Egy friss közvélemény-kutatás eredménye szerint.

A Vasárnapi Hírek megbízásából készített az egészségügy témájában reprezentatív közvélemény-kutatást a Publicus Intézet. 

A felmérés szerint a magyar lakosság nagy része lesújtó véleménnyel van az egészségügy jelenlegi állapotáról, és többek szerint az utóbbi években is érzékelhető volt a fokozatos leromlás – olvasható az Index cikkében.

A kutatás főbb megállapításai ezek:

- Tízből heten elégedetlenek az állami egészségüggyel

- A megkérdezettek kétharmada szerint az állami egészségügyben tapasztalt állapotok az utóbbi években romlottak

- A válaszadók fele az elmúlt években fizetett hálapénzt, akár azért is, hogy megkerülje a várólistát

Pártpreferencia szerint a következő eredmények jöttek ki a felmérésben:

- A bizonytalan szavazók 78 százaléka elégedetlen a helyzettel

- A Fidesz-szavazók 49 százalékának nem tetszik, amit lát az egészségügyben

- Leginkább az MSZP- és a Jobbik-szimpatizánsok szerint romlott a helyzet az elmúlt években.

A megkérdezettek 56 százaléka szerint az Orbán-kormány felelős a kialakult helyzetéről – fél évvel ezelőtt egy másik felmérésen még csak 52 százalék válaszolt így.

"11 százalék gondolja úgy, hogy pénzhiány miatt olyan ma a magyar egészségügy, amilyen, és a megkérdezettek csupán 7 százaléka szerint a korábbi kormányoké a felelősség" – olvasható a cikkben.

A teljes felmérést ezen a linken lehet megnézni.

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kukac50
Rengeteg pénzt nem adtak oda a kórházak működésére,az most már tetőzött 7 év alatt az sok pénz. Csak a stadionoknál tudnak ellopni sok pénzt ezért nem a kórházakra költenek Van olyan kórház ahol van új műtő de az ablakon besüvít a szél ,a kórtermek meg még a XIX,századiak. A gépek már a kilencvenes években is idejét múltak voltak. Ezzel szembe!
A határon túli vállalkozásoknak adnak vállalkozásonként 5 millió forintot, addig a határon belüli kisvállalkozásoknak 3 millióra kell emelni a törzstőkét,az itthoniak nem érnek annyit mint a határon túliak?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Borsodi
Viszont virágzik a fútbal épülnek a stadionok, kisvasutak ,nőnek a bérek,meg szűnik a munkanélküliség,rendeződtek a devizások sorsa.épül szépül az ország haza jönnek a külföldön dolgozók,emelik a nyugdíjat az orvosok fizetését.Mindenki boldogul és boldog Orbán szerint.
gazdag dezső
Magyarország erősödik !! Épülnek a stadionok,Mészáros is gazdagodik,meg még sok kormánybarát is .Az egészségügy nem érdekli őket Megkezdődött már Orbán előtt is de aztán zuhanóba repült az egészségügy .! Mára már tragédia sorban van!!
bencemacska
@Borsodi: ma,15:16
Mikor voltál kórházban???-:))))
1magyar
Ez így van, de az előzők se voltak vétlenek. A fidesz utálja a rokkantakat,betegeket, nem kell őket anyagilag támogatni.
Aki beteg haljon meg, ne tartson igényt az állami "adományra" havi 29-60 ezer ft-ra.
wagabund
szaros háromszáz forinton múlott...egy ország lett átbaszva a palánkon..
Nessy
@1magyar: nem vitatom! Viszont jelen kormányunk volt szíves a TB és a nyugdíj biztosításból járulékot kreálni, és a költségvetésbe terelni a járulékokat, amiből annyit ad, amennyit úri kedve diktál!
Lényeg, hogy a párszáz forintos vizitdíjat megspóroltuk! A tandíjról meg már szó se essék!
1magyar
@Nessy: Valóban a vizitdíj ehhez képest fillér volt.
gazdag dezső
Azok akik most kormányon vannak,csak lopják a közpénzt,azokét akik 45-50,56 után újraépítették az országot! Akik lehetővé tették,hogy a mostaniak ingyen ,vagy kevés pénzzel tanulhassanak. Megköszönik azzal,hogy elveszik a normális egészségügyi ellátást,a rendes megélhetésű nyugdíjat!! Szórják a pénzt,és lopják különböző csatornákon.
coni
Erról azt a több mint 3Millió embert kellene megkérdezni aki 2008-ban úgy látta, hogy nincs szükség az egészségügy és az oktatás reformjára mert ezek az ágazatok anélkül is jól teljesítenek. 6 Millióan kíváncsian várják a választ.
1magyar
Azokat egye meg a fene akik eltörölték az 55 és az 57 éves nyugdíjkorhatárt! Kívánom nekik, hogy dögöljön éhen betegen!
Eladott Ország
kolozsvaros.com/2016/03/24/elcseszett-akciofilm-egy-elcseszett-orszagban/
A kib*szott demagógiára oly érzékeny kormánypártiaknak mondom, beleértve a névtelen Ónodi Szűcs Zoltánt is: lehetett az olimpiára készülni, lehet Makovecz­ típusú űrállomást és kacsalábon forgó stadionokat építeni a 120 fős településeken közvetlenül a disznóól mellé, meg lehet alázni a nyolc műszakban, pattanásig feszült idegekkel, elcsigázottan gyógyító egészségügyi dolgozókat, rá lehet kenni a vizsgálati felelősséget tetszőleges kórházakra, de az, akinek egy 20 éve a túlélés határán teljesítő rendszert úgy sikerült lerohasztani, hogy úráadásul a felelősséget is megpróbálja elsunyúlni, annak nem lesz bocsánat. A lábszagúan elcseszett akciófilmek szellemében persze lehet operatív törzsnek öltözni és TEK parádét
kicsődíteni az ország kismillió pontjára megfélemlítésül, de ennek csúfos vége lesz.
Ugyanis jelen állás szerint egészen biztosra vehető, hogy a magyar egészségügy több áldozatot szed évente, mint a terror egész Európában. Márpedig ezért valakinek/valakiknek vállalniuk kell a felelősséget. És nem lesz elég annyi magyarázkodásul, hogy a világ számos más pontján is haltak meg már emberek.
Borsodi
@Nessy: Orbán szerint minden nap április 1 lehetne.@bencemacska: Tudod itt Borsodban ha bekerülsz a kórházba,nem sok az esély van a gyógyulásra én inkább nem megyek.
Zeta
@Mirabilis: azért remélem , nem akarnak próbat is tenni! Mert ezt a kórházi ellátást kellene kapnia mindenkinek, akkor talán lenne változás!
verőce21
Nemcsak a fidesz, az elmúlt 26 év minden politikai szereplője benne van, de főleg a kórházak gazdasági igazgatói.

Be kellene végre zárni 45-50 kórházat az országban, a 143-ból, mert túl sok megy el fenntartási költségekre. Nem marad pénz a gyógyításra. Egy csapásra megszűnne az orvos és nővérhiány és megszűnnének rögtön a várólisták is. Mert maradna pénz és energia a gyógyító munkára.

Nagy luxus és erőn felüli egy ilyen kis országnak 143 kórházat fenntartani. Hollandiában 45 kórház van és azok is konganak az ürességtől! De mindegyik szuperül műszerezett, és sokkal fejlettebb az egynapos sebészeti ellátás.
kukac50
Rengeteg pénzt nem adtak oda a kórházak működésére,az most már tetőzött 7 év alatt az sok pénz. Csak a stadionoknál tudnak ellopni sok pénzt ezért nem a kórházakra költenek Van olyan kórház ahol van új műtő de az ablakon besüvít a szél ,a kórtermek meg még a XIX,századiak. A gépek már a kilencvenes években is idejét múltak voltak. Ezzel szembe!
A határon túli vállalkozásoknak adnak vállalkozásonként 5 millió forintot, addig a határon belüli kisvállalkozásoknak 3 millióra kell emelni a törzstőkét,az itthoniak nem érnek annyit mint a határon túliak?
Desischado
Már mindent leírtatok, én csak annyit tennék hozzá, hogy lenne egy korszerű pajzsmirigy műtét, ami nagyon szükséges lenne, de a baj az, hogy az oep természetesen nem támogatja, heverő egy millióm meg nincs rá.
Ennyit a magyar egészségügyről, hogy a többit már ne is soroljam. Hogy hónapokat kell egy vizsgálatra várni, és a többi. De orbánéknak ez a jó, hulljon a férgese! Mármint a betegek, meg az öregek. Őszerintük. Persze, ha nekik bajuk van, ők mennek a VIP kórházba. Hogy az égiek rohasztanák rájuk az eget!
justhpeter
2018-ban lesz lehetőség változtatni a dolgokon. Elég ha az 56% egy irányba húz.
Peller Anikó
@justhpeter: Egy irányba? Legfeljebb egy irányba húz el.
panellproli
@Desischado: Bizony tudatosan terelik a magán ellátás fele a betegeket.Anno bezzeg a 300 Ft vizitdíjért utcára tudta vinni az embereket, holott ha az megmaradt volna nem pusztult volna le minden ennyire. Tudatosan pusztítják a férgesét, ne kelljen költeni rájuk, csak azt nem tudom mire számítanak, ki fog helyettük dolgozni? mert a határon túliak is csak az ingyen pénzre várnak, addig szavaznak rájuk amig a csap el nem záródik, de ide jönni tömegesen dolgozni biztos nem akarnak.é
coni
Ugyanez lesz a rezsicsökkentéssel. A magyarok nem érzik, hogy a hatékonyságnövelés lenne az igazi rezsicsökkentés. Most boldogok a 20 éves kazánjaikkal, huzatos ablakjaikkal mert 50 dolláros olajjal bírják anyagilag. De lesz duplája is és akkor kezdik majd szidni az ötletgazdát, aki ahelyett, hogy szigetelésre adott volna támogatást támogatta azt aki az utcát fűti.
1magyar
@coni: Akár ingyen ablakcserét is el tudnék képzelni ahol dolgozik a család,saját tulajdon a ház.
Rengeteget meg lehet spórolni. A szigetelés is jó, de azt én nem szeretem.
Nessy
@coni: Én is saját nyugdíjból cseréltem nyílászárót, és rizsaszilárd boldog, mert megtakarításom van! Ahol szigetelnek, nyilászárót cserélnek a panelházakban, ott bizony sok évig kell fizetni a lakóknak! Igaz, az "inflációt magasan meghaladó nyugdíj emelésből" ez nem gond! Szakadjon rájuk a magas mennybolt!
coni
@1magyar: @Nessy: Néhány éven belül tragikus következményekkel fog járni ez az energetikapolitika, hiszen a fejlett országok évtizedek óta következetesen és nagyvonalúan támogatják azokat akik belátják az energiahatékonyság növelésének szükségességét. Ausztriában már 20 éve egy egyszerű kétkezi munkás is geotermikus vagy egyéb megújuló energiát választ ha házat épít, még akkor is ha a gázcsatlakozás a telek előtt van. Mert az állam gondoskodik a megfelelő ösztönzőkről, de szigorú energiahatékonyságot ír elő. Nálunk már építési engedély se kell...
Eladott Ország
@coni: epitesijog.hu/1864-0422-lakoeplet-epitesenek-egyszer-bejelentese
Bejelentési kötelezettség alá esik. Tervező, felelős műszaki vezető kötelező felelősségbiztosítás, kiviteli tervdokumentáció , elektronikus építési napló, ecetera. Hogy nem kell engedély azt csak Lúzer Jani süket dumája amit legfeljebb a hajára kenhet -úgy is elég vaj van a fején- aki azt hiszi hogy elegendő csak a süketelni mint minden héten csütörtökön.
Eladott Ország
@coni: kolozsvaros.com/2016/01/28/lazar-janos-majd-elmagyarazza-hogy-az-nem-is-ugy-volt/
A családi házak hőszigetelésére adott pénzt Uniós is ellopták. Majd Lúzer Jankó elmagyarázza, hogy az nem is úgy volt, csütörtökön.
coni
@Eladott Ország: Egy kérdésem van. Mit csinál a tulaj, ha az
"Tervező, felelős műszaki vezető kötelező felelősségbiztosítás, kiviteli tervdokumentáció , elektronikus építési napló, ecetera"

ellenére azt mondja a hatóság nem adja ki a lakhatási engedélyt mert a fenntiek mind tévedtek?
Megteheti? Meg! ők nem engedélyezték. Polgári per? Kit perelsz?
nusika
@1magyar: ...a Kossuth rádióban most hallottam, hogy tartós élelmiszert gyűjtenek a szegényeknek. Ez mind jó értelmes dolog, hogy ezekre is figyelnek!! ...de miért nincs ez fordítva, hogy a kormány segítse a szegényeket és a papok gyűjtsenek a focipályákra és a kisvasútra !!!
bencemacska
@Borsodi: tegnap, 17:17
Nem kell befeküdni, elég beteget látogatni, vagy vizsgálatra menni!
Eladott Ország
@coni: A bejelentési kötelezettség után, a hatóság ír egy tudomásulvételt. A tervezőt vagy a kivitelezőt lehet ,vagy mindkettőt perelni. Többek között ezért is kötelező, a ( tervezői és kivitelezői) felelősségbiztosítás mely fedezetet nyújt (egy részére) a hibás teljesítésre. Rendezési terv továbbra is létezik, össze vissza továbbra sem lehet építkezni. Az én véleményem kár volt a szart keverni Lázár Faszjankónak, mert továbbra is megbüntetik a tervtől, rendezési tervtől eltérő építkezőket. Terv nélkül nem lehet építkezni, terv nélkül a hatóság sem tud ellenőrizni, illetve véleményt mondani. Lázárék, most is más farkával verik a csalánt, amit sokszor megtapasztaltunk. Az építési hatóság értelemszerűen megtagadhatja a használatbavételi engedélyt, ha a tervtől eltérnek, vagy a készültségi fok (használhatóság) nem elegendő. No már csak ezért is kell a tervdokumentáció.
coni
@Eladott Ország: A rendezési terv és a helyi építési szabályzat úgy van kitalálva, hogy "mérlegelési" lehetőséget biztosítson a műszaki osztálynak. Éppen ezért szüntették meg az elvi építési engedélyt hogy utána sakkozni tudjanak veled. Tapasztalatból mondom...

"A tervezőt vagy a kivitelezőt lehet ,vagy mindkettőt perelni"

Amíg évekig pereskedsz nem lesz lakhatási engedélyed, hacsak egy másik tervezővel/kivitelezővel meg nem csináltatod.
Eladott Ország
@coni: A tervező azért egyeztet a hatósággal mielőtt elkezdi a terv kidolgozását, mert feleslegesen ő sem dolgozik. A paramétereket leegyezteti, beépített alapterület, előkert ,szintmagasság, tetőforma stb, neki sem mindegy ha a tervét elutasítják. Így végső soron megmaradt az elvi engedély. A kötelező felelősségbiztosítás hogy fog beválni nem tudni mert ez évtől vezették be. Ennek költsége végső soron az építtetőt fogja terheli. Véleményem szerint felesleges volt még egy szereplőt a biztosítót bevonni az építésbe. Mert a bírósági út korábban is megvolt, sőt kitalálták a szakértői bizottságot is Fajankóék. Az építési hatóságnak is mint a politikusoknak vannak kedves tervezői és kivitelezői sajnos ez a pakliban benne van. De azt hogy kijelentik, hogy nem kell engedély és egyszerűsödik az eljárás az nem igaz. Ezek az látszat intézkedések, csak a szarkeveréshez jók, a problémák elfedéséhez, szőnyeg alá sepréshez, és a dilettáns semmihez nem értésüket mutatja.
karma1
@panellproli: En a beteg embereket nem tartom "fergesenek", mert sajnos korhazba jutni egy rossz lepestol is lehet, ami baleset, es bizony akkor az ember belekerul az egeszsegugyi mokuskerekbe, benne van minden, rontgen, ultrahang, laboratorium, sebeszet, korhazi agy, WC papir, korhazi kaja, korhazi lopasok (Lasd Andrassew Ivan laptopjat loptak el, mig egy vizsgalaton volt.)
Tetves ez a kormany, mert 7 eve mar tehetett volna ezellen, ha akkora mellennyel emlegette az emuttnyocevet, akkor most miert nem tett ellene?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.