Elkezdődött a parlament ülése melyen titkos szavazással választják meg Magyarország következő köztársasági elnökét. A két jelölt, a Fidesz-KDNP által ajánlott jelenlegi államfő, Áder János és a Jobbik kivételével az ellenzéki pártok által támogatott Majtényi László volt ombudsman, az Eötvös Károly Intézet elnöke. Mindketten 15 perces időkeretben szólhattak a képviselőkhöz.

Kövér László elsőként Majtény Lászlónak adta meg a szót.

Majd ezt követően, a jelenlegi köztársasági elnök állhatott fel a pulpitusra.

Megtisztelő számára, hogy ismét jelölték, és megköszöni Majtényi Lászlónak, hogy vállalta a megmérettetést. Külpolitikai mozgástere determinált volt ugyan, de mégis úgy tekintett a diplomáciai találkozóra, mint a nemzetek közötti megbékélés lehetőségére. Példaként Tomislav Nikolić szerb elnökkel a magyarok kollektív bűnösségével kapcsolatos tárgyalásait és annak eredményét, az 1945-ös elmarasztaló határozat hatályon kívül helyezését említette.

Ezt követően arról szólt, hogy az élet központi kérdéséve akarta tenni a teljesítményt, de nem csak a tudósokét vagy sportolókét, hanem azokét, akik úgymond névtelenül állnak helyt a hétköznapokban. Elnöki munkájának kiemelt témája a jövő generációjának sorskérdései.

Számos helyen felszólalt a klímaváltozás kérdésében, és politikai és kormányzati nemtörődömséget tapasztalt mindenhol.

Köszöni a képviselőknek, hogy a párizsi klímacsúcsot követően hazánk az EU-ban először ratifikálta a dokumentumot.

A köztársasági elnököt kétharmados többséggel lehet megválasztani az első körben, ha ez eredménytelen, akkor egy újabb szavazás során egyszerű többség dönt. A képviselők a folyosón vehetik át a szavazólapokat és az ott elhelyezett fülkékben kell kitölteniük. A szavazatok leadására 40 perc áll rendelkezésre. Kövér László elrendelte a szünetet, amely 80 percig tart – írja összefoglalójában az atv.hu.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Áder semmitmondó beszédet tartott!!! A hazai viszonyokról, a magyar embereket érintő államfői teendőkről semmit nem mondott.
"Példaként Tomislav Nikolić szerb elnökkel a magyarok kollektív bűnösségével kapcsolatos tárgyalásait és annak eredményét, az 1945-ös elmarasztaló határozat hatályon kívül helyezését említette."
A cseheknél-szlovákoknál ugyanezt miért nem tudta mind a mai napig elérni???

Majtényi hatalmas beszédet tartott. Százszor értelmesebbet, érthetőbbet, a magyar embereket közvetlenül érintő államfői teendőkről beszélt. Gratulálni lehet érte.
Persze a szavazógépezet nyilván Áderra fog szavazi.

Talán érdemes lett volna a két jelöltet egy tv beszélgetés keretében az ország nyilvánosságának megismerni, esetleg ezt követően az emberek is véleményt mondhattak volna egy internetes szavazás keretében. (Áder talán vállalta volna ezt a beszélgetést)
aremy
káder az hogy te hol szólaltál fel a klíma miatt az édes kevés mert itthon a paks miatt nem lehetett hallani a szavad és ha a majtényi az asztalra köpött ami azért érdekes mert az asztal közelébe sem engedtétek míg ez a náci kormány az asztalra és a nép fejére SZARIK!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.