A jövő évi bruttó finanszírozási igény 7844 milliárd forint lesz, amiből 1166 milliárd friss hitelfelvételt jelent, a maradék 6678 milliárd forint a lejár tartozások megújítását szolgálja – jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Barcza György, az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) vezérigazgatója.

A devizában lejáró adósságból 1,7 milliárd euró értékű nemzetközi kibocsátású devizakötvény visszafizetése válik jövőre esedékessé, amihez még mintegy 600 millió euró hitelt is törleszteni kell, és a belföldi devizakötvényekből is mintegy 39 milliárd forintnyi kifut. A lakossági forintkötvényekből 3695 milliárd forint jár le.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Szókrakész
Most kell nagyon odafigyelni a felvett pénzek felhasználására, mert ez már a véghajrája a fidesznek.
Jövőre bukik a fidesz.
Nem 2018-ban.
Az életben soha többet nem fognak pénzt látni, a sitten meg főleg nem.
Azokat a szavakat, hogy bankbetét, megtakarítás, jövedelem, magánvagyon, életjáradék, közügyek, szabadság, emberséges bánásmód, ...törölhetik is a fideszes szótáraikból.
sziha
Akkor miben is erosodik a magyar gazdasag, vitya? Mitol erezzuk magunk kurv@ erosnek, mondd csak? Hogy szakadna ratok az a magas eg, rad, meg a sajat labon allo sleppedre.
aremy
idén szeptembertől eltapsolt és vagy lopott ennyi lóvét a nárcisz kormányunk akkor miért is és kitől kell felvenni hitelt.és arra is kíváncsi lennék hogy hány ezer milliárd államkötvény van a piacon no mert erről is hallgatnak de nagyon.
szaboria1
3 év múlva lesz igazán bajban az ország amikor a rengeteg 5 éves lejáratú állami kötvény valamint a letelepedési kötvény kell vissza fizetni. Ugyanis azoknak még magas a kamata. Ráadásul a letelepedési kötvény utáni jutaléka is a mi terhünkre lett kifizetve. A kötvény vásárló a befizetett összeget kéri vissza kamatostul.
1magyar
Akkor mitől is állunk olyan jól? Olimpia, stadionok, idegen országok segítése? Mi meg fizessük és éljünk havi 28 ezerből?
wagabund
@szaboria1: ha maradnak, akkor megoldják okosba'...ha buknak, akkor kit érdekel? Majd megoldja az új garnitura...amely három hónap után úgyis bukik...a nép meg kórusban követeli: Viktor gyere haza...Viktor gyere haza...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.