Egy népszavazási biztos, aki meglehetősen kiborult a szavazóhelyiségben tapasztalt tömény emberi sötétségtől, megírta a kalandjait, aztán a 444-nek is mesélt a borzalmas élményeiről. Ostoba, debil vagy simán rosszindulatú emberek tették izgalmassá a biztosok életét. K. felhasználó először a Tumblr-re írta meg a nyomasztó élményeit, posztjában azonnal felvázolva a legfontosabb tudnivalókat: Életemben először voltam szavazatszámláló bizottság tagja. 1300 emberből 428 jött el, 400 nem 1 igen 27 (direkt, MKKP-s) érvénytelen szavazat jött össze a szavazókörben. 1 Fidesz 1 MSZP delegált vett részt a bizottság munkájában. Ébren vagyok reggel 4 óta. = Kibaszott szociotrip. A kalandjait elolvasva azonnal megkerestem, és megkértem, mesélje el, mik voltak a legerősebb élményei a szavazóbiztosszüzességének elvesztése közben. Íme K. hat legkeményebb tapasztalata a szavazópolgárok különös világából:

Forrás: 444.hu
Feltöltő: bundi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eszegfu
Nem mondom, hogy minden választó ilyen... de azért elgondolkodtató, hogy a 98 %-os "nem"-eket hasonló emberek huzták be?!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
coni
@Főlökött: Ez 2013 évi menekültekre vonatkozó rendelkezés, semmi köze a jelenleg kialakult helyzethez illetve migránsokhoz/kvótákhoz.:
"Ezen irányelv nem vonatkozik a lakóhelyüket elhagyni kényszerült személyek t ö m e g e s beáramlása esetén nyújtandó átmeneti védelem minimumkövetelményeiről"
papa.49
@bundi: Hát hallod ez borzalmas, de elhiszem neked mert hasonlókat lehet tapasztalni mindenfelé, de ezt a sötétséget már nem lehet magyarázni a '90 előtti hatalommal!!!
Főlökött
@coni: Már meg ne haragudj, de nem tudsz olvasni ? Azt is írtam, ez egy irányelv ! Ez nem rendelkezés, nem határozat, nem törvény... Az irányelv alapján dolgozzák ki a végrehajtandó feladatokat, amiket törvénybe, jogszabályba foglalva megszavazva - kihírdetve, hatályba léptetnek. Amint hatályossá vált, végrehajtható.
Azt írod : "Ezen irányelv nem vonatkozik a lakóhelyüket elhagyni kényszerült személyek t ö m e g e s beáramlása esetén nyújtandó átmeneti védelem minimumkövetelményeiről"

Akkor mi ? Ha megnézted volta, nem kell sokáig menni az (1) -esig ! Tessék :
" A menedékkérők befogadása minimumszabályainak megállapításáról szóló, 2003. január 27-i 2003/9/EK tanácsi irányelvet (4) jelentősen módosítani kell. Az áttekinthetőség érdekében az irányelvet át kell dolgozni." Azt tették meg, a belinkelt dokumentumban.

Nincs benne a minimumkövetelmény ? Dehogynincs :
"3. cikk

Hatály

(1) Ezen irányelvet minden olyan harmadik országbeli állampolgárra és hontalan személyre alkalmazni kell, aki egy tagállam területén – ideértve a határán, a felségvizeken vagy a tranzitzónákban – nemzetközi védelem iránti kérelmet nyújt be, mindaddig, amíg kérelmezőként engedélyezik tartózkodását a területen, valamint a családtagjaikra, amennyiben a nemzeti jog szerint a nemzetközi védelem iránti kérelem rájuk is kiterjed."

II. fejezet - A BEFOGADÁSI FELTÉTELEKRŐL SZÓLÓ ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK
Itt található a családra, orvosi ellátásra, iskoláztatás, oktatás, szakképzésre, befogadás anyagi feltételei.
III. fejezet - A BEFOGADÁS ANYAGI FELTÉTELEINEK KORLÁTOZÁSA VAGY MEGVONÁSA
IV. fejezet - A KISZOLGÁLTATOTT HELYZETBEN LÉVŐ SZEMÉLYEKRE VONATKOZÓ RENDELKEZÉSEK
V. fejezet - JOGORVOSLAT...stb.

Nem folytatom, megadott helyen fenn van, elolvasható.No ebből lettek törvények, jogszabályok, amit már nem kerestem meg. Ha kíváncsi vagy ezekre, keresd meg, nekem nincs rá annyi időm.
Főlökött
ui.: Abban is tévedtél, hogy ezen irányelv 13'-ra vonatkozik. Ha megnézted volna a végét is :

"Hatáskörrel rendelkező hatóságok

Valamennyi tagállam közli a Bizottsággal az ezen irányelvből fakadó kötelezettségek teljesítéséért felelős hatóságok nevét. A tagállamok értesítik a Bizottságot az e hatóságokkal kapcsolatban bekövetkezett valamennyi változásról."

illetve :

"Jelentések

A Bizottság legkésőbb 2017. július 20-ig jelentést készít az Európai Parlament és a Tanács részére ezen irányelv alkalmazásáról, és javaslatot tesz az esetlegesen szükséges módosításokra.
A tagállamok 2016. július 20-ig megküldenek a Bizottságnak minden olyan információt, amely a jelentés összeállításához szükséges.
A Bizottság az első jelentés benyújtását követően legalább ötévenként jelentést tesz az Európai Parlamentnek és a Tanácsnak ezen irányelv alkalmazásáról."

Továbbá :

"Átültetés a nemzeti jogba

(1) A tagállamok hatályba léptetik azokat a törvényi, rendeleti és közigazgatási rendelkezéseket, amelyek szükségesek ahhoz, hogy az 1–12., a 14–28. és a 30. cikknek, valamint az I. mellékletnek legkésőbb 2015. július 20-ig megfeleljenek. E rendelkezések szövegét haladéktalanul megküldik a Bizottságnak.
Amikor a tagállamok elfogadják ezeket a rendelkezéseket, azokban hivatkozni kell erre az irányelvre, vagy azokhoz hivatalos kihirdetésük alkalmával ilyen hivatkozást kell fűzni."

Hatálybalépés és alkalmazás

Ez az irányelv az Európai Unió Hivatalos Lapjában való kihirdetését követő huszadik napon lép hatályba. Ennek az irányelvnek a Szerződéseknek megfelelően a tagállamok a címzettjei.

Tehát jelenleg is hatályos és alkalmazzák is! Mint EU.-s tagállam, ránk is vonatkozik.
coni
@Főlökött: 2015-ben megváltozott a menekült helyzet, így 2016 februárjában az ET egyhangúlag elfogadott egy határozat a migránsok elosztásáról. Ennek a szövegét kerestem.
Főlökött
@coni: Nem akartalak megsérteni, de hírtelen csak a hatályos irányelvet találtam meg, amire reflektáltál, amit és én is. Nézegettem én úgy 15-20 percig az Európai Unió Hivatalos Lapjának kiadásait, év-hónapokra bontva, de nem találtam meg a keresetteket, feladtam elfoglaltság miatt, pedig biztosan megjelent, mint ahogy a belinkelt irányelv is.
Én abból indultam ki, hogy nov 29.-ei döntés volt.

Az irányelv pedig él és valós, ez körvonalazza az elvártakat. Mihez hasonlítsam, mint nálunk pl. az alaptörvény - mely ad egy iránymutatást, melyet a törvények - jogszabályok - rendeletek, tartalmilag kitöltenek. Az irányelvben le van írva, mit kell biztosítani, a többi pedig a tagállamok dolga...amit megküldve - tudomásul vesznek.

Te kértél valamit "Valamelyik "NEM"-mel szavazó lenne kedves bemásolni eredeti nyelven a linket az EB vagy EP/ET javaslatáról/döntéséről amelyik szerint külföldiek erőszakos b e t e l e p í t é s é t tervezik az egyes országok megkérdezése/egyetértése nélkül?"
Én erre beraktam Neked azt az irányelvet, mely mindennek az alapja! Ezen okmányt eredeti és 'lefordított' formában is megtekintheted. Ezen okirat az alapja, a többi - keletkező döntésnek, parlament által megszavazott és hatályba léptetett törvénynek, jogszabálynak, rendeletnek, utasításnak. Egy biztos, ezen irányelv hatályos - élő és minden tagállamra vonatkozik!
A részletes szabályozást Neked kell megkeresned. Amúgy olvastam valahol, hogy nem volt egyhangú :) Illetve nem konkrét számokat kell keresni, hanem jelen pillanatban ennyi, amit szétdobnak, a többi pedig a beérkezett mennyiség függvénye lesz majd...tehát nem kényszer betelepítés, hanem elosztják az illegálisan bejövő személyeket, a tagállamok között, ha kell nekik - ha nem. A jelenleg meglévőket is, a későbbiekben jövőket is. Az is más kérdés, mivel a belső határok 'állítólagosan' nyitottak, meddig is maradnak nálunk, azon személyek, akiket be kellene fogadnunk. Mivel szem. jogaikat nem korlátozhatjuk, tepernek majd az EU.-ba

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.