Északkeleten, északon többnyire borult idő lesz, másutt rövid időszakokra kisüthet a nap.

Keleten, északkeleten várható ismétlődő jelleggel eső, főként az Északi-középhegység területén még eleinte ónos eső is hullhat, a dél. A déli, délnyugati szél megélénkül, a Dél-Dunántúlon meg is erősödik. Az éjszaka képződött köd kisebb körzetek kivételével fokozatosan megszűnik.

A csúcshőmérséklet többnyire 4 és 11, északkeleten 0 és +3 fok között várható. Késő estére 0 és +6 fok közé hűl le a levegő.

Figyelmeztetés!

A Dunántúl nyugati és északi részén, Dunántúli-középhegységben, Balaton térségében, az Északi-középhegység tájain, az Alföld északi peremén több helyen várható sűrű köd. A látástávolság napközben is helyenként 100-200 méter alatt maradhat.

Nyugaton eleinte fagypont alatt alakul a hőmérséklet, így ott ónos szitálásra is számítani lehet helyenként. Az északnyugati határvidéken esetleg ónos eső is lehetséges. Napközben várhatóan itt is lassan fagypont fölé emelkedik általában a hőmérséklet. Legtovább az Alpokalján, Sopron környékén maradhat fagypont körüli, kevéssel az alatti a hőmérséklet.

Az északkeletre fokozatosan visszaszoruló csapadék ónos jellege fokozatosan megszűnik, de Borsod-Abaúj-Zemplén megye északi részén még az eső, eleinte havas eső mellett fagypont körüli hőmérséklet mellett néhol ónos eső is lehetséges.

(met.hu)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
""Lassan múlik a köd.""--a fidesz-fanok agyán? Nagyon lassan. Szinte észrevehetetlenül.
Nem is lehet tapasztalni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.