A Demokratikus Koalíció (DK) követeli, hogy vasárnap délután 6 óráig a kormány és a rendőrség tisztázza, mi történt a Teréz körúton, és tájékoztassák a közvéleményt.

Ha ezt nem teszik meg, a DK úgy tekinti, a kormánnyal szemben gyanút megfogalmazó embereknek van igazuk, és kampánycélokat szolgálhatott az eset – mondta Kakuk György, a párt elnökségi tagja sajtótájékoztatója után telefonon az MTI-nek. Hozzátette: a DK mihamarabbi gyógyulást kíván a megsérült két rendőrnek.

"A sok hónapja tartó kormányzati gyűlöletkampány után olyan hangulat alakult ki az országban, amelyben nagyon sokan már nem tartják lehetetlennek, sőt inkább valószínűnek tartják, hogy egy ilyen akció mögött akár Orbánék is állhatnak. Ezt mi nem állítjuk, ez az általános vélekedés a közösségi oldalakon" – mondta. A politikus szerint mindezek miatt közös érdek, hogy tisztán lássunk, "ezt azonban nem segíti az, hogy a rendőrség nem mondja meg egyértelműen, hogy mi történt".

Véleménye szerint "minél tovább tart a ködösítés, annál jobban erősödik a kép a közvéleményben, hogy itt egy népszavazás előtti utolsó, elkeseredett kormányzati akcióról van szó". Több mint 12 óra telt el az eset óta, a rendőrség azonban semmilyen konkrétumot nem mondott az ügyben, holott Nyugat-Európában egy-két órával egy robbanás után "már legalább nagy valószínűséggel meg tudják mondani, mi történt" – tette hozzá.

Az ismeretlen eredetű robbanás szombaton 22 óra 30 perc körül történt a főváros VI. kerületében, a Teréz körúton, a Király utcai kereszteződésben lévő egyik földszinti üzlethelyiségnél. A robbanás következtében a Budapesti Rendőr-főkapitányság két gyalogos járőre megsérült, mindkettőjüket kórházba vitték.

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

A biciklis lepippanthat
Volt 2006-ban egy fityiszes képviselő, akit békés tüntetés közben az Ő állítása szerint véresre verték az utcán, bizonyos azonosítószám nélküli rendőrök.
Tudtommal ott sem volt több bizonyíték egy látleletnél. Hát így dolgoznak ezek a fiúk!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sziha
@Bringás: te se talalod meg a megfelelo forumot a baromsagaid ontasara...
sziha
@Apatszerek: no, erre kernek valam ibizonyitekot, de izibe, mert ez az osszeeskuveselmelet beszen santit...
Apatszerek
@sziha: Te már a tényeket is úgy kezded, hogy összeesküvés elmélet, a bizonyíték 2006 rendőrségi akció, Ferihegyi In - kal Sekurity tevékenysége.
wagabund
..."A DK-ban már tűkön ülnek, este 6-ig adtak időt a kormánynak"...

a DK időt adott a kormánynak? ez jó... és mivel segíti a nyomozást, ami mellesleg qurva sokba kerül...

akkor dobna nagyot a Dk (egyáltalán az ellenzék) ha bejelentenék, hogy ők is megtoldják az állami vérdíjat tíz millióval...
...azért az igencsak ütős lenne, ha az emeszpé, a DK, a Jobbik összesem harminc millával emelné a vérdíjat...

azt mondta egy "szakértő" hogy a tíz milla már igen nagy összeg, erre biztos harap az alvilág...

most szólok, hogy egy nagy lófaszt...ez aprópénz...de ha harminc-negyven-ötven millát nyomnának, az már talán nyálcsorgató lenne...
tessék ellenzék, itt a lehetőség...már csak a súlyosan sérült rendőreink tiszteletére is...

jobbulást kívánok a sérült járőreinknek!
Béla333
@wagabund: 07.51
Miért hagyod ki a Fideszt?
Ők is bedobhatnának vagy 10 millát!
Ugyanis a rendőrség által felajánlott nyomravezetői díj az nem Fidesz pénz, ugye tudod!
Tehát ha elvárnád az ellenzéki pártoktól, hogy emeljék a nyomraveztői díjat, akkor joggal várható el, hogy ugyanezt a Fidesz is tegye meg.
Ne csak a lopásban jeleskedjenek!
wagabund
@Béla333: tényleg, ez így jól hangzik, igazad van.
Próbálom kimagyazázni magam azzal, hogy a yard úgyis a fideszé..

nálad a pont.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.