Úgy látszik, az ír ünnep egyre népszerűbb a fővárosiak körében.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint komoly forgalomkorlátozásra kell számítani vasárnap, a budapesti Szent Patrik napi felvonuláson.

Lezárják fél Budapestet a Szent Patrik-napi felvonulás miatt

Egyébként hivatalosan ma, azaz pénteken ünnepeljük Szent Patrik napját, de az éves vonulás, amit az Ír-Magyar Üzleti Kör Egyesület hetedik alkalommal szervez meg, vasárnap délután indul a Szabadság térről. A korlátozások az V., VI. és a VII. kerületet érintik.

Vasárnap időszakosan és szakaszosan lezárásra kerül 13 órától 17 óráig a Szabadság tér – Bank utca – Hercegprímás utca – Szent István tér – Bajcsy-Zsilinszky út – Andrássy út – Nagymező utca – Dob utca – Akácfa utca útvonal.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wpym
Remelem meghivtak a leanyfalui gazolot is, sot az azeri baltas gyilkost is erre a magyar szemmel nezve teljesen felesleges tortenetre.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eszegfu
@Szókrakész: Bizony... lehetett volna óhajunk számára parancs!:))
human
Ez egy magánrendezvény és ez így rendben is van. Igazából nem is ezt bírálom mikor kibújik belőlem a konzervatív énem. Nekem az intézményesült Valentin napból, Halloweenből van elegem. Minek importálunk ilyen szarságokat? Van nekünk húsvétunk és sok más népi hagyományunk. Sajnos ezek valóban ellaposodtak. Jó lenne őket feléleszteni és trendivé tenni.
Szókrakész
@human: Nekem az intézményesült Valentin napból, Halloweenből van elegem.
Az már business kategória lett.
A pénzről szólnak.
elnyomott
Mi közünk van nekünk ehhez az ünnephez?
Semmi más, csak ürügy bepiálni és randalírozni. :-(
human
@Szókrakész: Ahogy a húsvét is. Legalábbis gyerekkoromban idővel már pénz is járt a tojáshoz. Egy gyereknek nincs ilyenre igénye, de megteremtették hozzá az igényt.Valaki elkezdte adni és szerves részévé vált a locsolásnak. Persze, hogy én is megszoktam, hisz lett lóvé amiből vettem walkmant vagy valami más hülyeséget. Így felnőtt fejjel jön rá az ember, hogy így viszont a valódi húsvéti élmény veszett el. Sokkal többet ér, ha bár ügyetlenül festett, de mégis csak saját kezűleg készült tojásokat kapunk. Talán a lányok is jobban megélnék ezt az ünnepet.
human
@elnyomott: Szerencsére ehhez nekünk még nincs közünk, hanem a "Ír-Magyar Üzleti Kör Egyesület"-nek van hozzá köze. Gondlom néhány cég ahol ír érdekeltség van, a vezetők írek ott gondolták, hogy évente ide hozzák hagyományos felvonulásukat. Így nem kell haza menni érte.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél