Hiába fizette a járulékokat hosszú évtizedeken át, Demjén Ferenc döbbenetesen kevés nyugdíjat kap. Szerinte egész egyszerűen lenyúlták a zenésznyugdíjakat. Hiába fizette a járulékokat hosszú évtizedeken át, Demjén Ferenc döbbenetesen kevés nyugdíjat kap. Szerinte egész egyszerűen lenyúlták a zenésznyugdíjakat. A 131 ezer forintos magyarországi férfiátlagnyugdíj felét sem éri el a Kossuth-díjas Demjén Ferenc juttatásának összege. "Havonta 48 500 forint nyugdíjat kapok" – mondta az énekes-dalszerző, aki pontosan 20 ezer forinttal kap többet az öregségi minimumnál. "Én ma is dolgozom, anyagi háttérrel is rendelkezem, de mindig, amikor az utalást a számlámon meglátom, azokra a korombeliekre gondolok, akik hasonlóan jártak, és most szociális juttatásokra szorulnak, hogy ebből a pénzből valahogy, nagyon szegényesen megéljenek" – magyarázta Demjén Ferenc a Blikknek. "Nagyon bánt, hogy azok, akik egykor az életüket tették fel arra, hogy másoknak a muzsikálással örömet szerezzenek, ma...

Forrás: nlcafe.hu
Feltöltő: karma1
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Nemcsak Rozsival b@szik ki az allam: hajszalpontosan ennyi nyugdijat kap az enektanarno baratnom is, aki eloadomuveszkent is dolgozott, es hiaba fizette be a kotelezo nyugdijjarulekot, nem kaphat tobbet. (Eredetileg az ugyintezo holgy azt mondta a baratnomnek, hogy ez az elso kifizetett nyugdij csak eloleg, szerinte kb. 80-90 ezer korul lesz a nyugdija. Hat nem lett: 48 500. 63 evesen. 45 ev munkaviszonnyal. Meg a kurva anyjat annak, aki ezt igy hatarozta meg).

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.