Több mint ezer védett pacsirta tetemét találták meg a vámosok egy olasz autóban Letenyénél, autójukban elemmel, motorral preparált csalimadarak is voltak – tájékoztatta a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-t.

Sznopek Veronika elmondta: a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai szombaton állítottak meg ellenőrzésre az M70-es autóúton egy olasz rendszámú autót, amelyben két olasz állampolgár utazott. A Romániából Olaszországba tartó kocsiban, három hűtőládában összesen 950 darab pacsirtatetemet találtak, továbbá 51 olyan preparált madarat, amelyek hasüregébe elemeket és motort építettek, hogy csalimadárnak használják őket.

A rendőrség által felkért természetvédelmi szakember szerint az egyenként 25 ezer forint eszmei értékű madártetem összesen több mint 25 millió forintot ér.

A rendőrök kihallgatták a két olasz férfit, akik szabadlábon védekezhetnek az ellenük természetkárosítás bűncselekménye miatt indított eljárásban.

Lelkes András, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őre, aki a madártetemeket megvizsgálta, a Zalai Hírlap online kiadásának azt mondta: a vadászoknál megtalált befogóháló és a csalimadarak felhasználása arra utal, hogy minden bizonnyal egész Európában tiltott módszerrel csalták lépre a Fekete-tenger környékéről származó pacsirtákat.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Veleda
Nyavajás digók felzabálják Európa énekes madarait. Mi meg itthon várjuk-várjuk mikor jönnek már a kismadarak, etetjük itatjuk őket.
Veleda
Nyavajás digók felzabálják Európa énekes madarait. Mi meg itthon várjuk-várjuk mikor jönnek már a kismadarak, etetjük itatjuk őket.
Törölt felhasználó
Jó lenne már, ha nem csak pénzbírság lenne állatokkal kapcsolatos bűncselekmények esetében...
Bringás
Na ettől nem zúg az olasz sajtó barbárság miatt, mint a pózoló srácok esetében?
wagabund
@Bringás: jó kérdés...de mit is várhat az ember a talján sajtótól,..amit hiányolok, az a magyar sajtó reagálása. Öles betűkkel kellene felhívni a figyelmet a két külföldi természetkárosítására az ingyenes újságokban(is)...a televízióban, rádióban napjában többször kellene ekézni ezt a gaztettet...
ez az igazi pusztítás, nem Pompei oszlopain ugrálás...

...aszongya.: szabadlábon védekeznek...akkor ennek az ügynek is annyi...
Veleda
@Bringás: Valamelyik oldalon olvastam, sajnos nem emlékszem, hogy hol, de képekkel illusztrálták, hogyan néz ki a Colosseum belül és a környéke. Ami szemetet el tudsz képzelni, az mind ott volt. Pet palackok, sörös dobozok, emberi-állati ürülékek, szétdobált rongyok. Hajléktalanok és egyéb kétes elemek laknak ott. Az egyik hajléktalan röhögve nyilatkozta, hogy macska az nincs, mert már " mindet felzabáltuk". Persze nem védem ezt az 5 idióta magyart, aki Pompeiben így fotózkodott, de az olaszoknak el kéne gondolkodni azon, hogy Olaszország tele van szeméttel, és ez már a turistáknak is feltűnő.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél