A Republikon Intézet legújabb felmérése alapján a pártelnökök versenyét Szél Bernadett, az LMP társelnöke, valamint Orbán Viktor kormányfő vezetik – mindkét említett politikusnak viszonylag magas, 46 százalékos a kedveltsége, azaz a válaszadók 46 százaléka mondta azt, hogy kifejezetten kedveli vagy kedveli az adott politikust.

A két politikus között különbség ugyanakkor az elkötelezett támogatók aránya: míg Szél Bernadettről a válaszadók csupán 5 százaléka mondta, hogy kifejezetten kedveli, addig ez az arány Orbán Viktor esetében 15 százalék.

A pártelnökök rangsorában Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke áll a harmadik helyen, nem sokkal lemaradva az előbb említett két politikustól: a PM társelnökéről a válaszadók 37 százalékának van pozitív véleménye. A Jobbik, az MSZP, az Együtt, valamint az MLP elnökeinek kedveltsége nagyjából azonos, a megkérdezettek körülbelül egyharmada nyilatkozott úgy, hogy az említett pártok vezetőit kedvelik, vagy kifejezetten kedvelik.

A vizsgált politikusok közül egyértelműen Gyurcsány Ferencet kedvelik a legkevésbé: a DK vezetőjéről a válaszadók csupán egyötöde mondott pozitív véleményt. A pártok közötti verseny állóvizét Botka László kavarhatja fel az adatok alapján. Ugyan a jelenleg ismert miniszterelnök jelöltek versenyét hajszál híján Orbán Viktor vezeti, Botka László is igen népszerű a választók körében.

A jelenlegi kormányfőt a megkérdezettek 46 százaléka kedveli, vagy kifejezetten kedveli, Botka Lászlóról, a válaszadók 44, Vona Gáborról a válaszadók 31 százalékának van pozitív véleménye. Azt láthatjuk tehát, hogy a miniszterelnök-jelöltek népszerűségének versenyében nem annyira Vona Gábor, hanem jóval inkább Botka László tud a miniszterelnök kihívója lenni.

Az eredményekből úgy tűnik, hogy Botka László lehet a legalkalmasabb jelölt arra, hogy megszólítsa a pártpreferenciával nem rendelkezőket, mivel neki jóval magasabb a kedveltsége (44 százalék) az említett csoportban, mint akár Orbán Viktornak (29 százalék), akár Vona Gábornak (26 százalék).

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Széll Bernadett jó miniszterelnök jelölt lesz!
Okos, értelmes, becsületes!
Szurkolok neki!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
JAJMÁR
De ha már a kissé megosztódott tömeget az ellenoldalon egybetereljük, hohó, na, ki is a népszerűbb?
Lepényleső
A bán vezet. E kis országot orránál fogva?
spu00
@JAJMÁR: Olyan gazdasági szakemberek ,akik folytatni tudják az eddig tett gazdaság élénkítő tevékenységet.T.i eddig egyetlen ellenzéki körből származó közgazdasági szakember sem jelentkezett, aki az elmúlt 6 év eredményeit produkálni tudta volna.Kritikusok vannak, csak ez a kritikában beteljesült náluk. Példa erre a Róna Péter nemzetközi hírű közgazdász elhiresült mondata, " Orbánék olyant tettek, ami egyetlen tankönyvben sincs leírva ", ez igaz, de olyan eredményeket értek el, ami a nemzetközi pénzvilág elismerését vonta maga után.
Remélem érti.
coni
A PM és a MOMA azt nyilatkozta, hogy a 4 párt (+MSZP, DK) megállapodott abban, hogy előválasztással döntsék el, hogy kit akarnak az emberek valójában a 106 képviselői helyre és ME-nek, ami valóban tisztességesebb mint közvéleménykutatással felmérni, mert azok azt mutatják amit a megbízó kér. Botka úgy rugta fel, hogy se írásban, se szóban nem jelezte, hogy miért nem vesz részt az MSZP a hónapok óta tartó tárgyalások véghajrájában.
Mivel az MSZP támogatottsága önmagában nagyon kicsi mert az emberek szerint az ő hibájuk a 2x2/3, csak akkor lesz kormányváltás ha ez emberek az MSZP nélküli demokratikus ellenzéki összefogásra szavaznak. Botka az MSZP-t is megosztja, hiszen nem ő lett a választmányi elnök, hiába mondta, hogy így nem válalja a ME jelöltséget, csak elvállalta úgy hogy az MSZP sem támogatja csak részben.
Szerintem Bokros, Karácsony, Szél, Hadházy sokkal hitelesebb mint Botka aki visszafelé mutogat olyan MSZP-s döntésekre amit ő is megszavazott mint képviselő, de Botka retteg az előválasztástól mert tudja, hogy utolsóként végezne.
JAJMÁR
@spu00: Ja, értem! Oligarchák mind!
Tényleg nincs tankönyvben leírva, még! De majd le lesz, mint példa egy ország teljes szétzüllesztésére.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél