Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter ma bejelentette, hogy a jövőben nem az állampolgároknak kell majd elkészíteniük az adóbevallásukat, hanem az adóhatóság fogja ezt elvégezni. Az intézkedés a DK idén bemutatott Sokak Magyarországa programjában szerepel – tudatja közleményében az ellenzéki párt.

Úgy folytatják: a Demokratikus Koalíció üdvözli, hogy megihlette a kormány adópolitikáját, egyben felhívja az illetékesek figyelmét a további intézkedésekre. A DK Sokak Magyarországa programja szerint a hatóságból Adóügyi Szolgálattá alakított NAV nem csak az adóbevallás elkészítését végezné, hanem arról is tételesen értesítené az adózót, hogy a befizetéseit milyen közkiadásokra fordítja.

A program szerint az online pénztárgépek használatát ki kellene terjeszteni a kaszinókra is, valamint csökkenteni kellene az alapvető élelmiszerek és a – jelenleg betiltott – megújuló energiatermelés áfáját, továbbá teljesen meg kellene szüntetni az internet áfa-terhét. A program – az elmúlt 6 évben kivetett számos különadó mellett – megszüntetné a fideszes korrupció melegágyának számító TAO-rendszert is.

A DK a kormány figyelmébe ajánlja a Sokak Magyarországa program többi részét is, mert míg az adófizetők zsebéből igen, az ellenzék programjából nem szégyen lopni. A DK programjának megjelenése a kormány politikájában nem új, a közös európai hadsereg felállítása és az internet áfa-terhének csökkentése is a DK-tól származik – zárul az ellenzéki párt közleménye.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Na, ezek már épkézláb, kezelhető javaslatok - de nem a mocskos rezsim számára!
quadrocopter
Na, ezek már épkézláb, kezelhető javaslatok - de nem a mocskos rezsim számára!
Jozefina
Ha ilyen ötleteket, javaslatokat lop a fidesz az csak jó!!! Legalább olvasni tudnak ezek szerint!!!
Jozefina
Ha ilyen ötleteket, javaslatokat lop a fidesz az csak jó!!! Legalább olvasni tudnak ezek szerint!!!
Ja és Hajrá Gyurcsány, Hajrá DK!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.