Megjelent nemrég az OECD felmérése a pénzügyi tudatosságról, a szervezet egészen különböző országokban nézte meg, hogyan tudnak az emberek válaszolni egy viszonylag egyszerű pénzügyi kérdéssorra. A magyarok mindössze 24 százaléka tudta a helyes választ a következő két kérdésre:Száz forintot beteszel egy betéti számlára, évi 2 százalékos fix kamattal (nincs adó, sem kezelési költség). Nem fizetsz be további pénzeket a számlára, és nem is veszel le róla semmit. Mennyi pénz lesz a számlán az első év után, miután megtörtént a kamatfizetés? És mennyi lesz a számlán öt év múlva (feltételezve, hogy az éves kamat 2 százalék marad)?a) 110 forintb) Kevesebb, mint 110 forintc) Több, mint 110 forint. Ha az elsőre azt mondtad, hogy 102, a másodikra pedig, hogy c), akkor gratulálunk! A magyar pénzügyi elitben vagy. Igaz, a legjobban a norvégok és a hollandok teljesítettek a fenti két kérdésben, de ők sem kiemelkedően jól (58, illetve 56 százalékuk válaszolt helyesen), de például Nagy-Britanniában...

Forrás: 444.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
és ez még jobb is mint néhány más fontos dologban elért eredmény
CsipkeRózsa
Ha valaki jól válaszol egy ilyen kérdésre, attól még nincs a pénzügyi elitben.
kamazuka
...és mi van akkor ha nem gondolsz az eléréskori kamatokra de a betéted után havonta a futamidő lejárta előtt kiveszel 200 Ft-ot,mondjuk félidőben hónapról hónapra?

Erre a világon 2-en tudják a választ!
Eladott Ország
Bankbetétek: neked szinte semmi nem marad.
A tranzakciós adó és a kamatadó a jelenlegi alacsony kamatkörnyezettel párosulva egy igen keserű kombót hoz létre: az esetek igen nagy részében kevesebb pénzt viszel haza a bankból, mint amit betettél oda. Kuszaszemék elintézték a bankbetéteket, nincs mit számolni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.