A csapokból alig csöpög a víz, zuhanyozni nem nagyon lehet, de még a vécét lehúzni sem – a város lakói pedig eddig Facebook-csoportokban panaszkodtak, hétfőn 10 órára viszont demonstrációt terveznek a helyi víziközmű-szolgáltató székháza elé, bár még nem tudtak megegyezni sem az időpontban, sem abban, hogy egyáltalán utcára akarnak-e vonulni– írja az index.  A Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- Hőszolgáltató Kft. (DVCSH) tavaly év végén megjelentetett egy közleményt, amelyben azt írták, a Nemzeti Fejlesztési Miniszter rendelete értelmében a cég távhőtámogatása „közel nullára csökkent” és „bevezetésre került a negatív távhőtámogatás”, így a cég vesztesége várhatóan 450-480 millió forintosra nő majd, ami „veszélyeztetheti a szolgáltatás folyamatos fenntartását”. Azóta megy a közlemény háború a polgármester és a vállalat között.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nevemnick
Talán szét kellene rúgni a bolgármester, a szolgáltató főnökének és a kurmány sejhaját. Egy biztos, hogy nem az év végén tudatosult bennük, hogy ez így nem lesz jó.
2018-ban meg megint lelkesen mennek szavazni a narancsosokra...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nevemnick
Talán szét kellene rúgni a bolgármester, a szolgáltató főnökének és a kurmány sejhaját. Egy biztos, hogy nem az év végén tudatosult bennük, hogy ez így nem lesz jó.
2018-ban meg megint lelkesen mennek szavazni a narancsosokra...
Szókrakész
A Vasmű akkor mit ad nekik.
Hidegzuhanyt, gőz helyett?
papa.49
@Szókrakész: Már semmit, pedig a lakótelepek fűtése onnan volt...
human
Mocskos nyugati multik akik csak kiviszik a hasznot. Ja nem.
papa.49
@human: Azoknak csak az akkor új acélöntő sor kellett volna végül is elvitték az oroszok..
1magyar
Ha eszük lenne gázkazánokkal minden egyes ház le tudna válni a távhőről Bár víz akkor is kell.
Nessy
Fotelforrradalommal marad minden a régibe!
Szókrakész
@papa.49: Bezárt a Vasmű?
Vagy a gőzt máshová adják el?
lampa laz
"Nemzeti Fejlesztési Miniszter rendelete értelmében a cég távhőtámogatása „közel nullára csökkent” és „bevezetésre került a negatív távhőtámogatás”, így a cég vesztesége várhatóan 450-480 millió forintosra nő majd, ami „veszélyeztetheti a szolgáltatás folyamatos fenntartását”.

Ezekután a pógármester miért a céggel háborúzik, miért nem a sesztàk cimbi asztalát veri, h a lakosság fázik, meg szomjas, meg büdös mert nem tud fürödni?
papa.49
@Szókrakész: Régen az erőmű adta a távhőt, de tudomásom szerint azt kiszervezték, hogy hová azt nem tudom...
Gyuri Géderről
Ne sírjatok kedveskéim! Ezt nevezi Szilárdka rezsicsökkentésnek. Nincs víz, gáz, fűtés, nem kell rezsit fizetni, tehát csökken a rezsi.
De azért tapsikoltatok a fidesznek! Vagy most is tapsikoltok?
Szókrakész
@papa.49: A papírgyárnak kell extra gőz, mióta az új barnapapír csarnokot felhúzta a Hamburger.
A Hankooknak kell a többi?
glorianna
@nusika: Ami azt illeti, a liszt máris jó 20%-kal drágább. Itthon sütök, decemberben sem volt olcsó a jobbacska kenyérliszt, tegnapelőtt szembesültem azzal, hogy a korábban 190-210 Ft között mozgó árak átköltöztek 240-280 Ft-os sávba :(
F_Viktor
Boritekolhato volt, hogy nagy gondok lesznek, mikor orban egyik ejjel mevalmodta a kozmuvek allamositasat.
A sok birka pedig tapsolt es 14-ben ikszelt a multi ellenes propagandanak, s elhitte a rezsicsokkentes meset.
1magyar
Konvektoros fűtés a leggazdaságosabb, legolcsóbb.Nem is értem miért nem mindenütt ez van?
F_Viktor
@1magyar: Arra gondolsz, amivel az utcat futik?
papa.49
@1magyar: Az F Viktor leírta az igazságot a leggazdaságtalanabb fűtési mód a konvektor, gondolj bele a gázláng ami melegíti a belsejét kb. 70 cm út után a szabadba jut, a kb. 200 fokos füstgázzal, nekem is volt a mostani házunkban, de én beszereltem a meleg vízes rendszert, és 1 konvektor napi fogyasztásától kicsivel többel az egész lakás meleg... Amit ott a cikkben leírtak az is ellentmond a fizikának, a legolcsóbb a fűtésed ha egyenletesen egyforma meleg van minden helyiségben, mert ha mondjuk csak az egyik szobát fűtöd a másikat nem akkor az is vesz el hőt a fűtöttől...
1magyar
@papa.49: A radiátoros fűtéssel meg melegíted az összes nem használt helyiséget, ott is megy el az összes falon meleg. Míg a konvektorral csak azt, és gyorsan ahol vagy.
Arról nem beszélve, hogy társasházaknál ki vagy szolgáltatva a szolgáltatónak,az árnak és ha valakik nem fizetnek akkor helyettük is kell fizetned - különben megfagysz.
Konvektort akkor és amikor akarom.
papa.49
@1magyar: Idefigyelj én ezen veled nem vitatkozom, én tanultam valamikor a helyiségek, fűtését, világítását, annak tervezését még a ,,ánti világba,, én most is azt tartom irányadónak, a másik meg amit leírtam a konvektor 1 db. elfogyasztott 12-14 m3 gázt 1/ 24 óra alatt, a gázkazán meg az egész lakást fűti és elfogyaszt kb. ugyanennyit!!!
Te meg csináld úgy ahogy te akarod, engem nem zavar, sőt NEM IS ÉRDEKEL!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.