Súlyosításért fellebbezett az ügyészség a 2015 szeptemberében Röszke külterületén a rendőrsorfalat áttörő migránsokat megrúgó operatőrnő ügyében – közölte a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI érdeklődésére.

László Petrát a Szegedi Járásbíróság január 12-én első fokon garázdaság vétségében mondta ki bűnösnek, és három évre próbára bocsátotta.

Szanka Ferenc szóvivő elmondta, az ügyészség a vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabását kéri a Szegedi Törvényszéktől, illetve annak megállapítását, hogy az operatőr meg akarta rúgni azt a szír fociedzőt, aki gyermekével kezében próbált elszaladni.

Fellebbezett az ügyészség a migránsokat bántalmazó operatőr ügyében

Az elsőfokú ítélet szerint a vádlott szerkesztő munkatársával az N1 TV megbízásából a migrációs válságról készítettek anyagot 2015. szeptember 8-án Röszkén, a Dugonyi úti gyűjtőpontnál. Ekkor az út és a kukoricás között mintegy 1300 migráns tartózkodott, kora délután azonban négyszázan kitörtek a várakozásra kijelölt területről.

A vádlott közvetlenül a rendőrsorfal mögött állva forgatott, amikor egy migráns lendületében nekifutott. Az operatőrnő azonban továbbra is a helyén maradt, és folytatta a munkát. Ezt követően a vádlott a következő férfit jobb lábával, talppal lábszáron rúgta, majd egy futó kislányt is térdmagasságában, jobb lábfejével megrúgott.

Ezután egy gyermekével kezében elszaladni igyekvő férfit egy rendőr próbált visszatartani. Amikor kiszabadult, a vádlott a férfi haladási iránya felé emelte bal lábát, a bíróság álláspontja szerint azt azonban nem lehetett megállapítani, hogy hozzá is ért volna.

A televíziótól még az eset napján elbocsátott operatőr arra hivatkozott, hogy csupán töredékes emlékei vannak, de felháborítónak találta a migránsok viselkedését, lábával pedig csak a rendőri intézkedés alól magukat kivonni akaró embereket próbálta távol tartani magától, csupán védekezett, tettével az egyenruhások munkáját igyekezett segíteni.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyarbakancs
Egy szuvenír ország területén nem rohangálhatnának kétes elemek mint tavaly nyáron.
Nem felrúgni kirúgni kelet volna az országból a hatóságoknak a kétes migránsokat.
Mert valami nomád táborvolt az ország tavaly nyáron.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
babp1982
Aki látja ezt a banyát rúgjon bele a seggébe csak,hogy érezze milyen az! A bíróságnak pedig simán letöltendőt kéne adjon a migráncsok között!
magyarbakancs
Egy szuvenír ország területén nem rohangálhatnának kétes elemek mint tavaly nyáron.
Nem felrúgni kirúgni kelet volna az országból a hatóságoknak a kétes migránsokat.
Mert valami nomád táborvolt az ország tavaly nyáron.
kissé felnőttem
hát azért ujra kéne nézegetni mert éppen a kislány akaratán kivűl botlott Petrrába a
másik képen meg mindha férfiember tette volna a sportedzővel a taszitást nézőpont kérdése ki mit akar látni és elérni. szubjektiv , be lehet magyarázni bébit is a szűzlányba ma semmi sem lehetetlen
Pergető
Szégyenkezhetnek ott a bíróságon! Egy nőnek, egy operatőrnek kellett a hatóságok munkáját elvégezni, mert azok átengedték az erőszakos migráns hadat!
wagabund
..."független pakisztáni szervezet szerint valósággal burjánzik a nők elleni erőszak az ázsiai országban. Médiajelentések szerint 2015-ben több mint 2100 becsületgyilkosságot követtek el."...

ezek beáramlását akarta megakadályozni...
Pergető
A határőrizet és a belügyi szervek feladata lenne, hogy minden egyes migráncsot táborba zárjanak. Mikor kivizsgálják az ügyüket, aki megkapta a státuszt, mehet Merkelhez, a többi meg haza!
papa.49
Ha annyira biztos a dolgában a spiné, ki kell küldeni forgatni oda ahonnan jöttek a menekültek, fogadom annak az országnak a közelébe se merne menni!!!
krumpli
@papa.49: PAPA ne má. Az egyetlen aki akkor védte az országot a betolakodókkal szemben.
Különben meg az ügyészség csak pénzbírságot kér rá, plusszként !!!
Csak hogy a Nyugati, és az Itthoni, Libsi médiának befogják a száját. Hogy mindenki kusshodjon mert mi jogállam vagyunk...
krumpli
Ez a Hűhó csak miattatok van hogy dugóban legyetek, meg hogy a Sorosagymosottként a vérét kívánjátok, lásd előbbi cikkeket erről ...@papa.49:
papa.49
@krumpli: Nem a rendőrökkel a háta mögött legyen bátor, hanem magában, én csupán ennyit írtam, egyébként egy gyereket rugdalni ,még egy férfinak is szégyen nem, hogy egy nőnek, aki állítólag anya is ráadásul!!!
Nem kell mosdatni a spinét amit tett az NEM EMBERHEZ MÉLTÓ, amit most magyaráz az MÁR CSAK MOSAKODÁS, mert ha ő úgy érzi helyesen cselekedett, akkor vállalja emelt fővel az érte járó büntit is, oszt. jónapot!!!
papa.49
@krumpli: Szerinted nekem mi közöm a Soroshoz engem nem taníttatott mint egyes mai vezetőket, mert az én szüleim a rokonságom ,,osztályidegen,, volt, nem úgy mint a hazugovicsé, vagy a rettentő setét kovácsé, vagy a csornai közt. elnöké!!!
De megsúgom neked én így is ember lettem, embereb mint ez a gyáva luvnya!!!
sokanvagyunk
Az ügyészség meg a bíróság a jog fegyverét csak ott forgathassa, ahol jogrend van. - Akkor és ott a törvény nyomait sem és azok betartását/betartatását sem látom. Ha ez az eset egy kijelölt határátkelőn a szokásos ellenőrzésen átesett emberekkel történik meg, majd akkor!
krumpli
@papa.49: Csak itt a Propin legalább 10-en megfenyegettétek halálosan !!!
Pedig csak nyüzige vén fosok vagyunk !!! Akik azon élvezkedünk hogy talán a billentyünkön keresztűl megváltjuk a világot... Pedig nem. Quadkopter kölyök szerintem ki is nyírná...
Csodálkozol hogy fél, amikor a demokrácia ' Hősei ' a halálát akarják...
papa.49
@krumpli: Én nem fenyegettem ,sőt nem is fenyegetem NEM AZ ÉN KOMPETENCIÁM arra ott van a törvény, a bíróság, az ítélje meg mennyit ér a cselekménye, én csupán mint embert, mint nő, mint anyát ítélem el, és ezen semmit nem változtat senki más véleménye!!!
krumpli
@papa.49: Mondjuk a 'Régi Propisok' tényleg nem nyilvánultak meg így... Már mint halálos fenyegetéssel . De az ifjabbak azonnal kinyírnák.. Ezzel megkövetlek ! :)
krumpli
Különben meg le vagytok ragadva... a rugáson... Az egész ott kezdődött hogy Illegális Határátlépők... Ehhez kérnék véleményt, amely elmagyarázza hogyan rohangálhattak az Ország területén.. Amelynek ok-okozata volt ami történt... Fogadjunk senki sem hibáztatja a Határvédőket, vagy mi, f@szom volt akkor a nevük, sem a Rendőröket !!! Vajon miért !?
A videóval meglett a Préda számotokra... Azóta mással nem is foglalkoztok !
Tehát miért is nem az Ország határvédelmi szerveinek a hibája hogy idáig jutottunk ?!
Eladott Ország
"Tehát a magyar Országgyűlés alelnöke szerint gyerekek felrúgása olyannyira bagatell, szóra sem érdemes cselekedet, hogy az én kurva libsi anyám picsája. Pódiumra szólítani ezt a kultúrember számára vállalhatatlan lényt, piedesztálra emelni egy édesanyaként gyereket rugdosó némbert, mindent elmond ennek a nemzeti jobboldanak az értékrendjéről. Ha a fél világ megbotránkozik rajtunk miatta, tüntessük ki! Hát hiszen valójában hős nemzetvédő ő, aki saját testi épségét is kockára tette a haza védelméért. Ennél betegebb jobboldaliságot elképzelni sem tudok. És hogy a filmet is hozzuk összefüggésbe László Petrával: hogy áll össze ezen a beteg jobboldalon a fejekben (tisztelet az egészséges kivételeknek), hogy miközben a kormány egy diktatúráról készült filmet támogat, amelynek tematikája szervesen kapcsolódik az 1956-­os menekültekhez, gyűlöletkampányt folytat a jelenkor menekültjei ellen, akiket kollektíven bűnözőkként állít be? A kérdés költői volt, még László Petrától sem várok rá választ. Tőle főleg nem."
teuton
@krumpli: Az olvasas es ertelmezes nem az erösseged, ezt mar a korabbi hsz-eidben bebizonyitottad. Szoval NEM illegalisokrol volt szo, hanem a tabor lakoirol. Es ha a tovabbi sorsukat követned es olvasni tudnal, akkor a hirekböl kiderül, hogy mas orszagokban elismert menekültek lettek. tehat nem illegalisak, hanem jogosultak a menekült statuszra es az szemelyazonossaguk is le lett ellenörizve. A felrugott ferfi fociedzöi allast kapott Spanyolorszagban...
krumpli
@teuton: Ó JaaJJ Teuton, te úgy vagy hülyegyerek ahogy vagy, valami-ki buta gimnazista aki csak ide jár nyafogi a nagyok közé... Szánalom Quadkopter mellé...Sorollak !! remélem az Igazi propisok is téged mellé.. :P
teuton
@krumpli: Es ennek a szemelyeskedeö, sertegetö, primitiv böffenesnek mi köze a cikkhez? Mert en ahhoz, ill. a te velemenyedhez szoltam, tenyeket megemlitve. Neked a tenyek mellözese nelkül csak mocskolodasra telik, biztosan ezert fizetnek. Egyebkent az unokam 23 eves, de szertenek ,eg1x gimnazista lenni. Ha viszont merned vallalni a neved es arcod, akkor fentebb irogatnal, ugy mint en teszem, csakhogy ehhez nincs pofad. ha pedig nem tetszik neked a propeller, mehetsz a 888-ra vagy PS-re, ott a hasonszörü birkak között jol erezhetned magad es tucatjaval gyüjthetned a lajkokat.
krumpli
@teuton: A Stílus, Az Ember Maga !!! Buta vagy, nem lennék büszke rá hogy porontyom is van !
krumpli
@teuton: " Ha viszont merned vallalni a neved es arcod, akkor fentebb irogatnal, ugy mint en teszem, csakhogy ehhez nincs pofad."
Miért ne lenne Arcom, és címem, és nevem hozzá : Ti fostok az igazságtól !!! :D :P
FACEBOOK : Szánóczky Zsolt Komló. szül 1971. Júl. 28
Kiváncsi vagyok rád... Libsi Hehe !!!
krumpli
@teuton: Ráadásul kintről hirdeted az igét ! A Magyar nyelv megcsúfolásával ! Nem ég le a pofád hogy beleszólsz abba ami itthon történik !!!???
teuton
@krumpli: ugy latom, nem csak intelligenciat kellene tanulnod, hanem a magyar helyesirast is... Ha nem tudnad, a magyarban nem nagybetükkel irjak a föneveket, csak a szemely es orszag- /helysegneveket... Egyebkent te meg mit pofazol bele külföldi orszagok (USA, Nemetorszag, Ukrajna, oroszorszag, stb.) ügyeibe? Te mondod meg, hogy melyik magyar szolhat bele a magyar ügyekbe? Ezt hivjak szetrinted demokracianak? Egyebkent pedig a velemenymondas az nem mocskolodas es gyülöletbeszed, ami büntetendö, de ezt is megtanulod majd, ha zsebremegy. De nalatok otthon biztosan ez a nyelvezet modi...
krumpli
@papa.49: Bár csak néha vagyunk egy hullámhosszon, de tisztellek.. Örülnék ha bejelölnél a facen..
krumpli
@papa.49: Pedig egész jó. Nem kell szeretni senkit. Csak tudsz arról akiről.. És azokról is akiket már rég elfelejtettét... Hidd el tényleg jó.. :-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.