A pékszövetség indoklása szerint a sütőiparban növelni kell a béreket a munkaerő megtartása érdekében, várhatóan 30%-al drágulhat a kenyér – írja a hvg.hu.

Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke azt nyilatkozta a Magyar Hírlapnak, minden pékség maga dönti el, hogy mikortól és milyen mértékben emeli árait, amiből a januártól növekvő béreket kell kifizetniük, továbbá kezelniük kell a minimálbéremelésből és a garantált bérminimum-növekedésből fakadó bérfeszültségeket.

Az elnök azt is elmondta, hogy mintegy 3000 pék hiányzik jelenleg a szakmából, mert elmentek külföldre dolgozni.

74 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Nem kell jósnak lenni hozzá

Borítékolni lehet a dolog két következményét

Az MTI ma reggeli híre szerint: „A kenyér 30 százalékos áremelkedésével kell kalkulálniuk a fogyasztóknak januártól, mivel a sütőiparban növelni kell a béreket a munkaerő megtartása érdekében.”.
Részletes elemzés helyett a dologról két megállapítást azonnal tehetünk:
A médiában még ádázabb támadások fogják érni a saját pékséggel rendelkező áruházakat!
Illetve, az egy cseppet sem izgatja ártunk és qurmányunk potentátjait, hogy ez (is) egyértelmű bizonyíték arra, hogy irdatlan nagy pofátlanság a nyugdíjasoknak adandó 0,9%-os emelés indoklása!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Bringás
@perfekt: Öreg! Ha itt valaki görcsöl, az te vagy! Úgy morogsz itt mint egy palota pincsi!
Jellemzően libsi szokás intoleránsnak lenni aztán megvádolni másokat a saját hibánkkal!
Gratulálok! Szépen haladsz!
perfekt
@Bringás: koma az a helyzet-hogy te ütöd bele,mindenbe a heftidet-és nem tudsz kikeveredni belőle.Nem kell elmesélned butaságaid történetét, ahogyan most is.Én nem vádollak azzal mikor közlöm,veled,hogy elme beteg vagy.Ez tény.Én pedig biztonságosan haladok, a kutyák pedig ugatnak!
Bringás
@perfekt: Ne idegeskedj, mert megárt! Én megírom a véleményem és úgy tudom nem szóltam hozzád! Te pukkancs módjára feljogosítva érezted magad, hogy személyeskedj, mert a gondolkodásban komoly hiányaid vannak!
Majd ha felnőttél a feladathoz pubika, talán beszélgetek veled, de addig visszadobom a kis halakat! :-)))))))))))))))))))
perfekt
@Bringás: Zavaros vagy nagytudásu a -gyógyit betoltad.?Látod,széles látókörű-nem becsülöd a kicsit-pedig a német is azt mondja "Kleine Fische gute Fische! De te, ezt úgysem értheted.Igen,hiba hogy szóba álltam egy Alfa-bétával :-))
Eladott Ország
Empirikus tapasztalatok azt mutatják, hogyha adott ország nem képes kitermelni a béremeléshez szükséges erőforrásokat, akkor annak negatív következményei is lehetnek.

A remélt járulékcsökkentés üdvözölendő lépés, összességében viszont a munkára rakódó terhek még így is Magyarországon lesznek a legmagasabbak a régióban.
Varga Mihály komoly minimálbér-emelési tervet jelentett , ennek keretében a minimálbérek reálértéken 40 százalékkal emelkednének. Előre nehéz megmondani, hogy ez hatéves távlatban megvalósul-e, mert az infláció emelkedését nehéz ilyen intervallumban előre jelezni
Ilyen az ad hoc kormányzás vak vezet világtalan alapon, meg az előre jelzett, pofátlan 0
Eladott Ország
ma, 14:21 folytatása: meg az előre jelzett , pofátlan 0,9%-os nyugdíjemelés bejelentése.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.