Miniszteri rendelet alapján el lehet majd térni az Országos Atomenergia Hivatal engedélyeitől. A cél, hogy addig felépüljenek az erőművek, amíg az oroszok pénze lehívható. Az LMP szerint ez veszélyes. Miközben a világ az amerikai elnökválasztásra figyelt, múlt héten kedd éjszaka alig néhány képviselő részvételével vitatták meg a magyar parlamentben a fejlesztési tárca energetikai törvénycsomagját. Salátatörvényről van szó, vagyis rengeteg kisebb – nagyobb módosításról, amelyekről egyszerre szavaznak majd. A javaslat 14. paragrafusa többek között erről szól: „Felhatalmazást kap a Kormány, hogy rendeletben szabályozza a nukleáris létesítmények tekintetében a hatósági engedélyektől való eltérés lehetséges módjait és feltételeit a létesítés alatt álló nukleáris létesítményben.” A létesítés alatti létesítmény minden bizonnyal a két új paksi blokk, amelyek megépítésére a magyar kormány szerződést kötött az orosz állami Roszatommal, és amelynek finanszírozására hitelt vett fel az orosz...

Forrás: 444.hu
Feltöltő: Cefi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Valami ilyen történhetett az M4-es elkezdett, és soha be nem fejezett
épitkezésénél is, az EU rájött a Mészaros-mutyira, és elzárta a pénzcsapot...
quadrocopter
A tetves rezsim törvénykezése tele van kiskapukkal, kivételekkel, azt már léttuk az elmúlt 6 év alatt, hogy a belpolitikai nyerészkedési sietség, sorozatos renoválásokhoz vezet, maga a Főgagyi átad valami ótvaros félig kész lószart vagy ötször, auz atomerőművet telepítsék a felcsúti kohányvajda tanyája mellé!
Zeta
Minek kell a bürokrácia, van itt egy egyszemélyi döntés, az megold mindent.
Mit neki az atomenergiai intézet, jobban tud mindent.
Ki lesz a felelős, ha baj lesz. Felelős nem , de áldozat az lesz, bőven!
volvós
Valami ilyen történhetett az M4-es elkezdett, és soha be nem fejezett
épitkezésénél is, az EU rájött a Mészaros-mutyira, és elzárta a pénzcsapot...
kisrigó
Mégis csak abszurd, hogy a politikai mohóság felülírja a szakmát! Érzik úgy látszik, hogy nincs minden rendben szakmailag se, nehogy már valami okostojás szakértő beleköpjön a levesükbe! A következmények meg "le vannak szarvasbőrrel takarva!"
nyanya001
Még hogy nincs diktatúra mi ?
Azt csinálnak amit akarnak !
Innen is le lehet nyúlni jó pár milliárdot, hogy rohadnának meg !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.