Egy népszavazási biztos, aki meglehetősen kiborult a szavazóhelyiségben tapasztalt tömény emberi sötétségtől, megírta a kalandjait, aztán a 444-nek is mesélt a borzalmas élményeiről. Ostoba, debil vagy simán rosszindulatú emberek tették izgalmassá a biztosok életét. K. felhasználó először a Tumblr-re írta meg a nyomasztó élményeit, posztjában azonnal felvázolva a legfontosabb tudnivalókat: Életemben először voltam szavazatszámláló bizottság tagja. 1300 emberből 428 jött el, 400 nem 1 igen 27 (direkt, MKKP-s) érvénytelen szavazat jött össze a szavazókörben. 1 Fidesz 1 MSZP delegált vett részt a bizottság munkájában. Ébren vagyok reggel 4 óta. = Kibaszott szociotrip. A kalandjait elolvasva azonnal megkerestem, és megkértem, mesélje el, mik voltak a legerősebb élményei a szavazóbiztosszüzességének elvesztése közben. Íme K. hat legkeményebb tapasztalata a szavazópolgárok különös világából:

Forrás: 444.hu
Feltöltő: bundi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eszegfu
Nem mondom, hogy minden választó ilyen... de azért elgondolkodtató, hogy a 98 %-os "nem"-eket hasonló emberek huzták be?!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
eszegfu
Nem mondom, hogy minden választó ilyen... de azért elgondolkodtató, hogy a 98 %-os "nem"-eket hasonló emberek huzták be?!
Aki Én
@eszegfu: Ez az egyetlen oka, hogy ilyen orbán félék lehetnek hatalmon. Ezt jól ki is használja a nemzeti beteg, mert ahhoz ért a kormányzáshoz nem.
lópicigáspár
És a tendencia csak romlik, hisz az iskolákban a fiatalok nyílt elbutítása zajlik!
eszegfu
@Aki Én: Nekem is ez "jött le"! Ha ebben a körzetben 400 ember szavazott, melyből 4 volt olyan "bátor", hogy hangot adjon a véleményének -- a többiek sem nagyon értették: miről is szavaznak, csak ők nem hangoskodtak -- akkor bizony átlagban a 3.200 emberből mintegy "reprezentativen" legalább az 1 %, azaz 320 ezer volt hasonló kaliberrel megáldva! Na és akkor a szavazatszámláló bizottsági tagról nem is beszéltem! Ennyire sötétek lennénk?! Elkeseritő!:((
anka
@Clavigo: - inkább durva! - sajnos ilyen lebutítás folyik...:(
@eszegfu: - abból legalább 40%-a nem tudta mire szavaz, 30%-a zsarolás áldozata..., a többi már hihető!?
anka
@eszegfu: - jaaaa és azt amit leírtam azt országos szinten gondoltam!
nemkati
Én most ülök a sarokban, és csendesen sírdogálok. :(
anka
@nemkati: - na neeee..., keveselled a nem-et???
nezelodo
@eszegfu: Sajnos olyan méreteket öltött a rettegés a "migráktól", hogy nem hiszek a szememnek. Pl van egy egyébként nagyon rendes józan életű volt kollégám aki néha segítségért fordul hozzám, beszélgetünk. Elmondta, hogy nyomasztja, nagyon fél a migráktól. Kérdezem láttál-e már egyet legalább. Nem... Akkor honnan tudod, hogy félni kell? Hát a Viktor mondja állandóan. És elmúlt már hatvan éves...
eszegfu
@anka: És ez a "bázis"?! Erre épiti a kormányzást, az országot, ez adja az "igazinemzetimélymagyarokat"?! Szomoru!
nemkati
@anka: Á, végülis 0rbán már 2 azaz kettő darab nem szavazatot is elsöprő győzelemnek tart, én meg ugye osztom az ő véleményét (legalább nyolcmillióval). Én csak azt sajnálom, hogy mindannyiunk szeretett vezetője, aki ugye kénytelen számításba venni a 3 282 928 nemmel szavazó állampolgár véleményét, vajon miért nem kénytelen számításba venni a maradék ötmillió többi állampolgárét?
eszegfu
@nezelodo: Anyukám is fél a menekültektől, pedig 5-6 éve ki sem teszi a lábát a kapun tulra!
Nála még érthető, mert csak a TV-t nézi... és mivel már a csatornaváltásokkal is gondja van, legtöbbször az "állami" jön be neki... és onnan szedi a rettegést. Én még azt is tapasztalom, hogy a nyugdijasok legtöbbje valahogy elégedett: fedél van a fejük felett, megkapják a nyugdijukat, amit beosztanak, nem kell gondolkodniuk... és ott van az a "jóképü" O.V., aki nagyon jól beszél, amit mond az mind igaz... nincs is semmi baj itthon!
anka
@nemkati: - mert magasról lesz@r mindenkit! - csak a saját érdekeit tartja szem előtt.
anka
@eszegfu: - sajnos igen! - csak néz körül a környezetében..., hülyékkel veszi magát körül.
anka
@nezelodo: - ez bizony szomorú! - inkább a dakotától kell félni! - mert az mindenre képes!
Főlökött
@nemkati: Nem vagyok Orbánpárti (!), de azért nem veszi figyelembe a maradékot, mivel nem nyilatkoztak, a hatályos törvények szerint. Mivel nem vették a fáradságot a megjelenésre és a voksolásra, így ezen kérdésbe már nem tudnak beleszólni. Ennyi és nem több.
Amúgy a megjelentek és nemmel szavazók aránya ( teljes létszámra vetítve ) 40%. Ha nem a teljes létszámot, hanem a megjelenteket vesszük figyelembe, 98%+az apró.
A baj ott kezdődik, hogy még mindíg olyanokon rágódnak az emberek, ami benne sem volt a kérdésben, de valahogy belegondolták. Értelmes embereknek feltettek egy értelmes kérdést, ennyi volt és nem több.
Ilyeneket akartak elkerülni és hasonlókat, ezen szavazással :
newobserveronline.com/invader-came-fk-women/

Vannak még ilyen cikkek, de azokat nem másolom be, elég ez az egy.
nemkati
@Főlökött: Az természetes, hogy akik elmentek szavazni, azok közül a nemmel és az igennel szavazók szándéka és véleménye egyértelmű.
Azaz az igennel szavazók kétféle okból szavaztak igennel, egyrészt úgy gondolják, hogy egy európai polgár elvárható tulajdonsága az emberiesség, valamint az úniós törvények betartása, másrészt pedig az igennel akarták kimutatni, hogy már a kérdésfeltevéssel sem értenek egyet, vagy a Fidesz politikájával.
Az érvénytelenül szavazók véleményének egy része hasonló az igennel szavazókéhoz, másik része elkövetett valami hibát a szavazás során.
Akik nem mentek el, azoknak a szándékát nem ismerjük, illetve annyit tudunk, hogy egy részüket nem érdekli az egész, másik részük pedig az igennel szavazókhoz hasonlóan gondolkodik. A szavazásra jogosultak gondolkodásának arányairól alig van sejtésünk.
A nemmel szavazók pedig egy hazug kérdésre adtak ostoba választ.

Ezt, és az előbbieket nem azért írtam, hogy erről vitát kezdeményezzek, bár nem zárkózom el előle. Csak 0rbán magyarázatának elfogadhatatlanságára akartam felhívni a figyelmet. Ez a szavazás nem egy olyan egyértelmű kérdésről szólt, hogy pl. takarodjon-e 0rbán, vagy ne, mert erre egyértelmű választ lehetett volna adni, és a részvételi arány és érvénytelen szavazat kérdése is sokkal egyértelműbb lenne.
Főlökött
@nemkati: Én sem a vita kezdeményezés céljából írtam - amit. Engem is meglepett a feltett kérdés, meg az is, hogy ténylegesen minek is a népszavazás. Ezért kicsit utánanéztem - olvastam, mi is lehet a háttérben. A választ Orbán - Bécs-i beszéde adja meg. A Miniszterelnökök tanácsa - Europa tanács -> súlyozott figyelembevétel, döntés, átvíve a parlamenten típusú előadással. Itt a forrása ennek, míg egyik esetben egyhangúlag ( Miniszterelnökök nem szavazták meg ) nem lett elfogadva (!) -> így érvénytelen lett, addig a második esetében 2/3-al megszavazták - súlyozottan és átverték a Parlamenten is, ebből pedig kialakult egy nyitott kvótarendszer. Így abba a helyzetbe kerültünk, hogy igaz elzárkóztunk - mi IS és nem akartuk, de ránk akarják kényszeríteni a befogadást és az ellátásukat. No ez volt az értelme, ezen népszavazásnak, mely egy mafla drága közvélemény-kutatássá sikerült leamortizálni, annak a 4,7 millió aktív szavazóképes állampolgárnak.
Akik pedig nem mentek el szavazni, most tépik a szájukat, hogy belemagyarázzanak mindent, ebbe az egészbe. Most jönnek rá, hogy kár volt kihagyni és voksolni, akárhogy is. A népszavazás eljárása szerint nem voksoltak, nem kívántak beleszólni ezen kérdésbe. Ennyi és nem több. Egy drága tanulópénz lett ez, remélem eljutott a 4,7 millió aktív szavazóképes állampolgár tudatáig.
quadrocopter
Ez az "értelmiségi kör" a fidesznyik centrális erőtere! valahogy mindig megtalálják a leghülyébb imádókat. Most nem Kósáról van szó, de dugig vannak Kósákkal! Ez a nyáj kell oda!
nemkati
@Főlökött: Hogy az aktív szavazóképes állampolgárok tudatáig mi jutott el, azaz inkább hogy az aktív szavazóképes állampolgárok közül hánynak a tudatáig jutott el valami, az pont ennek a cikknek köszönhetően sejthető. Ha ezek után te, vagy bárki nekem azt akarja bebeszélni, hogy a nemmel szavazók pontosan tudatában voltak annak, mire adják a voksukat, az teljesen hiábavaló.

A linkedről meg annyit: Magyarországon 10 millió emberre hány bűnöző jut? Az Európába menekülőkre hány bűnöző jut?
quadrocopter
@Főlökött: Az a gond az értékeléseddel, hogy ellenzéki oldalról elhangzott az a többszörös felhívás, hogy senki ne menjen el szavazni, ergo, ez is szavazás. Márpedig 3.23 milliót senki nem hatalmazta fel 5 millió képviseletére, éppen az ellenzéki nyilvános felhívást alapulvéve, ráadásként a kérdés is eléggé sunyira sikerült, nincs tervezett létszám megjelölés sem ( 1294 fő) hanem általában szól a kérdés, akár úgy is lehet értelmezni, "akarja-e, hogy Brüsszel ne küldjön ide 5 millió menekültet" a Magyar Országgyűlés megkerülésével, amiről persze egy árva kukk szó sincs, miközben Orbán már februárban aláírta a kvótanyilatkozatot, ugyanis egyértelmű az uniós alapjogok és kötelezettségek elfogadásával, elfogadtuk a brüsszeli döntéshozatalt is, amely az 1294 fő esetében eléggé méltányos keret. Ebben a tárgyban egyáltalán nem menekültekről szól a mese, különösen úgy nem, hogy előzetes jelzések szerint sem lesz meg az 50% +1, ezt tudva és ennek ellenére kiszórtak Garancsiéknak 15 milliárdot és az orbáni, tavaszi "modern városok" projekt keretében már előre a helyhatósági, menekült-ellenes reklámozásra is!
Az pedig nyilvánvaló, hogy ez a népszavazás, a fidesznyikkel szembeni elégedetlenségről is szólt, csakhogy elszámolták magukat a nagy reménykedében.

Tehát, ha ellenzéki oldalról nem hangzott volna el az az előzetes felhívás, hogy a távolmaradással lehet támadni a kormányt, akkor akár úgy is értékelhető lenne a történet, ahogy tetted, mert azért az is nyilvánvaló volt, ( 70-75 %-ról szóltak a befogadás-ellenes ,megállapítások) hogy senki nem szeretne százezres befogadást, mert ennek valóban lennének kemény gazdasági kihatásai is.
Főlökött
@nemkati: :)) Nem akartalak én semmiről sem meggyőzni ! Mindig is azt vallottam, aki rám hallgat, azt csinál, amit akar! Egy biztos, feltettek egy kérdést, melyre választ vártak. Olvasni - felfogni az olvasottakat, azért a böbbség bírja :) 1-2 kivétellel :)

Eloszlás : Nem tudom olvastad-e, Orosz felderítés is elregélte ( + a Német, meg a Francia is ), 15' -ben napi 100!!! fő 'tenorista' tipegett át országunkon, volt aki 2-3 napot pihikélt is. Az EU.-ban 200-300 emberkéről azt sem tudják, hol van, hol lakik, miből él. Ottani helyzetet - ha meg akarod nézni, tessék :
napimigrans.com/

No ezeket nem szeretnénk itthon, 'kis' hazánkban konstatálni.
coni
Valamelyik "NEM"-mel szavazó lenne kedves bemásolni eredeti nyelven a linket az EB vagy EP/ET javaslatáról/döntéséről amelyik szerint külföldiek erőszakos b e t e l e p í t é s é t tervezik az egyes országok megkérdezése/egyetértése nélkül?
Főlökött
@quadrocopter: Állítólagosan törvények, jogszabályok, rendeletek, ...stb. alapján élünk :). Amit tetszett írni : "Az a gond az értékeléseddel, hogy ellenzéki oldalról elhangzott az a többszörös felhívás, hogy senki ne menjen el szavazni, ergo, ez is szavazás."
Ez már elnézést, de egy blődség ezen állítás. Mivel a 2013. évi XXXVI. törvényben, a nem szavazó polgárokat nem úgy minősítik, hogy mégis voksoltak. Ha mégis megtetszik találni, ezen hatályos joganyagban, kérek tájékoztatást, mivel legjobb tudásom szerint nincs benne.
Nem véletlenül fogalmaztam úgy, hogy egy mafla drága közvélemény-kutatássá sikerült leamortizálni, 4.7 milliónyi szavazóképes állampolgárnak, a 2.ai népszavazást.
Most, hogy akik vették a fáradságot, időt, költséget és eltipegtek szavazni, hoztak egy eredményt, mely szignifikáns eredmény. A nem szavazók pedig hiába szónokolnak, hogy ha és amennyiben elmentek volna, avagy mit gondolnak...stb. Kár volt nem voksolni, akármit is. Lehetőségük meg volt rá, nem éltek vele. Ennyi és nem több. Akik pedig elmentek, hoztak egy eredményt, ami figyelembe vehető, sőt döntő, mivel a nemszavazók szavazata értékelhetetlen, mivel a feltett kérdésre se egyiket - sem a másikat nem választották. Harmadik nem volt :) -> pontosabban az a "nem kívánnak állást foglalni" - ebben a kérdésben verzió.
Főlökött
@coni: Ez most komoly ? Google a mi barátunk, rákeresel ha érdekel. Nekem 29100 találatot dobott ki, nem nyálazom végig :)
Itt van egy a sokból : valasz.hu/vilag/itt-a-bizonyitek-brusszel-tenyleg-tobb-szazezer-migrans-betelepitesere-keszul-116465

Más kereséssel még többet dob ki.
Szókrakész
Húúúú!

Tényleg csak a fideszesek lehetnek ilyen gonoszok, vagy sötétek, vagy öregek, vagy támogatottak, vagy...
Az ellenzéki az mind kitűnő tanuló, magna cum laudés proff, vagy...
coni
@Főlökött: Nem arra gondolok, hogy a heti válasz szerint titkos megállapodás készül, hanem valami konkrétumra. Én végig néztem az uniós oldalakat, de sehol semmi. Akkor a titkos megállapodás és összeesküvés miatt kellett népszavazást tartani amit a Heti Válasz jól kiszimatolt...
RonaGyuri
Szeretem ilyen story-zos embereket, amiből gyakran igen sokat le kell vonni!
Részletes elemzés helyett csak két megjegyzés:
1. azaz 1300 egy kicsit sok, nem szokott 1100-nál több lenni, de jellemzően 7-900!
2. a napközbenihez a számlálólapon nem a bedobásokat, hanem az aláírásokat kell számlálni!!!
Főlökött
@coni: Már bocsi, de mit nem találtál ? Megadtam a helyet, hol keresd...

Tessék : eur-lex.europa.eu/legal-content/HU/TXT/?qid=1475590134109&uri=CELEX:32013L0033

Két fő gond van, az egyik a menekülteket elosztó mechanizmus, a másik a menekültek családegyesítése. 2-es és 9-es pontban találod. Ez a "AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS 2013/33/EU IRÁNYELVE"(2013. június 26.)
Ez alapján született a nyitott elosztás és a családegyesítésre a döntés, de azt már nem kerestem meg. A titkos megállapodást ne keresd, mert azt nem rakják fel :) Az összeesküvés elméletet is máshol kell keresni, az sincs itt :) A Heti Válasz - pedig, csak leírta a tényeket.
coni
@Főlökött: Ez 2013 évi menekültekre vonatkozó rendelkezés, semmi köze a jelenleg kialakult helyzethez illetve migránsokhoz/kvótákhoz.:
"Ezen irányelv nem vonatkozik a lakóhelyüket elhagyni kényszerült személyek t ö m e g e s beáramlása esetén nyújtandó átmeneti védelem minimumkövetelményeiről"
papa.49
@bundi: Hát hallod ez borzalmas, de elhiszem neked mert hasonlókat lehet tapasztalni mindenfelé, de ezt a sötétséget már nem lehet magyarázni a '90 előtti hatalommal!!!
Főlökött
@coni: Már meg ne haragudj, de nem tudsz olvasni ? Azt is írtam, ez egy irányelv ! Ez nem rendelkezés, nem határozat, nem törvény... Az irányelv alapján dolgozzák ki a végrehajtandó feladatokat, amiket törvénybe, jogszabályba foglalva megszavazva - kihírdetve, hatályba léptetnek. Amint hatályossá vált, végrehajtható.
Azt írod : "Ezen irányelv nem vonatkozik a lakóhelyüket elhagyni kényszerült személyek t ö m e g e s beáramlása esetén nyújtandó átmeneti védelem minimumkövetelményeiről"

Akkor mi ? Ha megnézted volta, nem kell sokáig menni az (1) -esig ! Tessék :
" A menedékkérők befogadása minimumszabályainak megállapításáról szóló, 2003. január 27-i 2003/9/EK tanácsi irányelvet (4) jelentősen módosítani kell. Az áttekinthetőség érdekében az irányelvet át kell dolgozni." Azt tették meg, a belinkelt dokumentumban.

Nincs benne a minimumkövetelmény ? Dehogynincs :
"3. cikk

Hatály

(1) Ezen irányelvet minden olyan harmadik országbeli állampolgárra és hontalan személyre alkalmazni kell, aki egy tagállam területén – ideértve a határán, a felségvizeken vagy a tranzitzónákban – nemzetközi védelem iránti kérelmet nyújt be, mindaddig, amíg kérelmezőként engedélyezik tartózkodását a területen, valamint a családtagjaikra, amennyiben a nemzeti jog szerint a nemzetközi védelem iránti kérelem rájuk is kiterjed."

II. fejezet - A BEFOGADÁSI FELTÉTELEKRŐL SZÓLÓ ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK
Itt található a családra, orvosi ellátásra, iskoláztatás, oktatás, szakképzésre, befogadás anyagi feltételei.
III. fejezet - A BEFOGADÁS ANYAGI FELTÉTELEINEK KORLÁTOZÁSA VAGY MEGVONÁSA
IV. fejezet - A KISZOLGÁLTATOTT HELYZETBEN LÉVŐ SZEMÉLYEKRE VONATKOZÓ RENDELKEZÉSEK
V. fejezet - JOGORVOSLAT...stb.

Nem folytatom, megadott helyen fenn van, elolvasható.No ebből lettek törvények, jogszabályok, amit már nem kerestem meg. Ha kíváncsi vagy ezekre, keresd meg, nekem nincs rá annyi időm.
Főlökött
ui.: Abban is tévedtél, hogy ezen irányelv 13'-ra vonatkozik. Ha megnézted volna a végét is :

"Hatáskörrel rendelkező hatóságok

Valamennyi tagállam közli a Bizottsággal az ezen irányelvből fakadó kötelezettségek teljesítéséért felelős hatóságok nevét. A tagállamok értesítik a Bizottságot az e hatóságokkal kapcsolatban bekövetkezett valamennyi változásról."

illetve :

"Jelentések

A Bizottság legkésőbb 2017. július 20-ig jelentést készít az Európai Parlament és a Tanács részére ezen irányelv alkalmazásáról, és javaslatot tesz az esetlegesen szükséges módosításokra.
A tagállamok 2016. július 20-ig megküldenek a Bizottságnak minden olyan információt, amely a jelentés összeállításához szükséges.
A Bizottság az első jelentés benyújtását követően legalább ötévenként jelentést tesz az Európai Parlamentnek és a Tanácsnak ezen irányelv alkalmazásáról."

Továbbá :

"Átültetés a nemzeti jogba

(1) A tagállamok hatályba léptetik azokat a törvényi, rendeleti és közigazgatási rendelkezéseket, amelyek szükségesek ahhoz, hogy az 1–12., a 14–28. és a 30. cikknek, valamint az I. mellékletnek legkésőbb 2015. július 20-ig megfeleljenek. E rendelkezések szövegét haladéktalanul megküldik a Bizottságnak.
Amikor a tagállamok elfogadják ezeket a rendelkezéseket, azokban hivatkozni kell erre az irányelvre, vagy azokhoz hivatalos kihirdetésük alkalmával ilyen hivatkozást kell fűzni."

Hatálybalépés és alkalmazás

Ez az irányelv az Európai Unió Hivatalos Lapjában való kihirdetését követő huszadik napon lép hatályba. Ennek az irányelvnek a Szerződéseknek megfelelően a tagállamok a címzettjei.

Tehát jelenleg is hatályos és alkalmazzák is! Mint EU.-s tagállam, ránk is vonatkozik.
coni
@Főlökött: 2015-ben megváltozott a menekült helyzet, így 2016 februárjában az ET egyhangúlag elfogadott egy határozat a migránsok elosztásáról. Ennek a szövegét kerestem.
Főlökött
@coni: Nem akartalak megsérteni, de hírtelen csak a hatályos irányelvet találtam meg, amire reflektáltál, amit és én is. Nézegettem én úgy 15-20 percig az Európai Unió Hivatalos Lapjának kiadásait, év-hónapokra bontva, de nem találtam meg a keresetteket, feladtam elfoglaltság miatt, pedig biztosan megjelent, mint ahogy a belinkelt irányelv is.
Én abból indultam ki, hogy nov 29.-ei döntés volt.

Az irányelv pedig él és valós, ez körvonalazza az elvártakat. Mihez hasonlítsam, mint nálunk pl. az alaptörvény - mely ad egy iránymutatást, melyet a törvények - jogszabályok - rendeletek, tartalmilag kitöltenek. Az irányelvben le van írva, mit kell biztosítani, a többi pedig a tagállamok dolga...amit megküldve - tudomásul vesznek.

Te kértél valamit "Valamelyik "NEM"-mel szavazó lenne kedves bemásolni eredeti nyelven a linket az EB vagy EP/ET javaslatáról/döntéséről amelyik szerint külföldiek erőszakos b e t e l e p í t é s é t tervezik az egyes országok megkérdezése/egyetértése nélkül?"
Én erre beraktam Neked azt az irányelvet, mely mindennek az alapja! Ezen okmányt eredeti és 'lefordított' formában is megtekintheted. Ezen okirat az alapja, a többi - keletkező döntésnek, parlament által megszavazott és hatályba léptetett törvénynek, jogszabálynak, rendeletnek, utasításnak. Egy biztos, ezen irányelv hatályos - élő és minden tagállamra vonatkozik!
A részletes szabályozást Neked kell megkeresned. Amúgy olvastam valahol, hogy nem volt egyhangú :) Illetve nem konkrét számokat kell keresni, hanem jelen pillanatban ennyi, amit szétdobnak, a többi pedig a beérkezett mennyiség függvénye lesz majd...tehát nem kényszer betelepítés, hanem elosztják az illegálisan bejövő személyeket, a tagállamok között, ha kell nekik - ha nem. A jelenleg meglévőket is, a későbbiekben jövőket is. Az is más kérdés, mivel a belső határok 'állítólagosan' nyitottak, meddig is maradnak nálunk, azon személyek, akiket be kellene fogadnunk. Mivel szem. jogaikat nem korlátozhatjuk, tepernek majd az EU.-ba

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.