Titkos szavazással választ a nap folyamán köztársasági elnököt a magyar Országgyűlés. Az első körben 175 képviselő szavazott, ebből Áder Jánosra 131-en, Majtényi Lászlóra pedig 44-en szavaztak. Bár eredményes volt a szavazás, de nem sikerült a kétharmad, ehhez 133 voks kellett volna.

A második körben egyszerű többség dönt, vagyis az nyer, aki a legtöbb szavazatot kapja. Az új szavazásra 40 perc áll a képviselők rendelkezésre. Kövér László 80 perces szünetet rendelt el.

A szavazás előtt 15-15 percben szólaltak fel a jelöltek.

Majtényi László többek között arról beszélt, hogy mindnyájunknak jobb intézmények, mint emberek uralma alatt élni, Áder János pedig behatárolt külpolitikai mozgásterét emlegette, de kiemelte az ennek ellenére felmutatott eredményeket, például a szerbiai magyarok kollektív bűnösségének eltörlését.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
Remélem nem is lesz meg a káderjaninak a 2/3!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
picike1
ha valaki vallásos akkor felismeri illetve kiismeri magát aszavak között "mindnyájunknak jobb intézmények, mint emberek uralma alatt élni." ez utal a vallások kiterjesztésére , ebből nem hiszem sokan kértek mert ez bizony Isten uralmára utal ,ami a "sharia "törvénye én inkább élek élnék az emberi hatalom alatt a földön !! @nyanya001: az emeri hatalom az ma van többit nem nehéz kitalálni!!
verőce21
Miután lezajlott egy érvényes és eredményes országgyűlési szavazás, reméljük, a megválasztott Áder ugyanolyan sikerekkel tudja képviselni a törvényességet Magyarországon, mint eddig.
Sikeres második periódust kívánunk neki, hogy ezt az államfői küldetését is teljesítse. Egyenes testtartással, a baloldali képviselők érdekeit is szolgálva.
dr. prédikátor
@dr. prédikátor: sAJNOS!!! MEGINT A KÁDERJANI LETT A NEMLÉTEZŐ KÖZTÁRSASÁG ELNÖKE!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.