Rosszindulatúnak tartják evangélikus körökben, hogy Balog Zoltán miniszter az Indexnek adott interjújában Bayer Zsolt pápáról szóló szavait azzal mentegette, hogy Luther Márton 500 évvel ezelőtt sokkal durvábbakat írt a katolikus egyház fejéről.

Konkrétan ezt mondta Balog:

Bayer Zsolt evangélikus. Olvassák el, miket mondott Luther Márton a pápáról. Azokhoz képest ezek nagyon szelíd megfogalmazások.

Balog válasza evangélikus körökben, sőt az egyház vezetésében is kiverte a bitztosítékot. Az egyház vezetése hivatalosan nem kívánt reagálni, Balicza Iván, a budavári gyülekezet nyugalmazott evangélikus lelkésze azonban az Indexnek azt írta: a miniszter részéről nagyon meggondolatlan és barátságtalan gesztus volt ez a mondat.

Ha a miniszter úr ezzel a beszúrással Bayer Zsolt kijelentéseinek vállalhatóságát vagy szalonképességét akarja védelmezni és igazolni, akkor ez az evangélikus egyházra és Luther Mártonra való utalás nemcsak meggondolatlan és barátságtalan, hanem sértő, és nem csak az evangélikus, hanem a katolikus egyházra is.

 - mondta az Indexnek.

Béres Tamás, az Evangélikus Hittudományi Egyetem professzora, a Kötőszó című evangélikus blogon azt írja: "Balog Zoltánnak ezzel a válasszal sikerült jóval felülmúlnia Bayer rosszindulatát".

Bayer Zsolt gyomorforgató igénytelenségét, a kormány iránta megnyilvánuló támogatásának cinikus magyarázatait és az állami kitüntetéseiket tiltakozásként sorban visszaszolgáltatók magas számának botrányos hírét mégsem lehet Luther nyakába varrni még egy elejtettnek szánt, övön aluli rúgással felérő megjegyzéssel sem.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
De hát miis várható egy esztergályosnak és lelkésznek egyaránt bukott, ostobán vihogó mameluktól ,akiből - jobb híján - minisztert csinált a semmhez sem értő hatalom?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
laja70
Balog miniszter a seggnyalás csúcsa! Ha nem így lenne, nem lenne ott, ahol van ezzel a tehetséggel!
human
@cs.n.: Mondjuk azt nem zárom ki, hogy Orbánék az 500 évvel ezelőtt egyházat szeretnék visszaállítani, mikor a politikusok irányították a pápát és a kereszténység nevében elvették a gyengébbektől a vagyonukat.
division
@human: Azt meg otthon kellene egy gyereknek tanulnia.
evacica
@silber13: Na na azért valamihez nagyon is ért! A lopáshoz, az ellenfél erkölcsi megsemmisítéséhez és a nép hülyítéséhez!
evacica
Ami engem legjobban felháborít, hogy a katolikus egyház meg sem szólal, meg a fene nagy Semjén párt! Igaz mit is vár tőlük az ember? Ezek minden csak nem hívők ellentétben Ferenc pápával, aki komolyan veszi Jézus tanítását, a szegények és elesettek segítségét! Balogról meg annyit, hogy ő is olyan mint a béke papok voltak! Jó pénzért mindent még mosolyog is hozzá!
silber13
@evacica: Nekem erről a Balog nevű vándorköszörűsről és az idétlen vihogásáról V. Hugo " Nevető ember "c. regénye ugrik be!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.