A Jobbik ismét felszólította a kormánytagokat és a kormánypárti képviselőket, hogy nyilatkozzanak arról, vettek-e ki pénzt a Quaestor bedőlése előtt.

Szilágyi György, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: az internetes N1 televízió honlapján megjelent egy riport, amely a csőd előtti nap kifizetési listájáról szól, s szerinte azon szerepelhetnek "Fideszhez közeli emberek, cégek".

Kifejtette: felmerül, hogy az ügyészség egyik gépkocsivezetője strómanként vett ki közel 200 millió forintot, s szerepel a listán a cég szóvivőjének hozzátartozója 15 millió forinttal.

A jobbikos képviselő a témában, illetve az offshore-érdekeltségekre vonatkozóan nyilatkozatra kérte a kormánypárti politikusokat és a családtagjaik vagyonnyilatkozatának nyilvánosságát is sürgette.

Szilágyi György kérdésre elmondta: nem tettek feljelentést, a hatóság dolgának tartják az ügy teljes körű felderítését.

Megkérdezték a párt által indított nemzeti konzultáció ügyéről is, amelyben sajtóhírek szerint a Híd a Nemzetért Egyesület gyűjti az adatokat, s annak elnöke Dúró Dóra jobbikos politikus. Azt felelte: az egyesületet azért alakították, hogy a konzultáció jogszerű legyen, s erről az adatvédelmi biztossal is egyeztettek. Hozzátette: nem tartja összeférhetetlennek az ügyet, s maga is az egyesület tagja.

Arra a felvetésre, hogy hatalmi harcok miatt szervezték-e ki a konzultációt, Szilágyi György azt válaszolta, ezt értelmezni sem tudja, ők az előírásoknak akartak megfelelni.

Arra pedig, hogy az egyesületről miért nem érhetők el adatok az interneten, azt mondta, hogy a fellelhető információs adatbázisokban szerepelnie kell, s ha nincs így, az nem az ő hibájuk, hanem azé, akinek meg kell jelentetnie az adatokat.

Mint mondta, szeretnék, ha minél többen küldenék vissza az íveket vagy válaszolnának a kérdésekre az interneten, s már most nagy számban érkeznek vissza a válaszok.

A konzultáció költségeit illetően közölte, hogy a párt elnöksége tud pontos számot mondani, de nincs annyi lehetőségük, energiaforrásuk és pénzük, mint a Fidesznek.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
akár fülest is kaphattak arról, hogy mi lesz a Quaestorral.
Öt súlyos ellentmondás a brókerügy kormányzati magyarázkodásaiban
Öt súlyos ellentmondás a brókerügy kormányzati magyarázkodásaiban
Kormányülés, életösztön, gyorsjelentés: összevissza beszélnek a kormányban, hogy a bennfentes kereskedelem vádja elől meneküljenek. Kedden a kormányszóvivő már arról beszélt, Orbán és Lázár is rosszul emlékszik. Egyre homályosabb a kép.
Tovább

Arra persze nincs bizonyíték, hogy meg is kapták a pénzüket azok, akik azt lehívták az utolsó napon. A listán csak azoknak látszik a teljes neve, akik több mint 10 millió forintot vettek ki, mielőtt zárt a bolt. A 333 cég és magánszemély összesen több mint 6,5 milliárd forintot mentett ki a cégből. Ebből a legtöbbet, 3,8 milliárd forintot a külügyminisztériumhoz tartozó Magyar Nemzeti Kereskedőház vett ki tavaly március 9-én. Emiatt Szijjártó Péter minisztériuma és az egész kormány már korábban is nagyon komoly és kínos magyarázkodásba kellett, hogy kezdjen, amely valahogy úgy hangzott, hogy nem kaptak fülest arról, mi lesz a Quaestorral, a külügy csak figyelte a piaci folyamatokat.
quadrocopter
Ugye, hogy nem véletlenül készültek közös "baráti fényépek" a rezsim prominenseiről és Tarsolyról?
Tökig benne van a horda a sunyításban, csak nagyon kilógott volna a lóláb, ha nem indul eljárás egy ilyen horderejű ügyben! Honnan tudta Orbán és Szíjártó február végén, hogy gyorsan ki kell menteni a lét, miközben hagyták, hogy a többi, valóban vétlen nagyot szopjon?
Desischado
@quadrocopter: Pontosan! Nálad a pont, haver, mert szerintem is nyakig sárosak! Emlékezhet rá bárki, még aznap, hogy kiderült a parasztgyalázat, mekkora papír cipelés volt! Nyilván tüntették a nyomokat elfele. Ilyen hazug, parazita, rabló kormánya még nem volt ennek az országnak. Nem is tudom, hány életre lenne elég az a sok év életfogytiglani börtön, amilyet már ezerszeresen kiérdemelt a horda minden tagja, a csókosokkal, és a haveri, családi körrel együtt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.