Szüneteltetni kell a részvételünket a PISA-felmérésekben – írja a magát Magyar Szülők Országos Egyesületének nevező szervezet.

"Nemzetközileg is lejáratják a magyar gyerekeket a frissen publikált PISA-teszt eredményei. A pedagógusok sorozatos béremelése és az iskolaigazgatók hatáskörének növelése nem emeli az oktatás színvonalát"

– áll az MSZOE közleményében.

A szervezet szerint az idei "a siker éve volt a pedagógusok érdekvédelmi szervezeteinek. A sorozatos béremelésektől a tanfelügyelet korlátozásáig, a Klik megszüntetésétől az iskolaigazgatók hatáskörének növeléséig mindent elértek, amit akartak." A pedagógusok ugyanakkor ezt egészen másképp látták.

A Magyarországi Szülők Országos Egyesületét vezető – és annak honlapját szerkesztő – Keszei Sándorról korábban azt írta a hvg.hu: szervezetének nincsen kimutatható tagsága, korábban mégis rendszeresen megnyilatkozott az oktatást érintő témákban. Felháborodást okozott például az erkölcstantanárokról szóló, később visszavont, zavaros eszmefuttatása.

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Már többször felháborodtak a szülők, hogy ez a kretén, dilettáns gyülekezet ne képviselje őket.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Edmond Dantes
A PISA tesztből való kilépés csak fél megoldás lenne.Ne járassuk a gyerekeket iskolába,akkor senki nem baszogatná a tanárokat sem,meg pártunkat és kormányunkat sem!!!
bencemacska
@Szókrakész:
Szerinted OV végrehajtja a brüsszeli "parancsokat"? Akkor miért vagyunk a "Brüsszelből irányítottak" között is az utolsók?
Most "fosta a szót" az oktatási államtitkár a Klub Rádióban, de olyan szóképzése van, hogy csak néhány szavát értettem. Annyit értettem meg, hogy mindennek Magyar Bálint az oka.
Azt viszont nem mondta meg, hogy őt ki tanította beszélni?!?!?! (Igaz a riportert sem érdekelte!)
bencemacska
@Edmond Dantes: Vigyázz, mert lehet, hogy még törvénybe iktatják!-:)))
Szókrakész
@bencemacska: Magyarország csak próbababa.
Amit az orbáncék polgárháború kitörése nélkül ránk tudnak erőltetni, aztr vezetik be nyugaton is idővel.
Tehát a nyugatot nyomják le a szintünkre.

Az egész "harcolunk Brüsszel ellen" csak showműsor.
kukac50
Nem kilépni kell,hanem a pedagógusokat meghallgatni a tananyagról és olyan tankönyvből kell tanítani ami megfelel a mai követelménynek, tudják hasznosítani a diákok a minden napi életben a tanultakat. Nem magolni kell értelmetlen anyagot amit Orbán bevezetett! Lássa be a Fidesz,hogy rosszul döntöttek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.