Egy friss közvélemény-kutatás eredménye szerint.

A Vasárnapi Hírek megbízásából készített az egészségügy témájában reprezentatív közvélemény-kutatást a Publicus Intézet. 

A felmérés szerint a magyar lakosság nagy része lesújtó véleménnyel van az egészségügy jelenlegi állapotáról, és többek szerint az utóbbi években is érzékelhető volt a fokozatos leromlás – olvasható az Index cikkében.

A kutatás főbb megállapításai ezek:

- Tízből heten elégedetlenek az állami egészségüggyel

- A megkérdezettek kétharmada szerint az állami egészségügyben tapasztalt állapotok az utóbbi években romlottak

- A válaszadók fele az elmúlt években fizetett hálapénzt, akár azért is, hogy megkerülje a várólistát

Pártpreferencia szerint a következő eredmények jöttek ki a felmérésben:

- A bizonytalan szavazók 78 százaléka elégedetlen a helyzettel

- A Fidesz-szavazók 49 százalékának nem tetszik, amit lát az egészségügyben

- Leginkább az MSZP- és a Jobbik-szimpatizánsok szerint romlott a helyzet az elmúlt években.

A megkérdezettek 56 százaléka szerint az Orbán-kormány felelős a kialakult helyzetéről – fél évvel ezelőtt egy másik felmérésen még csak 52 százalék válaszolt így.

"11 százalék gondolja úgy, hogy pénzhiány miatt olyan ma a magyar egészségügy, amilyen, és a megkérdezettek csupán 7 százaléka szerint a korábbi kormányoké a felelősség" – olvasható a cikkben.

A teljes felmérést ezen a linken lehet megnézni.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kukac50
Rengeteg pénzt nem adtak oda a kórházak működésére,az most már tetőzött 7 év alatt az sok pénz. Csak a stadionoknál tudnak ellopni sok pénzt ezért nem a kórházakra költenek Van olyan kórház ahol van új műtő de az ablakon besüvít a szél ,a kórtermek meg még a XIX,századiak. A gépek már a kilencvenes években is idejét múltak voltak. Ezzel szembe!
A határon túli vállalkozásoknak adnak vállalkozásonként 5 millió forintot, addig a határon belüli kisvállalkozásoknak 3 millióra kell emelni a törzstőkét,az itthoniak nem érnek annyit mint a határon túliak?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nusika
@1magyar: ...a Kossuth rádióban most hallottam, hogy tartós élelmiszert gyűjtenek a szegényeknek. Ez mind jó értelmes dolog, hogy ezekre is figyelnek!! ...de miért nincs ez fordítva, hogy a kormány segítse a szegényeket és a papok gyűjtsenek a focipályákra és a kisvasútra !!!
bencemacska
@Borsodi: tegnap, 17:17
Nem kell befeküdni, elég beteget látogatni, vagy vizsgálatra menni!
Eladott Ország
@coni: A bejelentési kötelezettség után, a hatóság ír egy tudomásulvételt. A tervezőt vagy a kivitelezőt lehet ,vagy mindkettőt perelni. Többek között ezért is kötelező, a ( tervezői és kivitelezői) felelősségbiztosítás mely fedezetet nyújt (egy részére) a hibás teljesítésre. Rendezési terv továbbra is létezik, össze vissza továbbra sem lehet építkezni. Az én véleményem kár volt a szart keverni Lázár Faszjankónak, mert továbbra is megbüntetik a tervtől, rendezési tervtől eltérő építkezőket. Terv nélkül nem lehet építkezni, terv nélkül a hatóság sem tud ellenőrizni, illetve véleményt mondani. Lázárék, most is más farkával verik a csalánt, amit sokszor megtapasztaltunk. Az építési hatóság értelemszerűen megtagadhatja a használatbavételi engedélyt, ha a tervtől eltérnek, vagy a készültségi fok (használhatóság) nem elegendő. No már csak ezért is kell a tervdokumentáció.
coni
@Eladott Ország: A rendezési terv és a helyi építési szabályzat úgy van kitalálva, hogy "mérlegelési" lehetőséget biztosítson a műszaki osztálynak. Éppen ezért szüntették meg az elvi építési engedélyt hogy utána sakkozni tudjanak veled. Tapasztalatból mondom...

"A tervezőt vagy a kivitelezőt lehet ,vagy mindkettőt perelni"

Amíg évekig pereskedsz nem lesz lakhatási engedélyed, hacsak egy másik tervezővel/kivitelezővel meg nem csináltatod.
Eladott Ország
@coni: A tervező azért egyeztet a hatósággal mielőtt elkezdi a terv kidolgozását, mert feleslegesen ő sem dolgozik. A paramétereket leegyezteti, beépített alapterület, előkert ,szintmagasság, tetőforma stb, neki sem mindegy ha a tervét elutasítják. Így végső soron megmaradt az elvi engedély. A kötelező felelősségbiztosítás hogy fog beválni nem tudni mert ez évtől vezették be. Ennek költsége végső soron az építtetőt fogja terheli. Véleményem szerint felesleges volt még egy szereplőt a biztosítót bevonni az építésbe. Mert a bírósági út korábban is megvolt, sőt kitalálták a szakértői bizottságot is Fajankóék. Az építési hatóságnak is mint a politikusoknak vannak kedves tervezői és kivitelezői sajnos ez a pakliban benne van. De azt hogy kijelentik, hogy nem kell engedély és egyszerűsödik az eljárás az nem igaz. Ezek az látszat intézkedések, csak a szarkeveréshez jók, a problémák elfedéséhez, szőnyeg alá sepréshez, és a dilettáns semmihez nem értésüket mutatja.
karma1
@panellproli: En a beteg embereket nem tartom "fergesenek", mert sajnos korhazba jutni egy rossz lepestol is lehet, ami baleset, es bizony akkor az ember belekerul az egeszsegugyi mokuskerekbe, benne van minden, rontgen, ultrahang, laboratorium, sebeszet, korhazi agy, WC papir, korhazi kaja, korhazi lopasok (Lasd Andrassew Ivan laptopjat loptak el, mig egy vizsgalaton volt.)
Tetves ez a kormany, mert 7 eve mar tehetett volna ezellen, ha akkora mellennyel emlegette az emuttnyocevet, akkor most miert nem tett ellene?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.