Egy illegálisan beszerelt üzemanyagtartály lehetett a januárban Verona mellett balesetet szenvedett buszban – értesült az Origo.

Egy szakértő vetette fel az Origónak, hogy nagyon gyorsan keletkezett tűz a balesetet szenvedett járművön, a lap értesülése szerint egy utólag, vélelmezhetően illegálisan beszerelt üzemanyagtartály repedhetett meg, és az ütközéskor keletkezett nagy nyomás és hő miatt lobbant lángra az üzemanyag.

A cikk szerint a gyakorlat lényege, hogy itthon olcsóbban tankolnak a buszosok a külföldi árakhoz képest (bár ez egyre inkább kezd eltűnni, ahogy az árak kezdenek az európai szinthez igazodni), de akkor is alkalmazzák, ha a cégnek kedvezménye van nagyobb tételű vásárlásra valamely olajtársaságnál.

A tartály azonban megváltoztatja a gépjármű statikáját, emiatt újra kell vizsgáztatni, a fékeket újra be kell állíttatni.

Ilyen tartályt engedéllyel be lehet szerelni utólag, az Origo azonban úgy értesült, hogy erre nem volt engedélye a 16 halálos áldozatot követelő veronai buszbaleset járművét működtető cégnek. 

A lap megkereste a cégvezetőt, aki nem kívánt nyilatkozni, a rendőrség pedig a nyomozás érdekeire való hivatkozással állt el a válaszadástól.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
@Mirabilis: Szerintem is egy pottartalyt az olasz helyszinelok azonnal megtalaltak volna.
Bar annak a magyarazatat nem tudom, amit egy szemtanu diak a baleset masnapjan allitott, hogy a tuz a busz elejeben keletkezett.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
F_Viktor
@papa.49: A PB taftalynak is lenne nyoma, nem parolog el a tuzben ;-)
quadrocopter
Melyik biztosító keveri a szart érdekei szerint?
papa.49
@F_Viktor: Abban a tűzben biztosan nyom nélkül elég, hiszen a karosszéria acél elemei is szinte teljesen megsemmisültek...Ne háztartási palackra gondolj , csak kemping palackra, láttam ilyet egyszer felrobbanni, utána égni, hát nem volt semmi...
nezelodo
A nagyon szomorú történetben én arra gondoltam, hogy az alsó tárolóban lennie kellett valamilyen hevesen égő anyagnak mert a gázolaj nem szokott robbanva begyulladni normál körülmények között... persze, hogy találgatnak, különösen az áldozatok hozzátartozói szeretnék tudni mi történt.
papa.49
@F_Viktor: Most nagy méla kussban van a tulaj, nem érdekes kissé ez is???
papa.49
@nezelodo: Igazat tudok adni neked, láttam kombájn tankját begyulladni, és kiégni, a gázolaj nem ég olyan hevesen mint a videón látható!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.