Büntetőeszköz lett az eredetileg segítő szolgáltatásnak kitalált gyermekvédelmi intézkedésből. A védelembe vétellel ugyanis a gyermekjóléti szolgálat csak odáig jut, hogy egyértelművé tegye a szülőknek, hogy mit várnak el azért, hogy a gyerek továbbra is a családban maradhasson, de segíteni nem tudnak, mert nincsenek meg az eszközeik hozzá. Marad tehát a kiemelés fenyegető réme. A védelembe vétel fegyelmező szerepére ráadásul még az is ráerősít, hogy 2010 óta a túl sok iskolai igazolatlan hiányzásért automatikusan ez jár.

Forrás: Abcúg
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@Bringás: De baszd meg rád sem vigyázott a gyermekvédelem anno, mert hagyták, hogy zaklassanak. Kizárt, hogy egyébként ennyire balfasz lennél mára.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Bringás
Védeni a családokat? Azokat akik eltűrik, hogy a gyerek kerülje az iskolát? Akik nem etetik, öltöztetik megfelelően? Azokat akik elisszák, eldrogozzák a és cigarettára költik a pénzüket a nagy gyermekszeretetben, de enni már nem adnak neki? Azokat, akik éjjel tizenegykor nem tudják, hol van a gyerekük és nem is keresik?

Az a fenyegetés, hogy megpróbálják kikényszeríteni a családokból azt, hogy emberként bánjanak a saját gyerekeikkel! És van valakinek még pofája, ezt a lumpen, gyerekeik jövőjét tönkretevő sz@ralakokat családnak nevezni és mentegetni!
Aki Én
@Bringás: De baszd meg rád sem vigyázott a gyermekvédelem anno, mert hagyták, hogy zaklassanak. Kizárt, hogy egyébként ennyire balfasz lennél mára.
Nessy
Talán azért egy kicsit körül kellene nézni a valóságban, és nem a sztereotipíákat ismételni!
Talán ki lehetne próbálni pár hónapig havi 50 000 forintból megélni egy négytagú családnak! Fizetni a rezsit, két gyereket iskolába járatni, ha utazni kell a munkahelyre, iskolába, bérletet venni, ruhát, élelmiszert venni. A legkönnyebb a fenyegetés, a szankcionálás. Megoldás? Ja, azt oldják meg! lehet, hogy van egy szűk réteg, ahol valóban piára, cigire megy a pénz nagy része. Még szerencse, hogy alkoholisták, dohányosok csak és kizárólag a szegények közt vannak!! Feljebb már nem is fordul elő, hogy valaki munkanélküli lesz, nem tud fizetni, elvész a lakása, az élete, a családja!
Bringás
@Nessy: Véletlenül sem felelős az egyén, ha két gyereket tud eltartani, de vállal tízet!
Nessy
@Bringás: Nem úgy értettem. Azt hitte, hogy el tud tartani két gyermeket, csak éppen elveszíti a munkáját, a jövedelmét, és padlóra kerül. Az ország egyes részein ez nem is olyan ritka esemény.
Itt kellene a segítség, de nem verbálisan. Nem csak ígével él az ember!
Bár abban is lehet reménykedni, hogy aki ruházza a mezők liliomait, táplálja az ég madarait, gondot visel rólad.
Bringás
@Nessy: 1990-től nem beszélhetünk létbiztonságról, mert a piac farkastörvényei uralkodnak!
Akik most járnak ebben a cipőben nem úgy kerültek utcára, mint a döbbenet, hanem már volt egy generáció, amelyik eleve nem dolgozott. Ez nem meglepetés, ez felelőtlenség!
Nessy
@Bringás: Legyen Neked a Te hited szerint!
Bringás
@Nessy: Bár csak hit és tévedés lehetne, a legboldogabb lennék! Ezek tények és nekünk kell megoldanunk!
Bár csak osztanám a rózsaszín ködödet! Könnyebb lenne az életem!
Clavigo
@Bringás: Idióta román,,szőröstalpú lápi móc.
Bringás
@Clavigo: Igazán lényegre törő, minden műveltséget és neveltetést kisugárzó hozzászólás volt! Örülök, hogy a téma egy ilyen avatott szakértője megszólalt a kérdést illetően!
Várható még hasonló veretes vélemény, hiszen a liberális oldal rendelkezik úgy 100- 200 támogatóval!
Kérem a kollégákat osszák meg a kitűnően kidolgozott véleményüket a tudatlanokkal!
Clavigo
@Bringás: Rád nem érdemes több szót vesztegetni...Menjél haza Oláhországba,,bocskoros.
Bringás
@Clavigo: Mi van takony, kifogytál szóból?
miazavalami
@Nessy: Van azért igaza a biciklisnek.
Mivel közeli helyeken dolgozom, így tudom, hogy a legtöbb úgynevezett halmozottan hátrányos gyerek olyan családból kerül ki ahol a szülők még akkor se dolgoztak amikor lehetett. ja igen ők a nagyszülők. Cirka 45-50 körül járnak. A szülők abba nőttek bele, hogy majd megyünk segélyért Mentek és kaptak. Ezek a családok nem három hanem 4-5 vagy több gyereket "nevelnek. ". Ízig vérig baloldali vagyok de azt mondom hogy a rendszerváltás után a baloldal megtanította az embereket a munka nélküli életre. Emlékezz csak hogy volt? Falvakat százalékoltak le. egy család annyi jövedelem pótló támogatást, illetve segélyt összeszedett hogy hülyék lettek volna dolgozni kevesebb pénzért. Persze azt sem lehet elfelejteni, hogy a mostani rendszer összemossa azokat aki dolog nélkül elvannak zsíros kenyéren, és baxnak a kölykeikre, és azokat akik dolgoznának keményen de nincs hol. Na ez a réteg már kezd elkopni, mert a mai fiatalok, tehát a rendszerváltás környékén születettek már nem vállalnak gyereket, csak akkor ha biztosan fel tudják nevelni. Az eleve ingyenélő népség + szaporodik.
Clavigo
@Bringás: Holnap szombat van oláh.Hétvégén nem vagy ilyen aktív..Talán nem fizetnek a böfögésedért ??? Vagy rohansz haza a Duna-deltába,,puliszkát zabálni.?? Esetleg még a kecskéd nyugtalankodhat szombat-vasárnap...Igyekezzél oláh.
Bringás
@Clavigo: megkötnek pincsi, ha ugatsz!
Nessy
@miazavalami: Igen ez az érem egyik, látványosabb oldala, Én inkább a másik oldallal találkozom volt munkámnak köszönhetöen. Mint önkéntes, meg azon az úton kisérek sok embert, ahonnan nem lehet visszafordulni.
miazavalami
@Nessy: Na mesélj! Miben tudod segíteni őket?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.