoskodik egy kicsit. Lehet, ma az ő napja van.
telegdilaci
A sertés hús ÁFÁ-ját amikor levitték meg látszott,az árakon,ezer forinton alul volt,kg-ja most már 4-hús boltban néztem,ezer ft-on alól semmilyen húst nem lehet kapni,ezt is benyelték a kereskedők?
Bringás
Köszönjük Orbán Viktor, köszönjük Fidesz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.