Ál-melegrandioldal, gyalázkodó plakátok – durvulni látszik az időközi választás előtti korteskedés Zuglóban – olvasható a hvg.hu cikkében.

A Civilzugló Egyesület elnöke feljelentést tett, mert az egyesület és az Együtt közös jelöltjének, Drevenka Monikának munkahelyét, egy patikát gyalázkodó plakátok leptek el. Az egyesületi elnök, Várnai László emellett azért is feljelentést tett, mert valaki az ő arcképének felhasználásával egy melegrandi-szervező oldalt is elindított.

Zuglóban a tavaly furcsa körülmények között eltűnt Sápi Attila szocialista képviselő – akit a NAV is keres –  megüresedett helyére időközi választást írtak ki, a poszt megszerzésével akár többséget is el lehet érni a PM-es Karácsony Gergely vezette kerületi önkormányzatnál, ahol jelenleg 9-9 az ellenzéki és kormányoldali képviselők aránya. Az időközi választás áprilisban lesz, a Fidesz Szatmáryné Jähl Angélát, az MSZP a PM-mel, a DK-val és az Összefogás Zuglóért Egyesülettel közös jelöltet, Bitskey Bencét indítja, a harmadik jelölt pedig Drevenka Monika, aki mögött az Együtt, a Civlizugló Egyesület és talán az LMP áll.

A Civilzugló vezetője szerint az MSZP megüzente nekik, hogy a baloldaltól veszik el a szavazatokat a saját jelöltjükkel, a szocialisták üzelmei mögött a helyi erős ember Tóth Csaba állhat. 

Tóth a hvg.hu-nak elmondta, Várnai csak a saját zavaros dolgairól akarja elterelni a figyelmet, illetve nagyobb publicitást akar szerezni.

A cikk szerint Tóth Csaba érintett volt a vasi MSZP-szervezet fantomtagokkal való feltöltésében, eljárás is indult ellene, ám végül eltűntek a bizonyítékként szolgáló jegyzőkönyvek. Tóthot Leisztinger Tamás embereének tartják.

Várnai LMP-s volt, akit a pártja kizárt 2015-ben, mert állítólag megverte a feleségét. Várnai szerint csak felfüggesztették a párttagságát, ami érthetetlen okból két hónappal később meg is szűnt, feleségét pedig nem verte meg, csak lökdösődés volt köztük a gyermek elhelyezése miatt. A rendőrség is kiszállt, pénzbüntetést kapott a képviselő, akinek mandátumát a zuglói közgyűlés két hétre fel is függesztett.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.