A kormány és az agrártárca kiemelt célja, hogy a magyar lótenyésztés ismét a világ élvonalába tartozzon – mondta a földművelésügyi miniszter szombaton Bábolnán, a bábolnai arablótenyésztés kétszázadik évfordulója alkalmából rendezett kétnapos nemzetközi konferencia megnyitóján.

Fazekas Sándor kiemelte: az agrártárca anyagi és szakmai segítséget ad, hogy minél több színvonalas lovas létesítmény jöjjön létre. 2013-ban 165 millió forinttal, 2014-ben 220 millió, tavaly 107,5 millió, idén pedig 216 millió forinttal támogatják a kiemelt lovas sporteseményeket – ismertette.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Lepényleső
A fazekas maradjon a köcsögjei között,a lótenyésztést hagyja a lovászokra?
Szókrakész
"Fazekas kijelölte a magyar lótenyésztés helyét"

Az istálló.

És mindezt súlyos milliókért.
Szókrakész
Itt már mindenki kapott pénz, külföldi magyarok, magyar kisebbség, cigányok, lovak, disznók, szárnyasok, kutyatenyészet, multik, bankok,...

Remélem lassan mi, hazai magyarok is sorra kerülünk.
human
Ma is hallom ahogy reklámozzák az újnemzeti állami gazdaságot. Turizmusra is építenek. És hát a gyakorlati oktatás, hát az sokkal jobb lesz, mint az eddigi. Meg is mondták, hogy miért. Mert a régi nem volt jó. Hogy miért az nem derült ki. Egyébként ebben igazuk van. Valóban gyenge lehetett több helyen a gyakorlati gazda oktatás, mert nem költöttek rá ők sem. Úgy persze, hogy jobb oktatás lesz majd, hogy majd az új gazdaságba nyomják a lóvét ész nélkül.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.