A Népszabadság kiadásának felfüggesztése és a lap eladása azt mutatja, hogy Magyarországon növekszik a kormány befolyása a média fölött – reagált a sajtószabadsággal is foglalkozó amerikai civil szervezet, a Freedom House arra, hogy az Opimus Press Zrt. megvásárolta a Népszabadság kiadóját, a Mediaworksöt.

"Magyarország kormánya politikai eszközként használja a tulajdonszerzést a kritikus sajtójelentések elhallgattatására. Az Európai Uniónak és az Egyesült Államoknak erőteljesen el kellene ítélnie a sajtó elleni támadást"

- foglalt állást Robert Herman, a Freedom House nemzetközi programokért felelős alelnöke.

A Mediaworks október 8-án függesztette fel a Népszabadság kiadását arra hivatkozva, hogy a lap példányszáma az elmúlt években folyamatosan csökkent, és az újság több milliárdos veszteséget termelt. Az Opimus Group Nyrt. kedden a BÉT honlapján tette közzé, hogy a tulajdonában lévő Opimus Press Zrt. vette meg a Mediaworks Hungary Zrt.-t.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vonotok
Az a nagy baj, hogy a " kis g...i " meg leszarja, jót röhög az egész komédián.
Csizmás Kond
Mongyuk azért nem ártana kideríteni hogy ahhoz a bizonyos Mediaworks-hoz kinek van nagyobb köze...a kormánynak vagy ámerikának ...
Nessy
@Csizmás Kond: Ma már nem kérdés a kérdés! Lőrinc barátnak.
varrólány
@Eriksson: 11:29 Annyit is érnek ,vagy annyit se!
Annyira hiteles egy újság ahonnan kapja a pénzt . Olyan szemmel lát !
Eriksson
@varrólány: Ez pontosan így van. Minden újság a kenyéradó gazda szája íze szerint ír, s minden hírt ezt szem előtt tartva kell értelmeznünk.
Csizmás Kond
@Nessy: ...de hosszú volt az út odáig...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.