Megjelent a "Miből élünk? – A háztartások pénzügyei" című kiadvány, ami nevével ellentétben nem a jövedelemről szól, hanem a vagyonunk méretéről.

A Központi Statisztikai Hivatal által közzétett felmérés az első vagyonról szóló országos felmérés Magyarországon, az eurózónában már 2006 óta végeznek hasonlókat.

Szegényebbek lettünk, mint a szlovákok

Az összehasonlításból rögtön kiderül, hogy a magyarok iszonyatosan csórók az európai átlaghoz képest, de a szlovákoknál is szegényebbek vagyunk: Magyarországon 15,7 millió forint jut egy háztartásra, ez éppen a 22,7 százaléka az eurózóna átlagháztartásai nettó vagyonának. 440 százalékot kellene gyarapodnunk, hogy beérjük az európai átlagot.

Azok a magyarok, akik beférnének a leggazdagabb tíz százalékba, az eurózónában éppen hogy kikecmeregnének a legszegényebb negyven százalékból. A szlovák átlagháztartások 30 százalékkal gazdagabbak a magyaroknál, a lengyelek majdnem kétszer.

A vagyon szerinti egyenlőtlenség sokkal nagyobb, mint a jövedelem szerinti. Ez így van az egész EU-ban, és logikus is, hiszen a vagyontárgyak önmagukban is hajtanak hasznot. Most már tudjuk, hogy ez Magyarországon is így van: míg a felső húsz százalék az összes vagyon 62 százalékát birtokolja, addig az összes jövedelemnek csak a 37,5 százalékát keresik meg.

(444)

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Edmond Dantes
Ezek a felmérés készítők nem nézik a "Magyarország erősödik"reklámokat,amelyeket a pártunk és kormányunk pénzel a mi pénzünkből,minden tv csatornán,minimum óránként.Szerénység,visszafogottság, boldog emberek.Elég gyakran járok Szlovákiába,érdekes,ott ilyen reklámokat nem látok.Sajnálom is szegény szlovákokat,hogy őket nem öntheti el óránként a boldogság,gondolom ezért is járnak át egyre többen vásárolni hozzánk a szar eurójukkal.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Béla333
@ágimami: 15.59
Szerintem rosszul gondolod. Azért mert eddig kormányon levő pártok és a politikusaik valóban a saját zseb tömködésével voltak csak elfoglalva, talán még nem ilyen az egész ország.
Léteznek olyan programok, amelyek megvalósulásuk esetén meggátolják a politikusi lopkodásokat, még ha akarnák is!
Az hogy ilyen programról nem tudsz, az lehet a te hibád, de lehet hogy az adott pártok hibája!
Ki tudja?!
ágimami
@Béla333: Nem azt állítom, hogy ilyen az egész ország, programokról is hallottam, csak KONKRÉT pártokról nem, akik meg is tudnák valósítani őket. Ez lehet, hogy tényleg az ő hibájuk, de nagyon itt lenne az ideje, hogy történjen már valami.
Béla333
@ágimami: 16.06
Csakhogy ahhoz, hogy egy párt meg tudja valósítani az elképzelését, ahhoz ebben a fene nagy demokráciában támogatottságra van szükségük, különben nem megy! Hiába van jó elképzelésük, ha csak (mondjuk) 5% a támogatottsága!
A lopkodósoknak meg 10-20-30%!
Erre (is) mondják, hogy minden ország olyan kormánnyal, olyan politikai garnitúrával rendelkezik, amilyet meg is érdemel!
ágimami
@Béla333: Hát ahogy elnézem, nem mostanában lesz ebben a fene nagy demokráciában olyan párt, aki ezt meg tudná valósítani, tehát úgy néz ki, hogy ezt érdemeljük???
Szomorú vagyok!!!
Béla333
@ágimami: 16.18
Senki nem fog tudni a helyzeten változtatni, csak mi magunk!
De ha nekünk így is jó, akkor legalább dúdoljuk Zorán dalát:

www.youtube.com/watch?v=99OcgoLKCsw
Borsodi
Csak annyit mondok mikor huszon éves voltam Lengyelországba nyaraltam tiz ezer forintból egy hétig szállodában laktam,Forint jobb volt mint a zlotyi,Szlovákoktól is százszor jobban éltünk.Most meg koldusok lettünk hozzájuk képest,erről ki tehet? Kádár,esetleg Gyurcsány mert Orbán biztos nem,hiszen egyre jobban élünk hála neki . .Az egyre még nem tudjuk hol van?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.